Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Το νου σας ρεμάλια…. Μην ψηφίσετε αντιμνημονιακους και στενοχωρήσετε την Μέρκελ.


Τι κόβεται μετά τις εκλογές
Οι προτάσεις που έχουν υποβληθεί στην τρόικα για τα νέα μέτρα, τα οποία θα συζητηθούν μετά τις βουλευτικές εκλογές, περιλαμβάνουν τα εξής:

Περικοπή ενός επιπλέον μισθού ετησίως, πιθανότατα 14ου (δώρο Πάσχα και επίδομα αδείας). Μείωση κατά 10 ημέρες της ετήσιας άδειας που δικαιούται ο μισθωτός. Μείωση των προσαυξήσεων (από 75% σε 50% ή και 25%) με τις οποίες αμείβεται η απασχόληση σε Κυριακές και αργίες. Εφαρμογή «σπαστού οκταώρου» (4 + 4 ώρες) εντός του 24ώρου. Εφαρμογή του πενθημέρου με τρόπο ώστε η διήμερη ανάπαυση να μην είναι συνεχόμενη.

Μεγάλο μέρος από τα μέτρα αυτά αποτελούν αιτήματα των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, οι οποίοι εκτιμούν πως με την εφαρμογή τους θα μειωθεί περαιτέρω το εργατικό κόστος και θα καταστεί ανταγωνιστικότερο το τελικό παραγόμενο προϊόν.

Ωστόσο τα επίσημα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας για τη χρονική περίοδο μετά τη 14η Φεβρουαρίου και εντεύθεν δείχνουν ήδη μεγάλες μειώσεις μισθών από 18% ως 35%. Στο διάστημα του ενάμιση μήνα που μεσολάβησε υπογράφηκαν 58 επιχειρησιακές συμβάσεις με μειώσεις μισθών που αφορούν 2.714 εργαζομένους.

Ετοιμάζονται να βγάλουν στο σφυρί 200.000 σπίτια ...αφού τους ψηφίσετε!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου