Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

Οι εργαζόμενοι στην Υγεία συντονίζουν τις κινήσεις τους - Σύσκεψη στις 23 Αυγούστου


 
Συγκεκριμένες προτάσεις και κάλεσμα για πανυγειονομικό ξεσηκωμό, απευθύνει το συντονιστικό πρωτοβάθμιων σωματείων και επιτροπών αγώνα, νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά, προς τον κλάδο.
Στη σχετική ανακοίνωση, ο συντονισμός εκτιμά πως οι πρόσφατες ανακοινώσεις του Υπουργού Υγείας: «δεν αφήνουν πια καμιά αμφιβολία. Στέλνει με διαδικασίες εξπρές σε διαθεσιμότητα - απολύσεις εκατοντάδες υγειονομικών (1618 άτομα είπε) και προετοιμάζει το έδαφος για το νέο κύμα της επόμενης χρονιάς και στα Νοσοκομεία της επαρχίας.
»Ενώ λέει ότι αλλάζει το χαρακτήρα τους, στην ουσία βάζει λουκέτα σε 10 δημόσια νοσοκομεία σε Αττική και Θεσσαλονίκη. Εξαφανίζει γενικά νοσοκομεία, τα αποσύρει από την εφημερία, καταργεί κλινικές, τμήματα, και διαθέσιμα κρεβάτια, από μεγάλες περιοχές, με ιδιαίτερα χτυπημένους από τις περικοπές, την ανεργία, την φτώχεια και την εξαθλίωση πληθυσμούς.
»Στις 23 Αυγούστου ανακοινώνονται ηλεκτρονικά τα ονόματα των συναδέλφων που περνούν σε διαθεσιμότητα και δηλώνει ότι στο διάστημα μέχρι τις 16 Σεπτέμβρη όλα θα έχουν τελειώσει...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου