Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Τι περιμένουν οι στρατιωτικοί από τις κάλπες;

Σύμφωνα μ΄ όλες τις ενδείξεις τα επόμενα 24ωρα θα ανακοινωθεί η ημερομηνία των εκλογών.Στην Ελλάδα βέβαια ειδικά τώρα κανείς δεν πρέπει να παίρνει όρκο για οτιδήποτε έχει σχέση με τη πολιτική,όμως δύσκολα τα κόμματα και ειδικά η ΝΔ θα δεχτούν νέα αναβολή των εκλογών. Ο πρόεδρος της ΝΔ στη τηλεοπτική του συνέντευξη έκανε λόγο για εκλογές στις 6 Μαϊου.

Το αποτέλεσμα αυτών των εκλογών είναι εξαιρετικά δύσκολο...

να προβλεφθεί.Σχεδόν βέβαιο ότι αυτοδυναμία δεν υπάρχει και πιθανό να μην μπορέσουν ούτε τα δύο μεγάλα κόμματα μαζί να σχηματίσουν κυβέρνηση.

Τι μπορούν να περιμένουν τα στελέχη ,το προσωπικό των ΕΔ απ΄ αυτές τις εκλογές;


Απολύτως τίποτα!


Τα κόμματα έχουν αρχίσει δειλά,δειλά τις επαφές κυρίως μ΄ ενώσεις αποστράτων τις οποίες ακούν,χαμογελούν,κουνούν συγκαταβατικά το κεφάλι και ελπίζουν ότι κάτι θα "τσιμπήσουν".Να δεσμευτούν όμως το αποφεύγουν.


Μπορεί να μην το παραδέχονται αλλά η τρόϊκα έχει βάλει για τα καλά πόδι στις ΕΔ και ειδικά σ΄ ότι έχει να κάνει με τα μισθολογικά θέματα του προσωπικού. Οι υπάλληλοι των δανειστών εξακολουθούν να υποστηρίζουν ότι μπορούν να γίνουν κι άλλες περικοπές στις δαπάνες των ΕΔ. Κι αφού κανείς Έλληνας ΥΕΘΑ δεν τολμά να τους δώσει “ισοδύναμα” μέτρα με κλείσιμο άχρηστων μονάδων και στρατοπέδων τα στελέχη των ΕΔ παραμένουν ευάλωτα στις ορέξεις των τροϊκανών που δεν συνέδεσαν και δεν πρόκειται ποτέ να συνδέσουν τους αριθμούς και τα ποσοστά των περικοπών με τους ανθρώπους και τις ζωές που κρύβονται από πίσω.


Στη καλύτερη των περιπτώσεων και επειδή τα ανοιχτά μέτωπα στην κοινωνία είναι αμέτρητα,ίσως να επικρατήσει η άποψη που έχει ακουστεί και σύμφωνα με την οποία τα μισθολογικά θέματα των στρατιωτικών θα μείνουν ως έχουν . Κι αν αυτοί που το λένε προσπαθούν να το παρουσιάσουν ως θετικό ,τότε είναι προφανές ότι δεν ξέρουν τι τους γίνεται.Οι περικοπές που έχουν υποστεί οι στρατιωτικοί έχουν αλλάξει δραματικά το βιοτικό τους επίπεδο.Και μ΄ αυτό κανείς πολιτικός δεν φαίνεται να ασχολείται.


onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου