Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Γνωρίζετε πόσο μάς στοιχίζει ή κολλητή τού Γ. Παπανδρέου ή γνωστή άπό τό γυμναστήριο ή Τίνα Μπιρμπίλη στό Παρίσι?


Νά πόσο μάς στοιχίζει ή κολλητή τού  Γ. Παπανδρέου ή γνωστή άπό  τό γυμναστήριο  ή  Τίνα Μπιρμπίλη στό Παρίσι?  Οταν 21.000 ευρώ, που σήμερα φαντάζουν περιουσία, είναι τα ετήσια έσοδα εργαζόμενου οικογενειάρχη με δύο παιδιά (που θεωρούνται πλέον τεκμήριο διαβίωσης), είναι το μηνιαίο κόστος για τη διαμονή εις Παρισίους της πρέσβειρας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, η αγανάκτηση είναι το πρώτο συναίσθημα που σε καταλαμβάνει και όταν μαθαίνεις ότι το κόστος αυτό το πληρώνει από το υστέρημά του.... ο ελληνικός λαός, τότε εξοργίζεσαι... Αυτό συμβαίνει στην περίπτωση της Τίνας Μπιρμπίλη. Για όσους δεν τη θυμούνται, η Τίνα Μπιρμπίλη δεν ήταν υποψήφια βουλευτής στις εκλογές του 2009. Ανήκε στον κύκλο των στενών συνεργατών του Γιώργου Παπανδρέου και αποτέλεσε προσωπική του επιλογή για τη θέση της υπουργού Περιβάλλοντος. Κατά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης Παπανδρέου τον Ιούνιο του 2011 απομακρύνθηκε από τη θέση της και από τις 30 Σεπτεμβρίου 2011 ο Γιώργος την τοποθέτησε πρέσβειρα της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ. Η κυρία Τίνα έχει μισθό περίπου 8.000 ευρώ, λαμβάνει επίδομα σπουδών για τον ανήλικο γιο της, μένει σε υπερπολυτελές διαμέρισμα στο κέντρο του Παρισιού, δεν πληρώνει ηλεκτρικό ρεύμα και τηλέφωνα και όλα αυτά με μετριότατους υπολογισμούς κοστίζουν στο ελληνικό Δημόσιο ούτε λίγο ούτε πολύ 21.000 ευρώ Αξίζει να σημειωθεί πως η διάρκεια της θητείας είναι πέντε χρόνια. Το διαμέρισμα του πρέσβη στον ΟΟΣΑ, στην περίπτωσή μας της Τίνας Μπιρμπίλη, το οποίο ανήκει στο ελληνικό κράτος, βρίσκεται στο καλύτερο σημείο της πόλης και ξεπερνά τα 500 τετραγωνικά μέτρα. Τα έξοδα της διαμονής του Ελληνα επικεφαλής επιβαρύνουν προφανώς την αντιπροσωπία, δηλαδή τους Ελληνες φορολογούμενους.

Οταν 21.000 ευρώ, που σήμερα φαντάζουν περιουσία, είναι τα ετήσια έσοδα εργαζόμενου οικογενειάρχη με δύο παιδιά (που θεωρούνται πλέον τεκμήριο διαβίωσης), είναι το μηνιαίο κόστος για τη διαμονή εις Παρισίους της πρέσβειρας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, η αγανάκτηση είναι το πρώτο συναίσθημα που σε καταλαμβάνει και όταν μαθαίνεις ότι το κόστος αυτό το πληρώνειs εσύ από το υστέρημά σου….τότε το λιγώτερο που παθαίνεις είναι ότι εξοργίζεσαι… Αυτό συμβαίνει στην περίπτωση της Τίνας Μπιρμπίλη. Για όσους δεν τη θυμούνται, η Τίνα Μπιρμπίλη δεν ήταν υποψήφια βουλευτής του φίλου της και κολητού ΓΑΠ στις εκλογές του 2009 ?  Ανήκε στον κύκλο των στενών συνεργατών του Γιωργάκη  και αποτέλεσε προσωπική του επιλογή για τη θέση της υπουργού Περιβάλλοντος. Κατά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης Παπανδρέου τον Ιούνιο του 2011 απομακρύνθηκε από τη θέση της και από τις 30 Σεπτεμβρίου 2011 ο Γιώργος για να την “αποζημιώσει” την τοποθέτησε πρέσβειρα της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ.  Η κυρία Τίνα εκεί έχει μισθό περίπου 10.000 ευρώ, λαμβάνει επίδομα σπουδών για τον ανήλικο γιο της, μένει σε υπερπολυτελές διαμέρισμα στο κέντρο του Παρισιού, δεν πληρώνει ηλεκτρικό ρεύμα και τηλέφωνα και όλα αυτά με μετριότατους υπολογισμούς κοστίζουν στο ελληνικό Δημόσιο ούτε λίγο ούτε πολύ 21.000 ευρώ !!!

Αξίζει να σημειωθεί πως η διάρκεια της θητείας είναι πέντε χρόνια. Το διαμέρισμα του πρέσβη στον ΟΟΣΑ, στην περίπτωσή μας της Τίνας Μπιρμπίλη, το οποίο ανήκει στο ελληνικό κράτος, βρίσκεται στο καλύτερο σημείο της πόλης και ξεπερνά τα 500 τετραγωνικά μέτρα, αφου διαθέτει και πισίνα!

Τα έξοδα της διαμονής της περίφημης αυτής πρέσβειράς μας στο Παρίσι  επιβαρύνουν προφανώς την αντιπροσωπία, δηλαδή τους … μαλάκες  Ελληνες φορολογούμενους.  Δεν θα μείνουμε στο ποιά είναι η παραπάνω κυρία που βρέθηκε μια ωραία πρωία απο τον διπλανό “πάγκο γυμναστικής” του Γιωργάκη στο σβέρκο  του ελληνικού λαού, θα την αφήσουμε στην κρίση σας …

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου