Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

ΠΟΙΟΙ ΚΡΑΤΟΥΝ ΤΗΝ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ! ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ


Μπορεί ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλ Μόσιαλος να εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι Μεσοπρόθεσμο «θα το ψηφίσουν και οι 155 βουλευτές του κόμματος» και η αποχώρηση του Γ. Παπακωνσταντίνου που αποτελούσε «κόκκινο πανί» για ορισμένους βουλευτές να κατέστειλε τις αντιδράσεις, ήδη όμως σημειώθηκε η πρώτη «απώλεια».
Μετράμε αισίως 154 «και βγάλε» υποστηρικτές του προγράμματος και κανείς δεν μπορεί βάλει το χέρι του στη φωτιά.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αλ. Αθανασιάδης λοιπόν επιμένει στις απόψεις που διατύπωσε νωρίτερα τον Ιούνιο περί του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και όπως δήλωσε χθες σε πρωϊνή εκπομπή, δεν σκοπεύει να το ψηφίσει, αντίθετα είναι έτοιμος να αναλάβει τις ευθύνες που θα έχει η στάση του αυτή. Ο βουλευτής Κοζάνης διαφωνεί με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, καθώς και με την κατάθεση- "πακέτο" του Μεσοπρόθεσμου και όχι σε επί μέρους άρθρα.
Από κοντά, αλλά χωρίς εκπεφρασμένη βούληση ως προς τη στάση που θα τηρήσουν είναι και άλλοι βουλευτές του ΠαΣοΚ.

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Χρύσα Αράπογλου, χάραξε τη δική της "κόκκινη γραμμή" στην ιδιωτικοποίηση της Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης. Προβληματισμένη επίσης με τη διαδικασία - εξπρές του Μεσοπρόθεσμου εμφανίζεται και η κ. Σ. Μερεντίτη, ο Δημήτρης Καρύδης χαρακτήρισε το πρόγραμμα "αντιλαϊκό", ενώ όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά αφήνει ο Γ. Αμοιρίδης αν υπάρξει η οποιαδήποτε επιβάρυνση στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Παράλληλα, ερωτηματικό παραμένει η στάση των κ.κ Ρομπόπουλου, Τεντε, Σαλαγιάννη και Κουρουμπλή οι οποίοι φαίνεται ότι δε δίνουν "λευκή επιταγή".
Ο βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ Θωμάς Ρομπόπουλος σκέφτεται να μην ψηφίσει τα νέα μέτρα, ενώ ερωτηθείς για τον Ευάγγελο Βενιζέλο ο κύριος Ρομπόπουλος είπε ότι είδε έναν άνθρωπο που δεν μπόρεσε να τα βάλει με την Τρόικα.
Σύμφωνα με πληροφορίες επίφοβος πρέπει να θεωρείται για την κυβέρνηση και ο βουλευτής Αργολίδας Οδ. Κωνσταντινόπουλος, ενώ έντονα προβληματισμένος είναι ο Π. Κουρουπλής. Ουδείς, επίσης, μπορεί να προβλέψει τι θα πράξει η Τόνια Αντωνίου.
Εκ των "16" που υπέγραψαν την επιστολή- φωτιά που προκάλεσε τη σύγκλιση της Κ.Ο και την "ομαδική ψυχοθεραπεία" και, εν τέλει, τον ανασχηματισμό, οι Π. Κουκουλόπουλος και Κ. Σπηλιόπουλος έχουν καταλάβει (υφ) υπουργικές θέσεις, ενώ άλλοι, όπως η Σοφία Γιαννακά,ελέγχονται σχεδόν απόλυτα από τον Ευ. Βενιζέλο και δεν πρόκειται να δημιουργήσουν επιπλοκές.

Ο υπουργός Οικονομικών, άλλωστε, ως δεινός εσωκομματικός διαπραγματευτής συνάντησε σήμερα το πρωί στη "Βιβλιοθήκη" του Κολωνακίου την "σιδηρά κυρία" του ΠΑΣΟΚ Βάσω Παπανδρέου, προκειμένου να εξασφαλίσει την παρέμβασή της σε βουλευτές που θεωρούνται "επικίνδυνοι", όπως ο Δημήτρης Καρύδης.

Για την κυβέρνηση η ψηφοφορία για το Μεσοπρόθεσμο έχει μετατραπεί σε αγώνα "ζωής και θανάτου". Κυβερνητικές πηγές έλεγαν πως εάν εκδηλωθούν ανταρσίες ή παραιτήσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, ακόμα κι αν το Μεσοπρόθεσμο το ψηφίσουν βουλευτές ελεγχόμενοι από την κυρία Μπακογιάννη, η κυβέρνηση είναι δύσκολο να σταθεί πολιτικά και η χώρα θα οδηγηθεί αναγκαστικά σε εκλογές.

Κάτι τέτοιο δεν πρέπει να αποκλείεται, ιδιαίτερα στο πλαίσιο ενός σχεδίου που προωθούν κάποιοι για συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ- ΝΔ μετά από εκλογές, ωστόσο, τα επόμενα 24ωρα ο πρωθυπουργός και ο κ. Βενιζέλος θα έχουν (πιθανότατα μυστικές) επαφές με πολιτικούς αρχηγούς και βουλευτές.

ΤΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΤΟΥΣ
ΑΛΕΚΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ - ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ Ν.ΚΟΖΑΝΗΣ
Ο Αλέκος Αθανασιάδης γεννήθηκε το 1949 στην Ποντοκώμη Εορδαίας από γονείς πρόσφυγες από τον πόντο.Είναι μέλος του ΠΑΣΟΚ από το 1974 με πλούσια κοινωνική δράση στον νομό Κοζάνης από μικρή ηλικία.Ιδιαίτερα, ασχολήθηκε με αθλητικούς συλλόγους και διετέλεσε για πολλά χρόνια πρόεδρος του ποδοσφαιρικού συλλόγου Ποντοκώμης «ΑΡΗΣ».

Ασχολήθηκε και πέτυχε ως επιχειρηματίας, ιδρύοντας δικές του κατασκευαστικές επιχειρήσεις και τις διαχειρίστηκε ως πρόεδρος δυο Ανώνυμων Εταιριών, ήταν μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων (ΕΛ.Β.Ο.) ώσπου αποφάσισε να αφιερωθεί αποκλειστικά στην πολιτική.

Το 1994 εκλέχτηκε Νομαρχιακός Σύμβουλος στο Νομό Κοζάνης στις πρώτες θέσεις όπως επίσης και το 1998.Είχε καθοριστική συμβολή στην αποκατάσταση σεισμοπλήκτων στο Νομό, του καταστροφικού σεισμού της 13 Μάη του 1995. Διετέλεσε αναπληρωτής Νομάρχης Κοζάνης.

Στις 9 Απρίλη του 2000 εκλέχτηκε πρώτος Βουλευτής ΠΑΣΟΚ στο Νομό Κοζάνης.Την περίοδο 2000 – 2004 είχε έντονη κοινοβουλευτική παρουσία και δράση σε διάφορες επερωτήσεις και τροπολογίες που αφορούσαν το Νομό όπως: ΔΕΗ, ενέργεια και λιγνίτες, εντοπιότητα προσλήψεως, Master Plan της γούνας, τα τέσσερα φράγματα της περιοχής, εργασιακές ρυθμίσεις εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθηγητές Ολυμπιακής Παιδείας, στην ίδρυση και λειτουργία του πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και των εν γένει υποδομών της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.Μετείχε στην κοινοβουλευτική επιτροπή Άμυνας & Εξωτερικών Υποθέσεων, στην οποία και διετέλεσε ως γραμματέας, στην επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων καθώς και στην επιτροπή Ορθοδοξίας & Θρησκευμάτων.Εκπροσώπησε το Ελληνικό Κοινοβούλιο σε διακοινοβουλευτικά συνέδρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη μη διάδοση των όπλων μαζικής καταστροφής και για την Διαστημική Πολιτική της Ευρώπης.

Μιλάει γερμανικά.Έχει μια κόρη και ένα γιο.Είναι και πάλι υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Νομό Κοζάνης.
ΧΡΥΣΑ ΑΡΑΠΟΓΛΟΥ - Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Α' Θεσσαλονίκης

Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Θεσσαλονίκη πρωταγωνίστρια"

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ
Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων
Μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής του Ελληνισμού της Διασποράς
Εισηγήτρια ΚΤΕ του Ελληνισμού της Διασποράς
Συμμετέχει στους Κοινοβουλευτικούς Τομείς Τουριστικής Ανάπτυξης, Επικρατείας, Δικαιοσύνης, Εσωτερικών, Μακεδονίας Θράκης και Πολιτισμού (ΚΤΕ ΠΑΣΟΚ)
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 14-7-1961. Ο πατέρας γεννήθηκε στην Αρετσού της Μικράς Ασίας και η μητέρα της στο Αδάμ του Νομού Θεσσαλονίκης.
ΣΠΟΥΔΕΣ
Απόφοιτος Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Σχολή Θετικών Επιστημών - Τμήμα Βιολογίας)
Μεταπτυχιακές εργασίες - Συμμετοχή σε επιστημονικές ομάδες σε θέματα περιβάλλοντος και ειδικότερα μελέτης της βιοποικιλότητας των Ιαματικών Πηγών της Βόρειας Ελλάδας
Επιστημονική ανακοίνωση / πρότυπη μελέτη με θέμα: "Τα ελληνικά τοπωνύμια και η σχέση τους με την ελληνική χλωρίδα και πανίδα"
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ
Δημοσιογράφος από το 1986
Μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης
Συνεχής επαγγελματική εργασία από το 1987.
Αρχισυντάκτης, παραγωγός και παρουσιάστρια δελτίων ειδήσεων, καθημερινών και εβδομαδιαίων εκπομπών καθώς και ειδικών αφιερωμάτων στην ΕΡΤ3 (Εκπομπές: "Έτσι απλά και φιλικά", "Ειδήσεις και η Ανατολή", "Των Ελλήνων οι Κοινότητες", "Νόστος", "Γυναίκες σε Κίνηση")
Δημοσιογραφική έρευνα και παρουσίαση τηλεοπτικών ντοκιμαντέρ, με θέματα την Ιστορία της Ελληνικής Διασποράς και Προσωπικότητες της Διασποράς (Σειρά "Οι Έλληνες του Κόσμου" / Οι Έλληνες της Ρουμανίας, της Ανατολικής Ρωμυλίας, του Σαν Φρανσίσκο, της Αργεντινής, της Ουρουγουάης, της Βραζιλίας, της Αυστραλίας, της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, "Παίδες Ελλήνων", "Με την Ελλάδα στην καρδιά", "Αλέξανδρος 2000"). Τα ντοκιμαντέρ προβλήθηκαν σε Φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού
Στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής έρευνας ταξίδεψε σε πολλές χώρες του κόσμου και πήρε συνεντεύξεις από σημαντικούς ανθρώπους (Στήβεν Ράνσιμαν, Γαβριήλ Ποπώφ, Αζίζ Νεσίν κλπ)
Εργάστηκε σε ραδιοφωνικούς σταθμούς της Θεσσαλονίκης ("Παρατηρητής" με την καθημερινή εκπομπή "Οι λέξεις είναι θηλυκές γεννάνε κι άλλες λέξεις", Α 103 με την καθημερινή εκπομπή "Καλημέρα Θεσσαλονίκη") και στο "Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων"
ΣΟΥΛΑ ΜΕΡΕΝΤΙΤΗ - βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ. στο Νομό Τρικάλων

Η Σούλα Μερεντίτη γεννήθηκε στα Τρίκαλα το 1953.
Μητέρα τριών παιδιών.
Υπάλληλος της Αγροτικής Τράπεζας. Σύζυγος ήταν ο Θωμάς Μερεντίτης.
Διετέλεσε :
• Ειδική συνεργάτης στο γραφείο του Πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη (1997-2000)
• Δημοτική Σύμβουλος Τρικάλων
• Πρόεδρος της ΕΓΕ Τρικάλων
• Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Ισότητας Τρικάλων
• Μέλος του Δ.Σ. της Αγροτικής Ζωής Α.Ε.
Κοινοβουλευτική Δραστηριότητα
Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στο Νομό Τρικάλων τον Απρίλιο του 2000.
Εξέπεσε του αξιώματός της μετά από απόφαση του Εκλογοδικείου το Σεπτέμβριο του 2000.
Επανεξελέγη τον Μάρτιο του 2004 και τον Σεπτέμβριο του 2007.
Επίσης είναι μέλος και μετέχει στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου και στους Κοινοβουλευτικούς Τομείς Εργασιών:
Αγροτικής Ανάπτυξης
Παιδείας
Πολιτισμού
Υγείας
Ανάπτυξης
Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής
Τουριστικής Ανάπτυξης
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΥΔΗΣ - ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Καμίνια του Πειραιά. Κατάγεται από τη Μάνη, το γένος Δαβάκη. Έχει δύο γιους τον Αλέξανδρο και τον Παναγιώτη.
- Είναι Τραπεζικός Υπάλληλος. Ασχολήθηκε με την Δημοσιογραφία και με θέματα επικοινωνίας. Τελείωσε το 3ο Γυμνάσιο Πειραιά και κατόπιν φοίτησε στην Ανώτατη Σχολή Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών (ΑΣΟΕΕ).
- Εργάστηκε στο λιμάνι του Πειραιά ως υπάλληλος εκτελωνιστικού γραφείου και, από το 1979 έως το 1981, στο Σύλλογο Εκτελωνιστών Πειραιώς – Αθηνών.
- Το 1976, μαθητής ακόμα, οργανώθηκε στο ΠΑΣΟΚ και ήταν ιδρυτικό μέλος της Τοπικής Οργάνωσης στα Καμίνια.
- Από το 1981 υπήρξε μέλος της Επιτροπής Νεολαίας του Εκτελεστικού Γραφείου και, από το 1984 έως το 1989, Αναπληρωτής Γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ.
- Το 1986 πήρε μέρος στις δημοτικές εκλογές με το συνδυασμό του Γιάννη Παπασπύρου. Εξελέγη πρώτος επιλαχών και, στη συνέχεια, συμμετείχε στο Δημοτικό Συμβούλιο του Πειραιά.
- Την περίοδο 1991 – 1993 ανέπτυξε έντονη συνδικαλιστική δράση ως Υπεύθυνος Τύπου της ΟΤΟΕ και μέλος της Επιτροπής Νεολαίας της ΓΣΕΕ.
-Δούλεψε ως Δημοσιογράφος στην “Εξόρμηση”, εφημερίδα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Διετέλεσε σύμβουλος για θέματα Τύπου και Επικοινωνίας στο Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΚΕΔΚΕ.
-Συνεργάστηκα με τον Κώστα Λαλιώτη στο Υφυπουργείο Νέας Γενιάς και με το Φίλιππο Πετσάλνικο στο Υφυπουργείο Πολιτισμού.
- Συνεργάστηκα με τη Βάσω Παπανδρέου, ως Υπεύθυνος Τύπου και Επικοινωνίας στα Υπουργεία Ανάπτυξης και ΥΠΕΧΩΔΕ.
- Μετά την εκλογή του Κώστα Σημίτη το 1996 ως Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και του Κώστα Σκανδαλίδη ως Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής, ανέλαβε Υπεύθυνος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, θέση που κατείχε επί πεντέμισι χρόνια.
- Συμμετείχε σε πολλές αποστολές του ΠΑΣΟΚ στα Βαλκάνια, στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ και στις αραβικές χώρες.
- Το 1996 εκλέχθηκε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ και ήταν Αναπληρωτής Γραμματέας του Τομέα Επικοινωνίας.
- Το 2004 εκλέχθηκε μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και ήταν υπεύθυνος για θέματα Δημόσιας Τάξης.
- Το 2008 επανεκλέχθηκε μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και είναι γραμματέας στον Τομέα Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.
- Στις εκλογές του 2009 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Ά Πειραιά και Νήσων με το ΠΑΣΟΚ
- Είναι εισηγητής στον Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας (Κ.Τ.Ε.) Προστασίας του Πολίτη

Επιτροπές της Βουλής
- Διαρκής Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων: Μέλος
- Διαρκής Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης: Μέλος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ - ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ ΠΙΕΡΙΑΣ

Γεννήθηκε στις 10 Οκτωβρίου 1957 στην Κατερίνη.
Είναι παντρεμένος με την Αλεξάνδρα Ζαΐμη καθηγήτρια Αγγλικής φιλολογίας και έχει δύο παιδιά τον Παναγιώτη και την Ελένη.

Επάγγελμα
Τεχνολόγος Πολιτικός Μηχανικός.

Σπουδές
ΚΑΤΕΕ Λάρισας-Πολυτεχνική Σχολή Α.Π.Θ.

Ξένες γλώσσες
Αγγλικά, Γερμανικά.

Κοινοβουλευτικές δραστηριότητες
Εξελέγη Βουλευτής Πιερίας με το ΠΑ.ΣΟ.Κ. στις εκλογές του 2007 και του 2009.
Συμμετέχει στους Κοινοβουλευτικούς Τομείς εργασίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ.: Οικονομίας, Υγείας, Περιβάλλοντος, Παιδείας, Αγροτικής Ανάπτυξης, Τουρισμού, Εργασίας.

Επιτροπές της Βουλής
Διαρκής Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων.
Εδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος.



Πολιτικές – κοινωνικές δραστηριότητες
Το 2005 πρωτοστατεί στη σύσταση και γίνεται ομόφωνα πρόεδρος της Ένωσης Τοπικών Αρχών (Ένωση Τ.Ε.Δ.Κ.) Κεντρικής Μακεδονίας <<Αλέξανδρος>>, με έδρα την Πέλλα και γραφεία στις Βρυξέλλες.
Από το 1999 έως και το 2007 διετέλεσε πρόεδρος της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων(Τ.Ε.Δ.Κ.) Νομού Πιερίας.
Από το 1999 είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Κ.Ε.).
Διετέλεσε πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Κ.Ε.Δ.Κ.Ε.
Είναι μέλος του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών της Ευρώπης.
Διετέλεσε πρόεδρος του Δικτύου Πόλεων για τη Βιώσιμη κινητικότητα και το Ποδήλατο.
Διετέλεσε μέλος του περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας.
Διετέλεσε μέλος της επιτροπής παρακολούθησης του προγράμματος <<ΘΗΣΕΑΣ>>.
Είναι μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης και Ανακύκλωσης.
Είναι μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης.
Είναι μέλος της Γνωμοδοτικής Επιτροπής Αξιολόγησης Σχεδίων Ολοκληρωμένης Παρέμβασης στα πλαίσια Τοπικών Πρωτοβουλιών για την Απασχόληση.
Είναι εκπρόσωπος της Κ.Ε.Δ.Κ.Ε. στην Επιτροπή Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος << ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 2000-2006>>.
Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης.
Είναι μέλος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας.
Είναι μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Πολιτικής Προστασίας.
Είναι μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΕΤΕΡΠΣ.
Είναι Αντιπρόεδρος της εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Κατερίνης.
Το 2003 εξελέγη για δεύτερη φορά Δήμαρχος Κατερίνης.
Το 1999 εκλέγεται Δήμαρχος Κατερίνης.
Το 1997 εκλέγεται αναπληρωτής Δήμαρχος Κατερίνης.
Το 1997 διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ύδρευσης Β.Πιερίας.
Το 1995 γίνεται εκ νέου Αντιδήμαρχος Κατερίνης.
Το 1995 εκλέγεται πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πιερίας.
Το 1994 διετέλεσε Πρόεδρος Δ.Σ. Επιτροπής Διοίκησης Εθνικού Σταδίου.
Το 1993 εκλέγεται Πρόεδρος Αναπτυξιακού Συνδέσμου 3ης Γεωγραφικής Ενότητας.
Το 1992 εκλέγεται Αντιπρόεδρος του Δ.Σ .Παμμακεδονικών Ενώσεων Ελλάδας.
Το 1991 γίνεται για πρώτη φορά Αντιδήμαρχος Κατερίνης.
Το 1990 εκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος.
ΟΛΓΑ ΡΕΝΤΑΡΗ - ΤΕΝΤΕ - ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: 15/09/1956
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ: ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ
ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Το 2002 εκλέχθηκε Νομαρχιακή Σύμβουλος (πρώτη σε ψήφους γυναίκα) και ορίστηκε Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού της Νομαρχίας Έβρου, της Ν.Ε.Λ.Ε και της Νομαρχιακής Επιχείρησης Πολιτισμού Έβρου (ΝΕ.ΠΟ.ΝΕ). Από αυτή τη θέση ανέλαβε διάφορες πρωτοβουλίες όπως:
- Τη σχεδίαση του πολιτιστικού πρόγραμματος το ‘Τρένο του Πολιτισμού’ (INTERRECT III)
- Το συντονισμό των περισσοτέρων πολιτιστικών συλλόγων και της εκπαιδευτικής κοινότητας του Νομού σε κοινές δράσεις (Θράκη-Αιγαίο Κύπρος, Φεστιβάλ Ελληνο-Τουρκικής Φιλίας, Το χωριό των παιδιών, Όραμα 2010 κ.α.).
- Την έκδοση δύο λαογραφικών βιβλίων με τη συμμετοχή 20 πολιτιστικών συλλόγων.
Από το 2004 εώς το 2006 διετέλεσε Αντινομάρχης Οικονομικών Πολιτισμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ροδόπης – Έβρου.
-Ήταν υπεύθυνη Διαχείρισης Ευρωπαϊκών και Εθνικών Προγραμμάτων.
- Παράλληλα, μέσα από το Κέντρο Συμβουλευτικών Υπηρεσιών (ΚΕΣΥ), υλοποίησε προγράμματα για ευπαθείς ομάδες και συμμετείχε στην Επιτροπή (RΕΤΙS) κατά της Φτώχειας και του Αποκλεισμού στις Βρυξέλλες.
Είναι μέλος της ΝΕ Έβρου, συντονίστρια του Ινστιτούτου Eπιμόρφωσης Έβρου και εκπαιδεύτρια της Πολιτικής Επιμόρφωσης του ΠΑΣΟΚ.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Είναι μέλος στο Δ.Σ. της Δημοτικής Τουριστικής Επιχείρησης Αλεξανδρούπολης (ΔΗΤΕΑ), εκ μέρους των πολιτών και υπεύθυνη για την τουριστική προβολή της πόλης και την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δήμου.
Είναι επίσης μέλος ΔΣ των παρακάτω πολιτιστικών Συλλόγων:
-Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης
- Κινηματογραφική Λέσχη
- Κέντρο Θρακικής Τέχνης και Πολιτισμού και
- Ιδρυτικό μέλος του Θεατρικού Εργαστηρίου Αλεξανδρούπολης.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ - ΣΠΟΥΔΕΣ

Η Όλγα Ρενταρή – Τέντε γεννήθηκε, μεγάλωσε και εργάζεται στην Αλεξανδρούπολη. Είναι παντρεμένη με τον Διευθυντή της Χειρουργικής Κλινικής Διδυμοτείχου δρ Αντώνιο - Απόστολο Τέντε και έχει δύο κόρες την Μυρτώ και την Ιόλη.

Σπουδές: Πτυχιούχος της Αγγλικής Φιλολογίας του Αριστοτελίου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Απέκτησε το Δίπλωμα Ρωσικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας από το Ίδρυμα Μελετών Χερσονήσου του Αίμου και παρακολούθησε μαθήματα Γαλλικής και Ιταλικής Γλώσσας στο Πανεπιστήμιο. Με υποτροφία του ΙΚΥ και του U.S.I.A. συμμετείχε σε μεταπτυχιακά σεμινάρια για τις σύγχρονες εκπαιδευτικές μεθόδους στην Μ. Βρετανία και την υποδοχή μεταναστών στην εκπαίδευση σε τέσσερεις πολιτείες στις Η.Π.Α
Εργασία: Από το 1993 εώς το 2004 εργάσθηκε ως αποσπασμένη καθηγήτρια στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών -ΤΕΕΠΗ του Δ.Π.Θ. Σήμερα διδάσκει στο 2ο ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης.
ΝΙΚΟΣ ΣΑΛΑΓΙΑΝΝΗΣ = ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Γεννήθηκε το 1948 στο Τροβάτο Ευρυτανίας. Μεγάλωσε στο Λιοντάρι Καρδίτσας. Είναι παντρεμένος με την Κωνσταντίνα Κάντζου και έχει τέσσερα παιδιά.

Επάγγελμα: Ελεύθερος επαγγελματίας- Μελετητής Τεχνικών Έργων. Τεχνική Εταιρεία Μελετών μέχρι το 1993.

Σπουδές: Διπλωματούχος Τοπογράφος Μηχανικός του Πολυτεχνείου Θεσσαλονίκης.

Κοινοβουλευτικές δραστηριότητες: Εξελέγη Βουλευτής Καρδίτσας με το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 1996, του 2000, του 2004 και του 2009.

Πολιτικές- κοινωνικές δραστηριότητες: Μέλος του ΠΑΣΟΚ από το 1974. Γραμματέας της Επιτροπής των Τεχνικών Επιστημόνων του ΠΑΣΟΚ (1987-1993). Αναπληρωτής Γραμματέας του Τομέα Επιστημόνων (1990-1996).Διετέλεσε Υφυπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών.

Στο ΠΑΣΟΚ: Διετέλεσε Γραμματέας των Τεχνικών Επιστημόνων του ΠΑΣΟΚ.
Γραμματέας του Τομέα Αυτοδιοίκησης.
Γραμματέας Οργανωτικού.
Κοινοβουλευτικές επιτροπές: Διετέλεσε μέλος της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας του Απορρήτου. Μέλος Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης και της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων. Μετέχει στις επιτροπές Έρευνας και Τεχνολογίας κει Παραγωγής και Εμπορίου.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ - ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Γεννήθηκε το 1951 στο Ματσούκι Αιτωλοακαρνανίας και κατάγεται από ποντιακή προσφυγική οικογένεια.
Το 1961, θύμα της έντονης παιδικής του περιέργειας, χάνει το φως του, από έκρηξη χειροβομβίδας και πρώιμα και προχρονολογημένα καλείται να λάβει αποφάσεις που σχεδόν όλοι οι άνθρωποι καλούνται να λάβουν σε μεγαλύτερη ηλικία. Πρέπει να αποφασίσει ποιο δρόμο θα επιλέξει στη ζωή του. Το δρόμο της υποταγής στο μοιραίο, στη μοιρολατρία και στην απραξία που γεννά η απαισιοδοξία μετά από ένα τέτοιο γεγονός ή θα επιλέξει το δρόμο των συγκρούσεων, των ρήξεων και των ανατροπών με τα τείχη του ρατσισμού, του αποκλεισμού και των προκαταλήψεων.
Δεν παραιτήθηκε. Σταθερά, αντισυμβατικά κι αποφασιστικά, με πυξίδα τη δύναμη της αισιοδοξίας και όπλα την ακαταμάχητη θέληση του και την ακράδαντη εμμονή, επιμονή και το πυρακτωμένο πείσμα του, ανοίγει νέους ορίζοντες με στοχεύσεις και σκοπεύσεις μια κοινωνία ανθρωποκεντρική χωρίς ρατσισμούς και αποκλεισμούς, μια κοινωνία αξιών και όχι των αξιωμάτων, μια κοινωνία αλληλεγγύης.
Τελειώνει το Δημοτικό και τις πρώτες τάξεις του Γυμνασίου στις Σχολές Τυφλών Θεσσαλονίκης και Αθήνας και συνεχίζει τις σπουδές του στο εξατάξιο Παπαστράτειο Γυμνάσιο Αγρινίου.
Πολιτικοποιείται πρώιμα και από τα μαθητικά του χρόνια ακόμη, συνειδητοποιεί τις αιτίες που περιθωριοποιούν τα πρόσωπα με ειδικές ανάγκες, ταυτίζοντάς τα με την ανικανότητα και την αντιπαραγωγικότητα. Είναι το γεγονός που τον επαναστατεί.
Στη συνέχεια εισάγεται με τις Πανελλήνιες Εξετάσεις στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, την οποία και τελειώνει με εξαιρετικές επιδόσεις στο Συνταγματικό και Διοικητικό Δίκαιο το 1979 (Βραβείο Αριστούχων Ιδρύματος Στασινόπουλου) και ξεκινά να εργάζεται ως Δικηγόρος.
Το 1974 συμμετέχει ενεργά στους αγώνες του Φοιτητικού και Λαϊκού κινήματος για ψωμί, παιδεία, ελευθερία.
Το 1975 εκλέγεται στο Δ.Σ. του Συλλόγου των Αιτωλοακαρνάνων φοιτητών και αναπτύσσει έντονη δράση στο Νομό γύρω από τα κοινωνικά και αγροτικά προβλήματα της περιοχής.
Το 1976-1981 ηγείται της κοινωνικής εξέγερσης των τυφλών της Ελλάδας για μόρφωση, ψωμί, δουλειά και όχι ζητιανιά, για κατοχύρωση των κοινωνικών τους δικαιωμάτων. Συγκρούεται με τους αντιδραστικούς κατεστημένους μηχανισμούς του κράτους, της εκκλησίας και των διαχειριστών της φιλανθρωπίας και διώκεται ακόμη και με το Νόμο 4000.
Για την κοινωνική του δράση τιμήθηκε πολλές φορές από ελληνικούς και διεθνής φορείς μεταξύ των οποίων το ίδρυμα Μ. ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΥ, την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών, τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τη Λέσχη Υγείας της Ευρώπης το 1995, ως ο Έλληνας με τη μεγαλύτερη κοινωνική δράση εκείνης της χρονιάς. Το 1998 εγγράφεται στη Σχολή Κοινωνιολογίας του Πάντειου Πανεπιστημίου.
Το 1995 ανακηρύσσεται, από τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Αθηνών, Διδάκτωρ των Κοινωνικών Επιστημών της Νομικής Σχολής Αθηνών.
Έχει αρθρογραφήσει, δεκάδες φορές, στον ημερήσιο αθηναϊκό τύπο.
Έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε Διεθνή Επιστημονικά Συνέδρια.
Το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου έχει εκδώσει το επιστημονικό σύγγραμμα του με θέμα: «Το Δικαίωμα στη Διαφορά».
Την 28-12-2006 η Ακαδημία Αθηνών στην πανηγυρική ετήσια συνεδρία απονομής των βραβείων της, τον συμπεριέλαβε στα δύο πολιτικά πρόσωπα που βράβευσε για το έτος 2006 (ο έτερος είναι ο Μανώλης Γλέζος), αναγνωρίζοντας την σημαντική πολιτική και κοινωνική του συμβολή μέσα από τους κοινωνικούς του αγώνες των τελευταίων 30 χρόνων, για την οικοδόμηση στην Ελλάδα ενός σύγχρονου αποφασιστικού και αποτελεσματικού κοινωνικού κράτους, για μια κοινωνία με ανθρώπινο πρόσωπο .
Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής είναι παντρεμένος με την Βιολόγο- Μικροβιολόγο, ερευνήτρια του κέντρου "Δημόκριτος", Ελένη Κωτσοπούλου και έχει αποκτήσει δύο παιδιά την Κατερίνα και το Λευτέρη.

ΘΩΜΑΣ ΡΟΜΠΟΠΟΥΛΟΣ - ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Α ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Μέσα στην αγορά με την εμπειρία και τη διοικητική ικανότητα του επιχειρηματία που ξεκίνησε στα 18 του με ένα πρατήριο υγρών καυσίμων και σήμερα "τρέχει" μια εταιρία που συγκαταλέγεται στις 200 πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις στη χώρα (ICAP).

Όταν ο Ρομπόπουλος πήρε την αντιπροσωπεία της RENAULT το 1983 ήταν μόλις 22 χρόνων. Στα επόμενα 25 χρόνια δημιούργησε τέσσερα πρατήρια βενζίνης, δύο ξενοδοχεία στη Χαλκιδική, την εταιρία κινητής τηλεφωνίας Tetoma.com, τα ανταλλακτικά Bosch, την εμπορία αυτοκινήτων Citroen Status, Executive Cars, LAND ROVER, το εξουσιοδοτημένο συνεργείο και ανταλλακτικά MERCEDES-BENZ, την εταιρία μακροχρόνιων μισθώσεων Roborent και την πρώτη, πρότυπη, κεντρική αγορά αυτοκινήτου στη Βόρεια Ελλάδα με προσανατολισμό την αναπτυσσόμενη Νοτιοανατολική Ευρώπη.


Με κοινωνική ευαισθησία
ο Θωμάς Ρομπόπουλος στηρίζεται στην οικογένεια του τη σύζυγό του Βάσω και τα τρία του παιδιά Aπόστολο, Μαρία, Δανάη και στη "μεγάλη οικογένεια" των διακοσίων ανθρώπων που εργάζονται στην επιχείρηση του.

Ο Θωμάς Ρομπόπουλος τελείωσε το λύκειο Καλαμαριάς το 1978, συνέχισε τις σπουδές του στα Κ.Α.Τ.Ε.Ε στο τμήμα Ηλεκτρολόγων και ταυτόχρονα ξεκίνησε την πρώτη του επιχείρηση.

"Γεννημένος" για δράση, συμμετείχε για πρώτη φορά στις κοινοβουλευτικές εκλογές με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ το 2000, πέτυχε να είναι πρώτος επιλαχών βουλευτής -δεν εκλέχθηκε για 41 ψήφους. Το 2004 έδωσε και πάλι την μάχη στο πλευρό του Γιώργου Παπανδρέου, ανεβάζοντας το δείκτη της εμπιστοσύνης των συμπολιτών του. Το 2006 αποδέχτηκε την πρόταση και ηγήθηκε του συνδυασμού του ΠΑΣΟΚ "Επαγγελματική Ανάπτυξη" στις εκλογές του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, απ'όπου τώρα, ως μέλος, δίνει τον αγώνα για τον επαγγελματικό κόσμο.

Στη Θεσσαλονίκη είναι ακόμα γνωστός για την αναπαλαίωση του ιστορικού κτιρίου του 1917 με ίδια κεφάλαια και για τις χορηγίες του στο σύλλογο ΑMΥΜΩΝΗ, στο σύλλογο Γονέων Παιδιών με Σύνδρομο Down, στην Eλληνική Εταιρία Προστασίας και Αποκατάστασης Αναπήρων Παίδων (ΕΛΕΠΑΠ) καθώς και για τις πολλές και συνεχείς χορηγίες του σε αθλητικά σωματεία και συλλόγους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου