Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Πότε θα στηθούν οι κρεμάλες;



Οι δανειστές, λόγω εσωτερικών διαφωνιών ως προς τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, δεν έλαβαν ούτε καν μία πολιτική απόφαση που θα καθόριζε το χρονοδιάγραμμα της εκταμίευσης της δόσης των 44 δις ευρώ. Αντιθέτως, με αόριστες δηλώσεις κοινοτικών παραγόντων, όπως του προέδρου του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, επιχείρησαν απλώς να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις. Η χώρα, όχι μόνο θα βυθιστεί σε βαθιά ύφεση, αλλά το σχέδιο μείωσης του δημόσιου χρέους σε σχέση με το ΑΕΠ δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να φτάσει στα επίπεδα του 2009, το 2020 όπως σχεδίαζε το οικονομικό επιτελείο της δουλικής κυβέρνησης και η Τρόικα, αλλά λίγο πριν το 2030!
Το τι θα κάνει τώρα ο υπάλληλος τους Σαμαράς που έλεγε ότι λεφτά υπάρχουν μέχρι τις 16 Νοεμβρίου; Θα βγάλει από το σεντούκι του τα κλεμμένα .
Όμως από τα στοιχεία του ΓΛΚ προκύπτει ότι το ποσό που χρειαζόμαστε την ερχόμενη διετία για αποπληρωμή των χρεών που έχουν φορτώσει την Ελλάδα σε συνδυασμό  κυρίως  με την καταστροφική ύφεση και την υποανάπτυξη, απλά δεν μπορεί να πληρωθεί: Το ιλιγγιώδες ποσό των 55,5 δισ. ευρώ ή το περίπου 18,3% του συνολικού χρέους της χώρας, πρέπει να καταβάλει το Δημόσιο τη διετία 2013- 2014 για τις λήξεις των ομολόγων και των δανείων του!
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΓΛΚ, εφέτος έληγαν ομόλογα και δάνεια ύψους 300 εκατ. ευρώ και έντοκα γραμμάτια 13,9 δισ. ευρώ "μόλις" και "την βγάλαμε" "με την ψυχή στο στόμα", με μηδενική αποπληρωμή των υποχρεώσεων του δημοσίου, και θάνατο της εσωτερικής αγοράς.
Το 2013 και το 2014 έρχεται ο πρώτος λογαριασμός των Μνημονίων των προδοτων  Γ.Παπανδρέου και  Γ.Παπακωνσταντίνου, καθώς οι λήξεις ανέρχονται σε 30,4 δισ. ευρώ και σε 25,1 δισ. ευρώ αντίστοιχα! Δηλαδή θα πληρώσουμε 250% περισσότερα δάνεια το 2013 από το 2012 και το 2014 195% περισσότερα δάνεια.
Ακόμα, σε διάστημα μεγαλύτερο της πενταετίας λήγουν υποχρεώσεις του Δημοσίου ύψους 216,7 δισ. ευρώ (71,4% του συνόλου)! Όλα αυτά υπάρχει περίπτωση να αποπληρωθούν ποτέ με ρυθμούς ανάπτυξης όπως αυτοί στους οποίους έχουν καταδικάσει την χώρα οι της τρόϊκα σε συνεργασία με την εγχώρια πολιτική και οικονομική ελίτ; Ποτέ, φυσικά! Απλά θα χρησιμοποιηθούν ως εργαλείο εκχώρησης εθνικής κυριαρχίας, και την αρπάγη των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας.
Το συγκεκριμένο γεγονός, σε συνδυασμό με το ότι το χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης παραμένει στο τέλος του 9μήνου στα 303,5 δισ. ευρώ, δείχνει πως απλά οδηγεί σε τελική πτώχευση την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου