Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Της κοντής ψωλ@@ της φταίνε οι τρίχες: Μπεγλίτης για «δελφίνους», Σαρκοζί και εξοπλισμούς

Τζούφιες «Βόμβες» έριξε ο πρώην υπουργός Άμυνας μιλώντας στον realfm 97.8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου για όσα του καταλογίζουν σχετικά με τη θητεία του στο Πεντάγωνο, τα περίεργα δημοσιεύματα του εξωτερικού αλλά και τα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ. Ουσιαστικά δεν απάντησε σε καμία καταγγελία και τα φόρτωσε όλα σε σκοτεινούς κύκλους τους εσωτερικού και του εξωτερικού που κυνηγάνε τον νταή υπουργό. Διαβάστε τι είπε:
Η «δέσμευση» για αγορά νέων οπλικών συστημάτων: Ο κ. Μπεγλίτης μίλησε για εισαγόμενη παραπληροφόρηση και αθλιότητες, τις οποίες απέδωσε στη σύγκρουση μεγάλων εταιρειών οπλικών συστημάτων από Γερμανία και Γαλλία.Οι «φουσκωμένες» δαπάνες του υπουργείο στον Προϋπολογισμό: Ο κ. Μπεγλίτης τόνισε ότι οι δικές του εισηγήσεις από το καλοκαίρι κινούνταν στην αντίθετη κατεύθυνση, με σημαντικές μειώσεις -εκτός των κονδυλίων- για τους μισθούς και τις συντάξεις. «Είμαι σε διαδικασία μελέτης του προϋπολογισμού για να διαπιστώσω εάν υπάρχουν διορθώσεις προς τα πάνω» σημείωσε.

Οι καταγγελίες του για συμφέροντα και εξοπλιστικά: «Εγώ εδώ είμαι για να απαντήσω σε οτιδήποτε» είπε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός Άμυνας, θέλοντας να καταστήσει σαφές ότι είναι διατεθειμένος να στοιχειοθετήσει τις καταγγελίες του και ενώπιον των δικαστικών αρχών εάν χρειαστεί. «Θα υπερασπιστώ τις θέσεις μου μέχρι τέλους» είπε ο κ. Μπεγλίτης και χαρακτήρισε ως «βλασφημία» τα όσα ακούγονται περί μειωμένης επιχειρησιακής δυνατότητας των ενόπλων δυνάμεων λόγω μνημονίου.

Το δημοσίευμα της «Liberation» περί πραξικοπήματος στην Ελλάδα: «Είναι μία εισαγόμενη κατασκευή από το εξωτερικό και κυρίως από τη Γαλλία. Έγινε καθ' υπαγόρευση από σκοτεινούς κύκλους και διάφορα γραφεία», είπε ο κ. Μπεγλίτης και επεσήμανε πως ουδέποτε ο κ. Παπανδρέου είπε κάτι τέτοιο στην «τραυματική», όπως τη χαρακτήρισε, συνάντηση των Καννών. Ο κ. Μπεγλίτης, μάλιστα, «έδειξε» ευθέως τον Νικολά Σαρκοζί, λέγοντας πως ο «ατυχής σχεδιασμός του δημοψηφίσματος» υπονόμευε τους σχεδιασμούς του ενόψει των προεδρικών εκλογών του Μαΐου.

Το «γραφείο παραπόνων» στο Πεντάγωνο: «Δεν ξέρω αν κάποιοι είχαν εθιστεί στη ρουφιανιά ή στο τσατσιλίκι, αλλά εγώ δεν το επέτρεψα ποτέ» είπε για τις αντιδράσεις που είχε προκαλέσει η απόφασή του για άμεση πρόσβαση των ένστολων στο γραφείο του υπουργού, προκειμένου να καταθέτουν τις ενστάσεις και τα προβλήματά τους για σειρά θεμάτων. «Λύσαμε θέματα καθημερινότητας σε ποσοστό 80%, αλίμονο εάν ο σύγχρονος τρόπος λειτουργίας των ενόπλων δυνάμεων είναι υπέρβαση καθηκόντων ή ιεραρχίας» σημείωσε και υποστήριξε ότι ο νέος υπουργός Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος δεν κατήργησε την υπηρεσία, αλλά έβαλε έναν ακόμη συνδετικό κρίκο ανάμεσα στο ένστολο και πολιτικό προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων με το γραφείο του υπουργού.

Για τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ: «Άδικο και κατασκευασμένο το δίλημμα να μείνει ή να φύγει ο Παπανδρέου» είπε ο κ. Μπεγλίτης, κάνοντας λόγο για «πασαρέλα ονοματολογίας» που δεν βοηθά τη νέα κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ αλλά ούτε και την ίδια τη χώρα, λόγω της κρισιμότητας των καταστάσεων.
«Να συζητήσουμε με ποιον πολιτικό λόγο θα πάμε στις επόμενες εκλογές, δεν μπορούμε να σκεπάσουμε αυτά τα ερωτήματα κάτω από την ονοματολογία» κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου