Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Βασίλης Οικονόμου: «Ο Παπανδρέου οδήγησε τη χώρα στην απόγνωση»


«Mε τον Φώτη Κουβέλη συμφωνούμε στις αρχές και τις αξίες που πρέπει να διέπουν την ενωμένη Κεντροαριστερά», δηλώνει στη «metro» ο ανεξάρτητος βουλευτής Βασίλης Οικονόμου για τη συνεργασία που ανακοινώθηκε χθες των «Ελεύθερων Πολιτών», των οποίων ηγείται, με τη Δημοκρατική Αριστερά. Ο ίδιος στέλνει μήνυμα στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας πως «δεν αρκεί πλέον να ψιθυρίζουν τις διαφωνίες τους και την ίδια στιγμή να ψηφίζουν όλα τα βάρβαρα μέτρα που απαιτούν οι δανειστές μας».


Συνέντευξη στον Γιώργο Κατσίγιαννη


Γιατί με τον Φώτη Κουβέλη και όχι με τον επόμενο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ;


Με τον Φώτη Κουβέλη συμφωνούμε στις αρχές και τις αξίες που πρέπει να διέπουν την ενωμένη Κεντροαριστερά. Συμ­φωνήσαμε σε μια νέα πορεία για το ξεπέρασμα της κρίσης, που θα στηρίζεται στην κοινωνική δικαιοσύνη, αλληλεγγύη και ευαισθησία, πέρα και μακριά από τις αδιέξοδες πολιτικές του Μνημονίου. Ο κ. Παπανδρέου ό,τι είχε να μας πει μας το είπε εδώ και δύο χρόνια, οδηγώντας την πατρίδα και το λαό στην απόγνωση και τη μιζέρια. Οι υπόλοιποι της ηγετικής του ομάδας απλά τον παρακολουθούσαν, άβουλοι και πειθήνιοι στις απελπιστικά άστοχες επιλογές του. Το ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές θα εισπράξει τη βαριά καταδίκη του από το λαό για τις τραγικές του αποφάσεις και αυτό δεν θα μπορέσει να το αλλάξει κανένας (διαβασμένος ή αδιάβαστος…)


Η συνεργασία είναι ευκαιριακή και για λόγους εκλογικής σκοπιμότητας;


Η συνεργασία είναι αποτέλεσμα διαβούλευσης μηνών και προέκυψε επί συγκεκριμένων προγραμματικών δεσμεύσεων. Πιστεύουμε ότι η Μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη μπορεί να ανασυγκροτηθεί και να προσφέρει στον ελληνικό λαό μια ρεαλιστική εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης. Όπως θα καταλάβετε και στην πορεία, ούτε ευκαιριακή είναι ούτε εξυπηρετεί κάποια εκλογική σκοπιμότητα. Πιστεύουμε στην ενότητα και στην κοινή δράση όλων των δυνάμεων που αντιλαμβάνονται τα αδιέξοδα του Μνημονίου και αναζητούν να θέσουν τις προτάσεις τους για το ξεπέρασμα της κρίσης. Πιστεύουμε ότι πρέπει να διατηρήσουμε τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας και να προβούμε σε λύσεις που θα υιοθετούνται από τις προοδευτικές δυνάμεις της Ευρώπης.


Ήταν αποτέλεσμα «αντιμνημονιακής» ταύτισης;


Η «αντιμνημονιακή» ταύτιση είναι μόνο ένα σημείο στη συνάντησή μας και τη συνεργασία μας. Γνωρίζοντας ότι υπάρχουν περιθώρια διαμόρφωσης εναλλακτικής πρότασης διακυβέρνησης, καθήσαμε στο τραπέζι του διαλόγου και διαμορφώσαμε το προγραμματικό πλαίσιο της συνεργασίας μας, με το οποίο πιστεύω ότι θα συμφωνήσει κάθε προοδευτικός πολίτης. Εμείς δεν ανήκουμε στις πολιτικές δυνάμεις που αρκούνται στην αντίδραση και στην καταψήφιση μόνο αυτής της πολιτικής. Δεν μας εκφράζει και δεν απαντά στα προβλήματα αυτή η προσέγγιση. Εμείς καταθέτουμε – και τις επόμενες ημέρες θα το δείτε καθαρά – προτάσεις διακυβέρνησης που θα μας βγάζουν από τα αδιέξοδα, χωρίς να απαιτείται η διάλυση της ελληνικής κοινωνίας και η εξαθλίωση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.


Ποιο μήνυμα στέλνετε στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, εν όψει των νέων μέτρων που θα κληθούν να ψηφίσουν στη Βουλή;


Έστω και τώρα, να αντιληφθούν τις συνέπειες της ψήφου τους για την πλειοψηφία του ελληνικού λαού και να σταθούν ενώπιον της Iστορίας. Δεν αρκεί πλέον να ψιθυρίζουν τις διαφωνίες τους και την ίδια στιγμή να ψηφίζουν όλα τα βάρβαρα μέτρα που απαιτούν οι δανειστές μας. Σήμερα είναι η ώρα της ευθύνης και με τη στάση μας όλοι θα λογοδοτήσουμε στην Iστορία και στα παιδιά μας για τις πράξεις μας…


ΠΗΓΗ:
metrogreece.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου