Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Αφήνουν ελεύθερους τους απατεώνες ηλικιωμένων!


Για δεκάδες περιστατικά εξαπάτησης ηλικιωμένων κατηγορείται ο 30χρονος που συνελήφθη πριν από λίγες ημέρες, όταν προσπάθησε να εξαπατήσει μία 87χρονη στην Κρήτη, αλλά οι δικαστικές αρχές τον έστειλαν να συναντήσει τον… συνεργό του που κυκλοφορεί ασύλληπτος! 

Σε βάρος του δράστη, που έχει αναγνωριστεί μέχρι στιγμής από εννέα (!) θύματά του, ασκήθηκε δίωξη για… πλημμέλημα για απάτη κατ’ εξακολούθηση, ορίστηκε δικάσιμος και αφέθηκε ελεύθερος!

Από τον περασμένο Σεπτέμβριο, μαζί με τον άγνωστο συνεργό του, ο 30χρονος φέρεται να εξαπάτησε πλήθος γερόντων στο Καστέλι, το Λιλιανό, την Επισκοπή, τις Αγίες Παρασκιές, το Αρκαλοχώρι, τις Μοίρες, τον Πύργο, τις Βούτες, το Θραψανό και τις Κάτω Γούβες στο νομό Ηρακλείου, παριστάνοντας τον… λογιστή που ενεργούσε για λογαριασμό των παιδιών, των ανιψιών ή των εγγονών τους! Από τις εννέα επιβεβαιωμένες περιπτώσεις, αποκόμισαν πάνω από 30.000 ευρώ και είναι χαρακτηριστικό ότι, μόνο από μια 76χρονη άρπαξαν 13.000 ευρώ!

*** Και ενώ ο παραπάνω ασυνείδητος απατεώνας αφέθηκε ελεύθερος, ένας άλλος… «συνάδελφός» του κατόρθωσε να υφαρπάξει 250 ευρώ από μια ηλικιωμένη γυναίκα σε περιοχή της Αχαΐας. Ο καλοντυμένος και ευγενικός δράστης σταμάτησε δίπλα στη γυναίκα το λευκό αυτοκίνητό του και της είπε ότι τον έστειλε ο γιος της για να του δώσει 250 ευρώ που χρωστούσε για το… ΦΠΑ! Επειδή η γριούλα δεν πείστηκε, ο επιτήδειος –που ήξερε το μικρό όνομα του γιου της- κάλεσε με το κινητό του έναν συνεργό του αποκαλώντας τον με αυτό και της τον έδωσε να μιλήσει! Η άτυχη ηλικιωμένη δεν κατάλαβε ότι η φωνή ανήκε σε άλλον και πείστηκε να δώσει τα χρήματα στον άγνωστο που, φυσικά, εξαφανίστηκε λέγοντας της να τον περιμένει στο σπίτι για… καφέ!

protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου