Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Ο Χρυσοχοϊδης σκέφτεται κεντροδεξιό κόμμα με ευρωπαϊκή προοπτική.


Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ κ. Χρυσοχοϊδης επανέλαβε για μια ακόμα φορά, σήμερα το πρωϊ στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, ότι το ΠΑΣΟΚ αποσυντίθεται. Παράλληλα πρότεινε να δημιουργηθεί ένας καινούργιος πολιτικός χώρος με στελέχη από την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και άλλους που...
θέλουν να προσφέρουν με μόνο γνώμονα την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.
Οι άνθρωποι προφανώς δεν έχουν καταλάβει τίποτα απολύτως. Με ευκολία πέρασαν από τον «σοσιαλισμό» του Ανδρέα Παπανδρέου στη «σοσιαλδημοκρατία» του Σημίτη και τώρα περνούν στον νεοφιλελευθερισμό του Σαμαρά. Δεν έχουν καταλάβει πως μετά την κατάρρευση του υπαρκτού σοσιαλισμού και των παραφυάδων του, αυτό δεν σημαίνει αυτόματα ότι θα μείνει μόνος του ο νεοφιλελευθερισμός των ασύδοτων αγορών. Οι κοινωνίες με μαθηματική ακρίβεια θα αντιδράσουν και πολύ σύντομα.
Αντί να σχηματιστούν τα πολιτικά μπλοκ που οραματίζεται ο κ. Χρυσοχοϊδης, δηλαδή το φιλοευρωπαϊκό και το αντιευρωπαϊκό (σε στυλ παλιών κομμάτων φιλοαγγλικό, φιλογαλλικό φιλορωσικό), χωρίς να αλλάζουν καθόλου οι θεσμοί του σάπιου πολιτικού συστήματος, θα σχηματιστούν δύο άλλα πολιτικά μπλόκ σε ολόκληρη την Ευρώπη, δεδομένου ότι έτσι κι αλλιώς όλοι μας είμαστε ευρωπαίοι.
Θα σχηματιστεί το πολιτικό μπλοκ που συντάσσεται με την κυριαρχία των αγορών, στο οποίο οραματίζεται να ενταχθεί προφανώς και ο κ. Χρυσοχοϊδης και το πολιτικό μπλόκ που συντάσσεται με την κυριαρχία των κοινωνιών. Δηλαδή, των δημοκρατικά οργανωμένων και συλλογικά δρώντων κοινωνιών.
Το τελευταίο απαιτεί αναγκαστικά και αλλαγές στους θεσμούς με το πέρασμα της εξουσίας στα χέρια των πολιτών.
Αυτή θα είναι η επόμενη πολιτική μάχη σε όλη την Ευρώπη, σε όλο τον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου