Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Ήταν 21 Απριλίου πριν 44 χρόνια …

 

Πως μας κατάντησαν σήμερα να λέμε οτι ο Παπαδόπουλος κλπ ηταν πιο πατριώτες από τον Jeffrey... πω πω ξεφτίλα...
Καταντήσαμε να λέμε πως η "Χούντα" των συνταγματαρχών να είναι πιό δημοκρατική από την "Δημοκρατία" των πολιτικών. Πάντως ο παπαδόπουλος. Φτωχός γεννήθηκε φτωχός πέθανε...Έστειλε και ρεύμα στα χωρία και έφτιαξε και 2 εθνικές οδούς. Άλλοι έχουν 30+ σπίτια στην κατοχή τους και μας λένε οτι τα φάγαμε και μαζί τους.... (Ο παπαδόπουλος δεν ήταν μασώνος. Ο ιωαννίδης και ο πατακός ήτανε το είπε και ο Μέγας Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Αθήνας στον Τράγκα πριν κατι χρόνια.....)


Ξημέρωνε μια μέρα σαν και τη σημερινή, στο όχι και τόσο μακρινό 1967, όταν οι αθηναίοι που ξύπναγαν έβλεπαν τεθωρακισμένα να έχουν βγει στους δρόμους και στρατιωτικά εμβατήρια να παίζουν στα ραδιόφωνα.

Το πραξικόπημα εκδηλώθηκε υπό την ηγεσία του τότε συνταγματάρχη Γεωργίου Παπαδόπουλου, που κατέλαβε την εξουσία με την υποστήριξη και συμμετοχή του τότε ταξίαρχου Στυλιανού Παττακού(anti-ntp: μασόνος) και του συνταγματάρχη Νικόλαου Μακαρέζου.
Έχοντας εξασφαλίσει περίπου 100 τεθωρακισμένα στην περιοχή της πρωτεύουσας, οι πραξικοπηματίες κατέλαβαν αρχικά το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και στη συνέχεια έθεσαν σε εφαρμογή το σχέδιο έκτακτης ανάγκης του ΝΑΤΟ με κωδικό Σχέδιο «Προμηθεύς».
Το συγκεκριμένο σχέδιο προορίζονταν για την αναγκαστική ανάληψη εξουσίας από το Στρατό με σκοπό την εξουδετέρωση κομμουνιστικής εξέγερσης, σε περίπτωση που εισέβαλλαν στην Ελλάδα δυνάμεις του Σοβιετικού Στρατού.
Με το που τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο, κινητοποιήθηκαν αυτόματα όλες οι στρατιωτικές μονάδες της Αττικής, ενώ αντίστοιχα σήματα έφτασαν και στο Γ’ Σώμα Στρατού στην Θεσσαλονίκη. Όταν ξημέρωνε η 21η Απριλίου και αντιλαμβάνονταν ο κόσμος αλλά και οι αρχές του τόπου τι είχε συμβεί, ήταν ήδη πολύ αργά και οι όποιες προσπάθειες για αποτροπή του πραξικοπήματος έπεφταν στο κενό.
Η δικτατορία έμελλε να κρατήσει επτά χρόνια και αυτοί που (κατ)έλαβαν την εξουσία ως… εθνοσωτήρες θα έπεφταν από αυτήν υπό το βάρος μιας μεγάλης εθνικής προδοσίας, όπως πλέον θεωρείται από τους πάντες το δράμα της Κύπρου με την εισβολή τον Ιούλιο του 1974 των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στο βόρειο τμήμα της Μεγαλονήσου, που έκτοτε παραμένει υπό τουρκική κατοχή…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου