Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Οι …πάσες στους μεγαλοκαρχαρίες δεν έχουν τέλος



Ο κος Μυτιληναίος είναι επικεφαλής ενός εξαιρετικά κερδοφόρου Ομίλου, ο οποίος ανακοίνωσε κερδοφορία 99,4 εκατομμύρια ευρώ το 9μηνο του 2011 και πολλές επιχειρήσεις του, συνεργάζονται με την ΔΕΗ.

Το χρέος του επιχειρηματία προς την Δημόσια επιχείρηση έχει ανέλθει στα 140 εκ.ευρώ και ανεβαίνει με ρυθμούς 15 εκ.τον μήνα. Η ΔΕΗ, ποιούσα την ανάγκη φιλοτιμία, απέστειλε τον λογαριασμό στην "Αλουμίνιο Ελλάδας", με την σημείωση ότι αν δεν πληρωθεί, μέχρι την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου, θα σταματήσει η Επιχείρηση να παρέχει ρεύμα.

Ο Μυτιληναίος όμως αντί να πάει στο ταμείο, όπως ίσως θα κάναμε εμείς, ι πληβείοι, είχε μια καλύτερη ιδέα. Πήγε, στον …κο Στουρνάρα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, υπήρξε συνάντηση Μυτιληναίου-Στουρνάρα για το θέμα και ο υπουργός. έσκυψε στο θέμα με «κατανόηση». Και με … κατανόηση θέλει να του χαρίσει 70 εκατομμύρια ευρώ από το χρέος.

Έκτοτε ο υπουργός οικονομικών επικοινωνεί συνεχώς με τον πρόεδρο της ΔΕΗ κο Αρθούρο Ζερβό, απαιτώντας έκπτωση 50% στην οφειλή Μυτιληναίου! Δηλαδή, ένα δώρο 70 εκατομμυρίων ευρώ! Προς τιμήν του, ο κος Ζερβός αρνείται να προχωρήσει σε κάτι τέτοιο, γεγονός που μπορεί να του στοιχίσει μέχρι και την θέση του προέδρου της ΔΕΗ...

Η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού έχει μαζέψει "φέσια" από ανεξόφλητους λογαριασμούς, ύψους 1.2 δις ευρω, με ένα ποσοστό μεγαλύτερο του 46% να είναι από εμπορικούς καταναλωτές(καταστήματα και επιχειρήσεις). Αυτά τα στοιχεία επικαλείται και η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη όταν αποφασίζει αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, ως την προφανή λύση στο έλλειμμα της Επιχείρησης.

Επίσης επειδή δεν μπορείς να κάνεις πάσα στον Μυτιληναίο και να μην κάνεις στον… Λάτση διότι είναι πολιτικά «ανέντιμο» με απόφαση της διοίκησης και των υπουργών Οικονομικών, Υποδομών και Περιβάλλοντος, θεσπίζεται ειδικό τιμολόγιο κατανάλωσης νερού για τα Ελληνικά Πετρέλαια στα 0.55 ευρώ το κυβικό, από 0.9866.
Ο όμιλος των ΕΛΠΕ, που ανήκει κατά 35,477% στο ελληνικό δημόσιο και το υπόλοιπο σε Λάτση και μικρομετόχους, καταναλώνει γύρω στα 5 εκ κυβικά νερού τον χρόνο με πρόβλεψη για του χρόνου τα 7 κυβικά.

Η έκπτωση φτάνει τα 2.25 εκατομμύρια ευρώ.

Παρόμοια έκπτωση έχει πετύχει η ΕΛΠΕ και από ΕΥΔΑΘ.

Να θυμίσουμε ότι τον Ιούνιο και συγκεκριμένα στις 10/6 η ΕΥΔΑΠ προσπάθησε μέσω πλειστηριασμού να πάρει το σπίτι αξίας 60.000 ευρώ από συνταξιούχο από το Πέραμα, για οφειλή 733 ευρώ.

Λίγο καιρό πριν, στις 29 Μαΐου είχε ξεκινήσει διαδικασία κατάσχεσης για το σπίτι άνεργου μεταλλεργάτη της Ναυπηγοεπισκευαστικής, ο οποίος όφειλε 831 ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου