Κυριακή 6 Απριλίου 2014

NA ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ... ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΘΕΛΕΙ Ο ΚΑΜΙΝΗΣ!

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ, ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΧΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ!
«Το ζητούμενο ήταν, σε ένα δήμο και μια πόλη όπου έχουν δοκιμασθεί οι δημότες με τον τρόπο που έχουν δοκιμασθεί μέσα στην κρίση, να αλλάξει ο τρόπος διακυβέρνησης της πόλης. Να μπουν τα θεμέλια της...
εξυγίανσης του δήμου. Να βάλουμε μπροστά το στρατηγικό σχέδιο για την πόλη. Κι επειδή αυτό δεν μπορούσε να γίνει μέσα σε τρία χρόνια και τρεις μήνες, ζητάω μια δεύτερη θητεία που θα φθάσει μέχρι το 2019, για να μπορούμε πλέον να μιλάμε για την Αθήνα του 2020». Αυτά σημειώνει, ανάμεσα στα άλλα, ο δήμαρχος Αθηναίων, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη διαδικτυακή τηλέοραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Ο δήμαρχος Αθηναίων τονίζει με έμφαση ότι απόδειξε πως «δεν είμαι κομματικός υποψήφιος. Γιατί αν «ανήκεις» σε πολλούς, στην ουσία δεν ανήκεις σε κανέναν. Και το ξέρουν όλοι αυτοί. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό και είναι μια απάντηση σε όσους, όντας υποψήφιοι που βγήκαν από ένα κομματικό θερμοκήπιο, προσπαθούν να κολλήσουν αυτή τη ρετσινιά και στους άλλους».
Ερωτηθείς για τους τομείς στους οποίους θεωρεί ότι πέτυχε και απέτυχε στην πρώτη του θητεία, τόνισε: «Καταφέραμε να εξυγιάνουμε οικονομικά το δήμο, να τον εξυγιάνουμε εν πολλοίς διοικητικά, να στηρίξουμε τον κόσμο που δοκιμάζεται από την οικονομική κρίση –τουλάχιστον αυτούς που κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο και αυτούς που έχουν βρεθεί στο δρόμο, να φέρουμε ευρωπαϊκούς πόρους για να μπορέσουμε να κάνουμε έργα. Κάναμε τα πρώτα πολύ σημαντικά βήματα στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση δώσαμε ένα δείγμα έμπρακτης αντίστασης απέναντι στο μίσος, στο ρατσισμό, στη ξενοφοβία…Δεν κατάφερα να καταβάλλω το βασικό αντίπαλο ενός δημάρχου. Αυτό είναι η γραφειοκρατία, η πολυνομία, όλο το πλέγμα ρυθμίσεων, συνηθειών, ηθών που κάθονται σαν βρόγχος στο λαιμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και βεβαίως των Αθηναίων. Αυτό δεν το δαμάσαμε».
Εφόσον επανεκλεγεί, θέτει ως στόχο του «να δημιουργήσουμε ανάπτυξη και θέσεις εργασίας στην πόλη. Ήδη έχουμε αρχίσει ένα μεγάλο πρόγραμμα 25 εκατ. ευρώ από ευρωπαϊκούς πόρους και θα πρέπει να ανοίξει μια δυναμική. Το μεγάλο πρόβλημα της χώρας, αυτή τη στιγμή, είναι η ανεργία και ο δήμος πρέπει να πρωταγωνιστήσει σε αυτό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου