Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Απο το 9.5% στο 10.5% το ΑΕΠ και τα δάνεια αυξάνονται. Αρνητικότατη η ανάπτυξη.

Γράφει ο Αδαμάντινος

Οι τρελλές δηλώσεις συνεχίζονται. Αν καταλαβαίνατε τι γίνεται αυτή τη στιγμή θα έπρεπε να βγαίνατε στους δρόμους και να τρέχετε... Σημειώστε στα γρήγορα τα εξής...

1. Ολα γίνονται για τον έλεγχο της ενέργειας στην Μεσόγειο. Το Κατάρ και η Ρωσία δεν μπορούν πλέον να πουλήσουν όπως θα επιθυμούσαν στην Ευρώπη φυσικό αέριο. Σπάσιμο με τους Ρώσους. Οι Τουρκοι βρίσκουν αέριο στην Μαύρη θάλασσα όπως και....
οι Κύπριοι στη μεσόγειο. Ελπίζω και οι ελληνες στα σημεία που υπέδειξα με το χάρτη που πρώτος κυκλοφόρησα στο διαδίκτυο. Για το τι είναι το shale gas δεν μιλάει κανεις. Γιατί; Γιατί η τεχνολογία αλλάζει τα δεδομένα και όταν συνδιάζεται με οικονομικά δεδομένα προσφέρει μεγαλύτερο κέρδος και ασφάλεια. Για να γίνει αυτό χρειάζονται γνωστες της τεχνολογογίαςκαι άλλων παραμέτρων. Ολα σε ένα ειναι το καλύτερο... και στο τέλος θα γινει μονόδρομος, γιατι στο τέλος ολοι θα σβυσουν και θα μεινει ένας... Ειναι ανίκανοι ανιστόρητοι προβοκάτορες ακομη και των απόψεών τους.

2. Το Ευρώ θα πρέπει να ετοιμάζει τη διαθήκη του. Η γερμανια επιβαιώνει ότι δεν ενδιαφέρερεται για κοινη ευρωπαική πολιτική και ανάπτυξη. Αυτό δεν το αντιλαμβάνεται κανένας ελληνας πολιτικός επι δεκαετείς! Ττο μεγαλυτερο βλάκα που ήθελε μια ελλάδα σερβιτόρων στηνεται άγαλμα. Κανενας δεν αντιλαμβάνεται ότι με οσα κερδίζεις απο ντομάτες και πατάτες δεν αγοράζεις αυτοκίνητο και τηλεόραση κλπ. Το κόμπλεξ, η άγνοια και το χαμηλο επίπεδο σε όλες τις εκφάνσεις του. Στην Ελλάδα ενισχύεται ότι δεν παράγει. Ο ΣΕΒ τών αγορών δεν θα έλεγα... Ο ΣΕΒ τών σταφιδέμπορων ναι... και ωραια τόσο καιρό δεν το πήραμε είδηση ΤΩΡΑ γιατι δεν το αλλάζουμε; Το γουάν ήδη απελευθερώνεται. Σημειώστε το αυτό.

3. Στο χρηματιστήριο η επιτροπη ελέγχου χρηματαγοράς δεν λειτουργεί. Προσέξετε κατα σειρά αυτή τη βδομάδα α) δηλωσεις σημίτη για αναδιάρθρωση β) διασπορα και μεγιστοποίηση ενός ασήμαντου email γ) μεταβολή 10% περίπου στις μετοχές των τραπεζων στο χρηματιστήριο σε 2 μέρες. Ενα σκάνδαλο για τα ψιλοέξοδα. Ο θόρυβος για τους bloggers και το κυνηγι μαγισσών για το email είναι για τα μάτια.

4. O ΓΑΠ προσπαθεί να εξασφαλίσει τους δανειστές είτε με ομόλογα έιτε με πωλήσεις νησιών είτε με παραχωρήσεις κυριαρχίας μέσα απο ευρωομολογα είτε με το αντισυνταγματικό μνημόνιο είτε με νέο αντισυνταγματικό μνημόνιο. Την χρεοκοπία την έστησαν τα λαμόγια και ο Γιώργος. Ανάλογα με τις γνωσεις που εχει ο καθένας χρειάζεται και λιγότερες αποδείξεις. Η αναδιάρθρωση συμφέρει τη χώρα. Δεν συμφέρει τους δανειστές. Η Μέρκελ τη θέλει μετά το 2012 για να πάρει όσα μπορεί απο τα δάνεια που εχει δώσει. Στην πραγματικόττηα δεν ήταν δάνεια. Η Γερμανική σαμπρέλλα τα πήρε κανονικά επι τόσα χρόνια. Και η Γαλλία τα πήρε. Με το αλουμίνιο που πουλάμε χωρις επεξεργσσία και πολυ φτηνά φτειχνονται αεροπλάνα, τραίνα κλπ. Εγινε πολλαπλασιασμός της αξίας. Ο Καραμανλής έκανε το λαο σερβιτόρο, δικηγόρος ήταν τι φνατσιώσεις να είχε. Ο Σημιτης βούλιαξε τη χώρα ανοιγοντας τα μπουτια του στη Goldman Sachs. Πώς πας ρε καραγκιόζη να αντιμετωπίσεις τη Γερμανια σε ανταγωνιστηκότητα. Αφου δεν παράγεις τίποτα. Αρα στοχος ήταν η διάλυση της ευρωζώνης την ώρα που πρέπει. Η Γερμανία ακομη και τώρα παίρνει τόκους από την Ελλάδα. Δανείζεται με 3% και μας τα δανείζει με 12%. Ο Ανδρέας άλλος αυτός. Με δανεικα φόρτωσε το δημόσιο και έκανε ανάπτυξη βουλιάζοντας τη χώρα. Να χεσω και τα 7 διπλώματα που έλεγε ότι ειχε. Αλλο ειχε και το κληρονόμησε και ο Γιός του...

5. Τα δάνεια αυξάνονται και το ΑΕΠ αυξηθηκε κατά 1%. Τα επιτόκια των ομολόγων πανε στο 17% και ο Μέγας Καραγκιόζης της οικονομιας μιλάει για εξοδο στις αγορες του χρόνου. Ακολουθουν δηλωσεις του Προεδρου που ισχυρίζεται ότι οι Ελληνες έχουν άπειρες αντοχές. Μαλλον θα ανεφέρεται σε εμένα... γιατί όταν μιλαγε ο Βερέμης δεν βγηκε να πει κατι για τους Βλάχους... Το φως βγαίνει μεσα απο το σκοτάδι. Ετσι ειναι αλλα δεν τον αφορά...

6. Αρχίζει η συζήτηση για την αναδιάρθρωση. Χρειαζεται αλλά ποιος θα τη διαπραγματευτεί; Mα μεταξύ τους θα το κανουν και πάλι σκατα θα τα κανουν γιατι δεν ειναι μονο κλέφτες δεν εχουν ουτε μνημη ουτε λογική, ειναι προβατίνες που δεν παράγουν γαλα, είναι παντελως ανικανοι. Βδέλλες ειναι. Εχουμε και τους οικονομολόγυς παπαγαλάκια που βγαινουν και μιλανε στα ΜΜΕ κατα της αναδιαρθρωσης. Φυσικα αμα γινει όπως την λενε αυτοι, όπως τους βαζουν να τη λενε και να τη μεταφέρουν απο τα ΜΜΕ, φυσικα δεν συμφέρει αλλα εγω δεν εννοω αυτό. Εννοω να επαναδιαπραγματευτέι το χρέος και να ενταικοποηθεί η ανάπτυξη. Να φέρουν απο την Ιαπωνια ας πούμε δεκα αρχιδάτους επιστήμονες με μεγαλο οπτικό πεδίο και να κανουν αυτες τις αλλαγες που χρειάζονται.Γιωργους, Σαμαραδες, Καρατζαφερηδες ξεχάστε τους. Ειναι πεθαμένοι από χερι.

Μπορει να μη με καταλάβετε σε ότι λέω. Μπορει να μη σμφωνήσετε. Αλλα έτσι θα γίνει. Σας το υπογράφω. Θα σας πω και το γιατί. Ειναι τόσο ανίκανοι και κουτοι που για να κρατηθούν στην εξουσία θα πρέπει να λένε ψεμματα, να δανείζονται και να κλεβουν γιατι ειναι άνθρωποι της αρπαχτης. Δεν τους ενδιαφέρει η υστεροφημια τους. Δεν ξέρουν τι σημαίνει εσωτερική άξια. Κάποια στιγμη ο Λαος δεν θα αντέξει. Γιατι αφου δεν κανουν και δεν ξέρουν και δεν μπορυν να κανουν ανα΄πτυξη θα πρέπει να τον κανουν φτωχότερο, οι πωλησεις νησιώ θα τελειώσουν. Εχουν ξεχάσει τον παράγοντα ασφάλεια.... και οι μετανάστες που θα σφαχουν σε μια βδομάδα δεν θα ειναι αρκετός λόγος για να οργανωθεί μια παρέμβαση απο την Τουρκία. Αυτός είναι ο ΓΑΠΑΣ και η παρέα του.

Ακουγεται ότι στην Μεσόγειο η Τουρκία εχει ξεκινησει έρευνες μεσα στην Ελληνικα ΑΟΖ. Το κρυβουν...

Δεν ξέρω... Το βρίσιμο πάντως πρέπει να το σταματήσετε. Τα σχόλια που βάζετε πλην ελαχίστνων εξαιρέσεων είναι επιπέδου δημοτικού. Αν θέλετε κατι να αλλάξει να σοβαρευτείτε γιατι ετσι θα αναγκάσετε τους άλλους να σας αντιμετωπίσουν πιο σοβαρά.

Αυτά και θα επανέλθω...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου