Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2013

Καλλιεργούν έμμεσα κλίμα τρομοκρατίας στους πολίτες.Σε 13 συλλήψεις για διάφορα αδικήματα προχώρησαν τελικά οι αστυνομικές αρχές μετά τις 112 προσαγωγές που, έγιναν τις πρωινές ώρες της Παρασκευής, απόρροια της νέας μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης, αυτή τη φορά στην ευρύτερη περιοχή της Μεσαράς . Οι συλλήψεις αφορούν, μεταξύ άλλων, σε υποθέσεις ναρκωτικών, όπλων, λαθραίων τσιγάρων, κλοπών.
Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την ηγεσία της τοπικής ΕΛ.ΑΣ ανάλογες επιχειρήσεις θα συνεχίσουν να γίνονται, προκειμένου να εμπεδωθεί- όπως αναφέρεται- το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες και να καταπολεμηθεί η εγκληματικότητα και η παραβατικότητα

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία :
"Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί Υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου και της Υποδιεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Κρήτης.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης προσήχθησαν συνολικά εκατόν δώδεκα (112) άτομα, εκ των οποίων οι εκατόν δύο (102) αλλοδαποί και οι δέκα (10) ημεδαποί.
Συνελήφθησαν δεκατρία (13) άτομα, εκ των οποίων οι έξι (6) αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν, Μαρόκο και Αφγανιστάν, για παράνομη διαμονή στη χώρα και ακόμη ένας αλλοδαπός υπήκοος Ρουμανίας με διεθνές ένταλμα συλλήψεως, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε ποινή παράβασης δέκα ετών, για διακεκριμένες κλοπές.
Επιπλέον συνελήφθησαν έξι (6) ημεδαποί για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων, του Κ.Ο.Κ., του τελωνιακού κώδικα, του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών, για καταδικαστικές αποφάσεις".
Αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας, της Μεσσήνης και του Μελιγαλά Μεσσηνίας, πραγματοποίησε η ΕΛ.ΑΣ στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, κατά τη διάρκεια της οποίας έγιναν έλεγχοι σε 117 οχήματα και 223 άτομα. Προσήχθησαν 66 άτομα και συνελήφθησαν 20, εκ των οποίων κατηγορούνται, έξι για βεγγαλικά, ένας για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού, τρεις Ρομά για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας, δύο για παραβίαση σφραγίδων αρχής και οκτώ αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Επίσης, βεβαιώθηκαν συνολικά 23 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και 15 παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 6 φωτοβολίδες.
Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε ευρεία αστυνομική επιχείρηση στις ευρύτερες περιοχές του Κιάτου, του Ξυλοκάστρου και του Βραχατίου Κορινθίας, κατά τη διάρκεια της οποίας, έγιναν έλεγχοι σε 266 άτομα, σε 97 οχήματα και 15 καταστήματα.
 Προσήχθησαν συνολικά 95 άτομα και συνελήφθησαν 56 που κατηγορούνται, δύο Ρομά για κλοπή, ένας για απάτη, δεκατρείς Ρομά για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας, τρεις για καταδικαστικά έγγραφα, δεκαέξι για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, δώδεκα για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, δύο αλλοδαποί, για παράβαση του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας και επτά αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
 Επίσης, κατά την επιχείρηση, βεβαιώθηκαν συνολικά 17 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, 13 παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, καθώς και 8 παραβάσεις του Γενικού Οικοδομικού κανονισμού, ενώ κατασχέθηκαν 1.305 κλεψίτυποι ψηφιακοί δίσκοι, που δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία γνησιότητας.
Εκτενείς έρευνες πραγματοποίησαν χθες το μεσημέρι αστυνομικοί του τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.
Οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνες σε επτά οίκους ανοχής στο κέντρο της Αθήνας κατά τις οποίες συνελήφθησαν συνολικά 15 άτομα που κατηγορούνται για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της «παραβίασης σφραγίδων που έθεσε η Αρχή, της διευκόλυνσης ακολασίας άλλων και παράβαση των Νόμων περί εκδιδομένων με αμοιβή προσώπων και περί αλλοδαπών (επτά από τις συλληφθείσες αλλοδαπές διέμεναν παράνομα στη χώρα μας)», αναφέρει η αστυνομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου