Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2013

Άρχισαν τις συλλήψειςΗ κυβέρνηση διέβη τον Ρουβίκωνα και προχώρησε στην σύλληψη του ηγέτη των εθνικιστών και γ.γ. του κόμματος Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή, Νίκου Μιχαλολιάκου, και ο Ηλίας Κασιδιάρης o Λαγός και Μίχου.

Σημειώνεται ότι από τα ξημερώματα ενεργοποιήθηκε η παραγγελία της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου ότι η Χρυσή Αυγή λειτουργεί ως εγκληματική οργάνωση.

Είναι η πρώτη φορά που συλλαμβάνονται βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου για πρώτη φορά μετά την 21η Απριλίου 1967.

Πρώτος συνελήφθη ο Νίκος Μιχαλολιάκος ως αρχηγός του κόμματος που κατηγορούν ως "εγκληματική οργάνωση". Πληροφορίες μιλούν για ακόμη 34 εντάλματα.

Μεταξύ των εθνικιστών πολιτικών που οδηγούνται στη ΓΑΔΑ είναι και ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος συνελήφθη με την διαδικασία του αυτοφώρου λειτουργεί αυτεπάγγελτα παρά τη βουλευτική ασυλία.

Έπειτα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής, η επιχείρηση της Αστυνομίας ξεκίνησε από τα ξημερώματα.

Το κουδούνι στο σπίτι του αρχηγού των ηγέτη του εθνικιστικού κόμματος Νίκου Μιχαλολιάκου κτύπησε τα ξημερώματα.: Δεν ήταν ο γαλατάς. Ήταν οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας που τον ζήτησαν να τους ακολουθήσει.

Σκηνές 21ης Απριλίου 1967 ... από την ανάποδη. Αυτή την φορά οι εθνικιστές συλλαμβάνονται...

Η επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής έρχεται έπειτα από την ενεργοποίηση της παραγγελίας της Εισαγγελίας ότι η Χρυσή Αυγή λειτουργεί ως "εγκληματική οργάνωση".

Δεν προέβαλε αντίσταση. Ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν είναι η πρώτη φορά που συλλαμβάνεται. Σε ηλικία 17 ετών είχε συλληφθεί και κρατηθεί στις φυλακές για 18 μήνες μέχρις ότου αθωώθηκε. Μια περιπέτεια που σημάδεψε την μετέπειτα ζωή του.

Η χώρα μπαίνει σε άγνωστα μονοπάτια από σήμερα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου