Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΑΚΟΜΑ ΑΥΤΟΜΑΣΤΙΓΩΝΕΤΑΙ …

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ, ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΛΕΙΣΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΚΑΙ ….

Αυτομαστιγώνεται.

Μια και περιμένουμε να δούμε πως θα πέσει το τσεκούρι – κάθετα η οριζόντια – ή στριφογυριστά για να είναι και πιο θεαματικό… οφείλω, οφείλουμε όλοι μας να υπενθυμίζουμε κάθε τόσο σε διάφορους παπαγάλους εντός και εκτός διαδικτύου πως έχουν παίξει αρκετά με το «ο ελληνικός λαός έτσι αποφάσισε» Κάτι το οποίο κανείς δεν μπαίνει στο κόπο να σχολιάσει πλέον, γιατί έχουμε άλλα θέματα στο τραπέζι αλλά επί τέλους το 29,66% του 62,49% του εκλογικού σώματος δεν αποτελεί ΤΟΝ ελληνικό λαό. Είναι το 29,66% στο 62,49 που ψήφισε.    ……….   >>>>>>>>>


Νέα Δημοκρατία λοιπόν ψήφισαν (μετρημένα κουκιά) 1.825.497 Έλληνες και ΣΥΡΙΖΑ που ήρθε δεύτερο κόμμα ψήφισαν 1.655.022. Με δεδομένο λοιπόν πως ακόμα και με τον πανέμορφο εκλογικό μας νόμο η ΝΔ πήρε 129 έδρες, αν δεν τσόνταρε το ΠΑΣΟΚ και για να μοιάζει και πιο ενισχυμένη η ανύπαρκτη πλειοψηφία δεν κόλλαγε και Τρίτη στην ουρά η ΔΗΜΑΡ, ούτε κυβέρνηση δεν θα είχε σχηματιστεί.

Η κυβέρνηση δεν σχηματίστηκε γιατί το αποφάσισε η ισχυρή πλειοψηφία των Ελλήνων, σχηματίστηκε γιατί ο εκλογικός νόμος είναι αυτός που είναι, και το πρώτο κόμμα με το τρίτο και το έκτο, τακιμιάσανε! Στις τελευταίες εκλογές κοντά 40% των εκλογέων δεν πήγε καν στις κάλπες. Κι ένα 70,34% ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΕ ΤΟΝ κ.ΣΑΜΑΡΑ και το κόμμα του. Μέσα στην απόλυτη λαγνεία για το ψέμα που έχουν τα χαζοκάναλα και άλλοι φορείς ενημέρωσης, εκείνοι που ψήφισαν τα άλλα κόμματα μοιάζουν αόρατοι, ή ακόμα χειρότερα ονοματίστηκαν σαν οι υπαίτιοι της επερχόμενης καταστροφής. Η διαφορετική άποψη από την μνημονιακή επιλογή, στιγματίστηκε με κάθε τρόπο, με κάθε ασύστολο ψέμα, με κάθε εργαλείο προπαγάνδας. Πας μη μνημονιάκιας ανεγκέφαλος που θα οδηγήσει στη χώρα στον όλεθρο.

Οσοι δεν στήριξαν τον κ.Πρωθυπουργό και δεν έτρεξαν να συνεργαστούν μαζί του μετά τις εκλογές, είναι ανόητοι κι επικίνδυνοι. Οι πολίτες που απαξίωσαν να ψηφίσουν τα μνημονιολάγνους, είναι χωρισμένοι σε παλαιοκοματικούς κκέδες, πλανεμένους συριζαίους, γαφικούς ανεξάρτητους έλληνες, φασίστες χρυσαυγίτες. Δηλαδή με λίγα λόγια είναι είτε αναχρονιστικά μυαλά, είτε παραμυθιασμένα, είτε κακόβουλα, είτε ηλίθια. Κάθε άνθρωπος που έκφρασε άποψη που δεν ταίριαζε με τις επιταγές της ντόπιας και ξένης τρόικας όλα αυτά τα χρόνια γελοιοποιήθηκε, στιγματίστηκε σαν ανόητος ή επικίνδυνος, παραποιήθηκαν τα όσα είπε, είτε αποσιωπήθηκαν. Και όταν η οργή γινόταν εκδήλωση στις πλατείες και το «ανόητο» αυτό πλήθος γινόταν μεγάλο κι ύποπτα αγριεμένο , καταστολή…

Περάσαμε τρία χρόνια παρακολουθώντας μια πρωτοφανή γελοιοποίηση του ελληνικού λαού. Μια απόλυτη ισοπέδωσή του σε επίπεδο σκουπίδι που δεν έχει καμιά ικανότητα να σκεφτεί. Ενάμιση εκατομμύριο και.. ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ κι όλοι αυτοί ονομάστηκαν Τσίπρας, όπως οι ανεξάρτητοι ονομάστηκαν Καμμένος, οι κουκουέδες Παπαρήγα κι εκείνοι που ψήφισαν χρυσή αυγή Κασιδιάρης. Δεν έχει σημασία τι στοιχεία συγκέντρωσε ο καθένας από αυτούς τους πολιτικούς σχηματισμούς, τα κόμματα. Τι λαός ήταν αυτός που ψήφισε τον καθένα, τι ζήταγε αυτός ο λαός, τι πίστεψε κι έριξε τη ψήφο του σε κάθε ένα από αυτούς. Από τι ετερόκλητα στοιχεία αποτελείται η ελληνική κοινωνία. Τι διαφορετικά επίπεδα πολιτικής σκέψης ή τι διεκδικεί ο καθένας. Γιατί αυτός ψήφισε Τσίπρα, γιατί ο άλλος Παπαρήγα, γιατί εκείνος Καμμένο κι εκείνος ο άλλος Μιχαλολιάκο. Τι είναι όλοι αυτοί οι άνθρωποι? Τι ζητάνε? Τι νομίζουν ότι θα συμβεί και τι εύχονται? Ποιοι είναι αυτοί οι γ@μημένοι ΔΥΟ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΟΚΤΑΚΟΣΙΕΣ ΕΙΚΟΣΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΞΑΚΟΣΙΟΙ ΟΓΔΟΝΤΑ ψηφορόροι Έλληνες πολίτες, συν εκείνους που ψήφισαν μικρά κόμματα που μείναν εκτός βουλής, συν εκείνους που δεν πήγαν καν να ψηφίσουν.

Τι στο διάολο θέλουν αυτοί οι άνθρωποι ? Και σε συνδυασμό και μ΄εκείνους που ψήφισαν ΝΔ πιστεύοντας ότι θα απεγκλωβιστούμε σιγά σιγά από το μνημόνιο και εκείνους που ψήφισαν ΔΗΜΑΡ ελπίζοντας ότι θα έβαζε γερά πόδι σε οποιαδήποτε άσχημη απόφαση, Οι φωνές των ανθρώπων εδώ και πολύ καιρό ΑΓΝΟΟΥΝΤΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ. Κι όταν δεν αγνοούνται ΠΑΡΑΠΌΙΟΥΝΤΑΙ. Οι φωνές μας φτάνουν στα αυτιά τους σαν χαλασμένο τηλέφωνο. Δεν τους ενδιαφέρει να ακούσουν τι φωνάζουμε εκτός κι συμφωνεί με αυτά που κάνουν. Έχουν εθελοντική τύφλωση, κώφωση.

ΠΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ είδατε ότι οι Έλληνες επικροτούν τις επιλογές που έχουν γίνει τα τελευταία τρία χρόνια? Ο ΜΟΝΟΣ ΛΟΓΟΣ, που έστω και μια μειοψηφία ακόμα συνεχίζει να συναινεί σε όλες αυτές τις αηδίες, είναι όχι γιατί τις πιστεύει για σωστές αλλά γιατί έχει τρομοκρατηθεί από μια στυγνή προπαγάνδα πως αν δεν συναινέσει και αντισταθεί την άλλη μέρα τα παιδιά της θα πεθαίνουν από τη πείνα στο δρόμο και θα σέρνονται εξαθλιωμένα στο πεζοδρόμιο σαν χιλιάδες Ολιβερ Τουίστ!!

Ο Πρωθυπουργός λοιπόν που οδηγεί το καράβι Ελλάς σήμερα, όπου το οδηγεί ,δεν έχει την αποδοχή της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, δεν την είχε ποτέ, κι αυτή την ελάχιστη νίκη που γιόρτασε τη γιόρτασε με την επιλογή μιας μερίδας να ψηφίσει το μη χείρον βέλτιστο. Και δεν μπόρεσε να σχηματίσει κυβέρνηση παρά μόνο με την υποστήριξη του τρίτου και του έκτου κόμματος (ούτε καν του τέταρτου, του πέμπτου!!!) Όταν λοιπόν μερικοί σήμερα μουτζώνουν τον ελληνικό λαό λέγοντας, τόσο ηλίθιοι είμαστε που τους ψηφίσαμε μόλις τον Ιούνιο καλό είναι να μουτζώνουν την φάτσα τους αν γουστάρουν και να σταματήσουν αυτούς του πληθυντικούς (που μας έχουν κάνει να αυτομαστιγωνόμαστε όλοι) γιατί στην Ελλάδα εδώ και τρία χρόνια δεν υπάρχει βούληση του ελληνικού λαού. Υπάρχουν κομμάτια του ελληνικού λαού απομεινάρια της παλιάς δικομματικής εποχής που δεν μπορούν ακόμα να κόψουν τον ομφάλιο λώρο, υπάρχει ένα άλλο ποσοστό που μόλις τον έκοψε και παραπατάει ζαλισμένο γιατί δεν ξέρει που να πάει και τι να κάνει αφού για χρόνια ήταν κολλημένο στα ίδια και τα ίδια. Υπάρχει κι ένα άλλο ποσοστό που προσπαθεί να μοιραστεί σε διάφορα στρατόπεδα απογοητευμένο και με το φόβο μέσα του πως κανείς δεν θα κάνει τίποτα, αλλά προσπαθεί ο καθένας από τη μεριά του να προσκολληθεί σε κάτι που θεωρεί πως ταιριάζει πιο πολύ στα χνώτα του. Επίσης υπάρχει ένα μέρος του λαού, αρκετά μεγάλο όπως είδαμε σε προηγούμενες εκλογές που είτε δεν ασχολείται καν με το άθλημα που ονομάζεται πολιτική είτε δεν θέλει να ψηφίσει κανέναν.

Ποιος ελληνικός λαός λοιπόν? Ποιος λαός έχει αποφασίσει κι επιλέξει? Αφού κυβερνάει ένα κόμμα που τσίπρα-τσίπρα (πως λέμε τσίμα τσίμα) πήρε τη πρώτη θέση στο τερματισμό και έχει ήδη αθετήσει αυτά που υποσχέθηκε προεκλογικά , με τη συνεργασία δυο άλλων μικρότερων κομμάτων εκ των οποίων το ένα είναι σε πλήρη αποσύνθεση και το άλλο γεια χαρά νταν!

Ο Γιωργάκης βγήκε με το λεφτά υπάρχουν, και μετά από την απομάκρυνση από το ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται. Αν ο Γιωργάκης είχε πει όχι μόνο δεν υπάρχουν λεφτά αλλά θα σας χώσω και το κεφάλι μέσα στα σκατά μέχρι να πείτε ήμαρτον ούτε στην Βουλή δεν θα είχε καταφέρει να μπει.

Ο επόμενος πρωθυπουργός ήταν ένας τραπεζίτης που κανένας ελληνικός λαός δεν τον επέλεξε και ο τελευταίος είναι η μειοψηφία του ελληνικού λαού.

Οταν μετράμε λοιπόν τα κουκιά, κι αφού μερικοί θέλουν να είναι τόσο ακριβείς και σωστοί να μετράνε σωστά. Είναι γελοίο να παραποιούμε το όχι απλά αυτονόητο αλλά αυτό που βγάζει μάτι!

Κι εγώ μας έχω βρίσει άπειρες φορές κι έχω βρίσει και βρίζω ακόμα τον ευατό μου. Και το ότι όσοι δεν ψήφισαν ΝΔ είναι και οι σωστοί οι τέλειοι οι πολύ πολιτικοποιημένοι και ώριμα σκεπτόμενοι δεν προκύπτει βέβαια από πουθενά και κυρίως από τα ποσοστά. Μπορεί να προκύψει από μεγάλες πολιτικές αναλύσεις που οι ειδήμονες οφείλουν να κάνουν και να σκεφτούν γιατί δεν μπορεί να συνεχίσει ένα κράτος να λειτουργεί αγνοώντας ότι κράτος είναι ΟΙ ΆΝΘΡΩΠΟΙ και όχι οι αριθμοί που το αποτελούν. Η ουσία είναι ακριβώς αυτή . Ότι λογικό ή παράλογο να πιστεύουμε ο καθένας από τη δική του σκοπιά, ότι λάθος ή σωστό να είμαστε σαν άνθρωποι , ότι ανοησία ή εξυπνάδα να περνάει από το μυαλό μας το σίγουρο συμπέρασμα είναι ένα . ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΜΝΗΜΟΝΙΟ.

Οκ. Και τώρα ας περιμένουμε τη δόση μας πεσμένοι στο πάτωμα, σφαδάζοντας από το στερητικό σύνδρομο. Γιατί στην ουσία κι αυτό πρέπει να το λέμε συνέχεια για να το θυμόμαστε, δεν έχουμε ψηφίσει αυτό το αίσχος. Κι όσο μας ποτίζουν με το συναίσθημα της πουτάνας με ενοχές θα είμαστε κρυμμένοι κάτω από το καναπέ , τρομοκρατημένοι με τους καλικάντζαρους που ροκανίζουν συνέχεια το δέντρο μας.

Στην Ελλάδα δεν έχει απλά δυσκολέψει η καθημερινότητά μας, δεν έχουμε χάσει τα όσα είχαμε αποκτήσει άλλοι με κόπους μεγάλους κι άλλοι αν θέλετε με λαμογιές (πείτε το να ξεσπάσετε) στην Ελλάδα χανόμαστε όλοι μαζί σε ένα πήγάδι χωρίς πάτο. Που θα μας ρουφήξει ΟΛΟΥΣ. Αργά η γρήγορα τους πρώτους πνιγμένους θα ακολουθήσουν κι άλλοι, κι άλλοι, κι άλλοι.

Με τι τίμημα τελικά θα ξεχρεώσουμε την παραμονή μας στην ευρωζώνη και το ευρώ… Έλεος!

Ολοι αυτοί οι αριθμοί τι μας λένε? Πως είμαστε πολλοί πάρα πολλοί που ίσως δεν γνωρίζουμε τι είναι το σωστό αλλά που βλέπουμε ποιό είναι το λάθος. Κι αυτοί οι αριθμοί μας λένε και κάτι άλλο, πως μοιραζόμαστε μέσα στη διαφορετικότητά μας κοινές ανησυχίες, κοινές αγωνίες και πως τώρα ήταν ακριβώς η στιγμή να έχουμε εθνική ομοψυχία. Αλλά….

Κάποιοι μας παίζουν άλλη μια φορά. Κι αυτούς τους κάποιους ποτέ δεν μπορέσαμε να τους αναγνωρίσουμε εγκαίρως.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου