Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Ο καιρός του Σαββατοκύριακου


Τοπικές βροχές προβλέπονται για σήμερα Σάββατο, ενώ στα δυτικά... θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Πάντως από τις απογευματινές ώρες θα αρχίσει σταδιακή βελτίωση του καιρού και έτσι η Κυριακή θα κυλήσει με αραιή συννεφιά και λίγες πρόσκαιρες τοπικές βροχές στα βορειοδυτικά και τα βορειοανατολικά. Κατά τα άλλα η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα ενώ στα πελάγη θα πνέουν πολύ ισχυροί νοτιάδες.

Πιο αναλυτικά σήμερα Σάββατο στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά Ελλάδα, τη δυτική Πελοπόννησο και τη Θράκη προβλέπονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες με σταδιακή βελτίωση από τις απογευματινές ώρες. Στο βορειοανατολικό Αιγαίο προβλέπονται ανάλογα φαινόμενα κυρίως από το μεσημέρι με σταδιακή βελτίωση από τις βραδινές ώρες.

Στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά Ελλάδα, την ανατολική Πελοπόννησο και τις Σποράδες προβλέπεται αυξημένη συννεφιά με πρόσκαιρες τοπικές βροχές κυρίως μέχρι και τις μεσημεριανές ώρες. Στο κεντρικό Αιγαίο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα υπάρχει αραιή συννεφιά που κατά τόπους πρόσκαιρα θα είναι πιο πυκνή. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 και από τις βραδινές ώρες 4 με 5 μποφόρ και στα νότια νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα ανοιχτά τοπικά 6 μποφόρ στρεφόμενοι από τις βραδινές ώρες σε νοτιοανατολικούς 4 με 5 μποφόρ. Στη θάλασσα των Κυθήρων οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από τις μεσημεριανές ώρες. Στο βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 6 με 7 και τις πρώτες πρωινές ώρες πιθανόν τοπικά μέχρι 8 μποφόρ αλλά σταδιακά θα εξασθενήσουν. Στο κεντρικό και το νοτιοδυτικό Αιγαίο θα πνέουν νοτιοδυτικοί άνεμοι 6 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Στο νοτιοανατολικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 18 με 19 βαθμούς, στα δυτικά τους 20 με 21 και στην υπόλοιπη χώρα τους 23 με 24 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο Κυριακή στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά Ελλάδα καθώς και στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπεται τοπικά αυξημένη συννεφιά με κάποιες πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Από τις βραδινές ώρες οι βροχές στα βορειοδυτικά θα ενταθούν και αργότερα θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται αραιή συννεφιά κατά περιόδους πιο πυκνή.

Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και από τις μεσημεριανές ώρες 6 με 7 μποφόρ. Στη θάλασσα των Κυθήρων οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ. Στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν νότιοι άνεμοι 6 με 7 και από τις βραδινές ώρες τοπικά 8 μποφόρ με περαιτέρω ενίσχυση κατά τη διάρκεια της νύχτας προς τη Δευτέρα . Στο κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 6 με 7 μποφόρ. Στο νοτιοδυτικό Αιγαίο θα πνέουν νοτιοδυτικοί άνεμοι 6 με 7 μποφόρ. Στο νοτιοανατολικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 19 με 20, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το κεντρικό και βόρειο Αιγαίο τους 22 με 23 ενώ στο νότιο Αιγαίο θα φτάσει τους 24 με 25 και στη βόρεια Κρήτη τοπικά τους 26 βαθμούς Κελσίου .
PROTO THEMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου