Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Μείωση 10,6% στις λιανικές πωλήσεις τον Φεβρουάριο


Μείωση της τάξεως του 10,6% σημείωσαν οι λιανικές πωλήσεις τον Φεβρουάριο, ενώ ο τζίρος υποχώρησε κατά 7%, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Παρασκευή η Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Τον αντίστοιχο μήνα του 2010, οι πωλήσεις είχαν αυξηθεί κατά 1,4% και ο τζίρος κατά 2%.

Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν ότι η ύφεση συνεχίζει να ταλαιπωρεί το λιανεμπόριο, καθώς η ιδιωτική κατανάλωση έχει υποχωρήσει δραματικά, παρά το μπαράζ ελκυστικών προσφορών και τις μειωμένες τιμές στον κλάδο.

Η μείωση του τζίρου κατά 7% οφείλεται κυρίως στα φαρμακευτικά-καλλυντικά (-18,2%) και στα έπιπλα - ηλεκτρικά είδη - οικιακός εξοπλισμός (-23,7%).

Η υποχώρηση των πωλήσεων ήταν υψηλότερη στα έπιπλα - ηλεκτρικά είδη - οικιακός εξοπλισμό (-23,5%), σε καύσιμα-λιπαντικά αυτοκινήτων (-19,1%) και σε τρόφιμα -ποτά - καπνό (-18,4%).

Μεγάλη ήταν επίσης η πτώση στις πωλήσεις των ειδών ένδυσης και υπόδησης (-14,9%), των καταστημάτων ειδών διατροφής (-7,2%) και των μεγάλων καταστημάτων τροφίμων (-3,9%).

Χωρίς τα καύσιμα, οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 9,2% και ο κύκλος εργασιών κατά 9%.

Τον Ιανουάριο, οι πωλήσεις είχαν μειωθεί κατά 16%. Τον ίδιο μήνα, η πτώση του τζίρου είχε ανέλθει σε διψήφιο ποσοστό, στο 10,5%.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου