Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Μήπως πάει για να τους μάθει το κόλπο πως να αυτοκτονούν οι κύπριοι;


Πολλά ερωτήματα γεννά το σημερινό ταξίδι αστραπή του δοτού Παπαδήμου στην Κύπρο. Βάσει της συμφωνίας των πολιτικών αρχηγών που υποτίθεται τον διόρισαν τον περασμένο Νοέμβριο στη θέση του πρωθυπουργού, δεν έχει κανένα δικαίωμα να ασκεί εξωτερική πολιτική και ειδικά σε ευαίσθητα ζητήματα όπως το Σκοπιανό , τα ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό. Κι όμως λίγα εικοσιτετράωρα πριν την προκήρυξη των εκλογών κατεβαίνει στη Λευκωσία για επαφές. Ο Λουκάς Παπαδήμος, ηγείται μιας δοτής αντισυνταγματικής και παράνομης κυβέρνησης ειδικού σκοπού. Συνεπώς οι παράνομες αρμοδιότητές του δεν δικαιολογούν την μετάβασή του στην
Κύπρο. Το ακριβές περιεχόμενο του ταξιδιού και των συζητήσεων - για την ακρίβεια ο αντικειμενικός σκοπός της επίσκεψης - που θα έχει δεν έχει γνωστοποιηθεί. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ατζέντα περιλαμβάνει το Κυπριακό και την ενέργεια. Ωστόσο η επιλογή της χρονικής συγκυρίας για την πραγματοποίηση ενός τέτοιου ταξιδιού δημιουργεί σοβαρά ερωτήματα σχετικά με τους πραγματικούς σκοπούς του αφού είναι γνωστό ότι υπηρετεί ξένα συμφέροντα.
Ήδη πολλοί στο παρασκήνιο σπεύδουν να συνδέσουν την επίσκεψη του κ. Παπαδήμιου με εξελίξεις που θα υπάρξουν σύντομα στο Κυπριακό και στο κορυφαίο ζήτημα της εξόρυξης υδρογονανθράκων και οι οποίες δεν είναι βέβαιο ότι θα είναι θετικές για τα ελληνικά και κυπριακά συμφέροντα και ίσως πάει εν ονόματι των γερμανών για να τα τορπιλίσει. Για ποιους λόγους δεν ευαισθητοποιήθηκε ο κ. Παπαδήμος στην αρχή της θητείας του, ώστε να επισκεφθεί την Κύπρο; Για ποιον άλλο λόγο εκτός της προβοκάτσιας επισκέπτεται τη Μεγαλόνησο, λίγες ημέρες πριν ανακοινωθεί, υποτίθεται η ακριβής ημερομηνία των εκλογών. Άρα, λένε κάποιοι από τους γνωρίζοντες, ίσως οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες, όχι μόνο σε ότι έχει να κάνει με το Κυπριακό, αλλά και σε ότι έχει να κάνει με τα ενεργειακά. θέματα και τον καθορισμό ΑΟΖ.
Έχει δε τόσο ισχυρές γερμανικές πλάτες που έγραψε στα παλιότερα των υποδημάτων του τον γελοίο Σαμαρά αφήνοντας τον ανενημέρωτο για όλα αυτά, παίρνοντας μαζί του τον …Δήμα, που δεν κατουρά… χωρίς άδεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου