Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Το «τελευταίο χαρτί»

Ποιο είναι το πνεύμα που δείχνει να επικρατεί τα τελευταία 24ωρα στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για την περίπτωση της Ελλάδας;

«Ο Σαμαράς είναι η τελευταία ελπίδα για την Ελλάδα»

Αυτό είναι το πνεύμα που δείχνει να επικρατεί τα τελευταία 24ωρα στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. ‘Η για την ακρίβεια, αυτό είναι το κλίμα που διαρρέουν προς τα έξω στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου, ως απότοκο της τελευταίας Συνόδου Κορυφής.
Στο πρωθυπουργικό περιβάλλον θεωρούν ότι αυτό είναι και το μεγάλο (κι ενδεχομένως το τελευταίο) χαρτί που έχουν στο μανίκι τους...
Κι αυτό γιατί θεωρούν ότι σε περίπτωση που πέσει η υπό τον κ. Σαμαρά τρικομματική κυβέρνηση, τότε, η επόμενη μέρα για την Ελλάδα είναι άδηλη.
Προφανώς, ποντάρουν στο γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, μέχρι σήμερα, δεν έχει επιβεβαιώσει επαρκώς τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό του, πολύ δε περισσότερο δεν έχει ξεκαθαρίσει τι σκοπεύει να κάνει με το θέμα της εφαρμογής όσων σκληρών μέτρων προβλέπονται στο Μνημόνιο.
Εννοείται ότι δηλώσεις του στιλ «μόλις βγούμε κυβέρνηση, με έναν νόμο, θα επαναφέρουμε τους μισθούς και τις συντάξεις στα πρό κρίσης επίπεδα», που έκανε σε ανύποπτο χρόνο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προκαλούν τρόμο στις Βρυξέλλες και όχι μόνο
Κι εκεί ακριβώς είναι που ποντάρουν στην κυβέρνηση κι ελπίζουν ότι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, μεθαύριο, η χώρα θα εξασφαλίσει την επόμενη δόση από το πακέτο της οικονομικής βοήθειας και θα μπορέσει να κάνει σχέδια για την επόμενη μέρα στην Ελλάδα.
Σχέδια, που ενδεχομένως να περνούν από έναν ανασχηματισμό της κυβέρνησης ή ακόμα και από μια πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Κάτι το οποίο υπάρχει στο μυαλό του κ. Αντώνη Σαμαρά εδώ και καιρό, αλλά οι συνθήκες δεν του επιτρέπουν να το προχωρήσει σε εφαρμογή.

Πηγή:Voria
parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου