Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2010

καλό απογευμα!!!

Girls with Some Serious Abs

Χαμογελάστε, θα πληρώσουμε περισσότερα!!!


Μας έχουνε πρήξει οι ΜΜΕδες, για το ότι μάλλον κι εμείς όπως κι οι Ιρλανδοί θα έχουμε περισσότερα χρόνια για να πληρώσουμε την "βοήθεια" της "στήριξης". Αντί για 3+2=5, να πάμε δηλαδή στα 4+7=11 χρόνια αποπληρωμής...
Α ναι, για να μην το ξεχάσω, αυτοί οι αχάριστοι οι Ιρλανδοί, αντί να κάνουν σαν εμάς που είμαστε large και σταματάμε τον Γιωργάκη στον δρόμο να του πούμε ευχαριστώ και "πάρε τον μισθό μου για το καλό της χώρας", αυτοί μαθαίνω βρίζουν τον πρωθυπουργό τους και του λένε φτου και ντροπή κι άλλα τέτοια άθλια...

Πώς φαίνεται ότι είναι κάφροι κι όχι πολιτισμένοι σαν εμάς!!!

Τέλος πάντων ξαναγυρνάω στο θέμα μας, μας λένε λοιπόν τα ΜΜΕ μας, που κι αυτά είναι κομματάκι διαφορετικά από τα Ιρλανδέζικα, ότι πρέπει να χαιρόμαστε που τώρα θα αποπληρώσουμε σε 11 χρόνια τα κερατιάτικα που έφαγαν "οι μεν και οι δεν", ή και όλοι μαζί, που λέει κι ο Πάγκαλος, που κάτι θα ξέρει από φαΐ αυτός!!!

Κουβέντα όμως για το ότι θα υπάρξουνε πανωτόκια και αυτά που θα πληρώσουμε θα είναι πολύ περισσότερα και μούγκα για το ότι οι μάγκες της τρόικας θα 'ναι στο σβέρκο μας μέχρι το 2021 (τουλάχιστον) αντί για το 2015!!!

Κοινώς, άμα σας ρωτήσουν αν είναι μακριά η άκρη του τούνελ, να τους πείτε "Σκάσε και κολύμπα"!!!

Πάντως τα ΜΜΕ επιμένουν ότι είναι χαρμόσυνο το γεγονός και πρέπει να βγούμε στους δρόμους να πανηγυρίσουμε και να χαμογελάμε για την καλή μας τύχη...

Κι επειδή είστε γκρινιάρηδες και θέλετε να κάνετε σαμποτάζ στους τροϊκανούς που μας κυβερνάνε, θα υπάρχουν σημεία διάθεσης ειδικών "χαμογελοποιητήριων", που θα τα φοράτε όπως φαίνεται στο σκίτσο στο γκρίζο το μούτρο σας, που αμέσως θα φωτίζεται από ένα αυθόρμητο χαμόγελο απ' το 'να αυτί μέχρι τ' άλλο!!!

Άιντε και με τς υγείες σας...
0 σχόλια

Σκάνδαλο στην εκκλησία – 9.505.200 ευρώ υπέρ “πίστεως”!

Εκατομμύρια ευρώ, που επί χρόνια έρρεαν αφειδώς από τον δημόσιο κορβανά στα ταμεία της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης της Αρχιεπισκοπής Αθήνας «Αλληλεγγύη», προκειμένου να υλοποιήσει συγκεκριμένα ανθρωπιστικά προγράμματα, κατασπαταλήθηκαν σε πολυτελείς αγορές, ταξίδια και άλλους «ανοίκειους σκοπούς», αφήνοντας μια..... τεράστια «μαύρη τρύπα» (9,5 εκατομμύρια ευρώ) στα ταμεία της ΜΚΟ, ανάλογη του χρέους της προς το ελληνικό Δημόσιο.

Το σκάνδαλο με τα σάπια κοτόπουλα ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Το μέγεθος του σκανδάλου ξεπερνά κατά πολύ το φιάσκο με τους τόνους των σάπιων πουλερικών που ποτέ δεν έφτασαν στις πληγείσες από το τσουνάμι περιοχές (το 2006). Όπως προκύπτει από τα πορίσματα των διαχειριστικών ελέγχων που διενεργήθηκαν και αποκαλύπτει σήμερα η «Ε», το «μενού» των ατασθαλιών είχε πολλά… εδέσματα ελέω των χορηγιών της πολιτείας.

Η υπόθεση έχει φτάσει στην ποινική αλλά και στην αστική Δικαιοσύνη και σύμφωνα με το συγκλονιστικό περιεχόμενο αγωγής που κατατέθηκε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθήνας από τη «ΜΚΟ Αγάπη» (όπως εξαγνιστικά μετονομάστηκε η μη… κερδοσκοπική «Αλληλεγγύη», περνώντας πλέον επί ημερών αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου στη Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος), οι επί τέσσερα χρόνια «διαχειριστές» των λεόντειων κονδυλίων που διέθετε το υπουργείο Εξωτερικών για ανθρωπιστικό έργο δεν εκτέλεσαν ποτέ τα σχετικά προγράμματα.

Αντίθετα, φέρεται να κατασπατάλησαν εκατομμύρια για άσχετες προς το καταστατικό της Οργάνωσης πράξεις, όπως δωρεές ηλεκτρονικών υπολογιστών σε Μητροπόλεις αλλά και για ναύλωση αεροσκάφους για ταξίδι του αειμνήστου αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου στο Κόσοβο, ο οποίος με απόφασή του είχε εκχωρήσει υπερεξουσίες στον τότε διευθύνοντα σύμβουλο της ΜΚΟ (η οποία τότε ανήκε αποκλειστικά στην Αρχιεπισκοπή Αθήνας), Δημήτρη Φουρλεμάδη.

Στο μεγάλο αμαρτωλό φαγοπότι στην «Αλληλεγγύη», για το οποίο τώρα εγκαλείται από την «Αγάπη» ο Δημήτρης Φουρλεμάδης, φέρεται να θυσιάστηκαν ακόμη και χρήματα -εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ- που είχαν συγκεντρωθεί από εράνους υπέρ σεισμόπληκτων, επιδοτήσεις για την κατασκευή σχολείων και ορφανοτροφείων στη Σουμάτρα της Ινδονησίας, αλλά και χρήματα της Ιεράς Συνόδου για τα θύματα του Λιβάνου.

Σύμφωνα με τα πορίσματα των διαχειριστικών ελέγχων (της εκκαθάρισης προεδρεύει ο Μητροπολίτης Ηλείας, Γερμανός), η συνολική ζημιά για τη ΜΚΟ της Εκκλησίας ανέρχεται στα 9.505.200 ευρώ! Από αυτό το τεράστιο ποσόν το ΥΠΕΞ ζητεί σήμερα με τις καταλογιστικές του πράξεις την έντοκη επιστροφή των προκαταβολών που εκταμίευε για τις φιλανθρωπίες που δεν γίνονταν, συνολικού ύψους με τις προσαυξήσεις 7.490.456,99 ευρώ.

Παρά όμως το ηθικό, οικονομικό και προφανώς ποινικό μέγεθος του πολύκροτου σκανδάλου της Αλληλεγγύης, μια παρωνυχίδα του οποίου ήταν τα… σάπια κοτόπουλα, η σχετική αγωγή σε βάρος των φερομένων ως υπευθύνων που κατατέθηκε στο Πρωτοδικείο τον Αύγουστο του 2010 προσδιορίστηκε να συζητηθεί στις 10 Ιανουαρίου του… 2013!

Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί από τον Σεπτέμβριο του 2009 μετά την αποστολή -σε Εισαγγελία και υπουργείο Εξωτερικών- των τελικών πορισματικών ελέγχων και όλων των σχετικών αποδεικτικών εγγράφων βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης.

Σε ό,τι αφορά το ΥΠΕΞ, οι υπεύθυνοι της ΜΚΟ κατέθεσαν και τον περασμένο Ιούνιο συμπληρωματικά στοιχεία, πλην όμως από πλευράς του υπουργείου δεν έχει κινηθεί καμιά διαδικασία καταλογισμού σε βάρος του φερόμενου ως πραγματικού υπεύθυνου της υπόθεσης.

Πρόσφατα μάλιστα ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αναγκάστηκε να απευθυνθεί με επιστολή του στην Εισαγγελία της Αθήνας, παρακαλώντας για επιτάχυνση των διαδικασιών ώστε να αποδοθούν ευθύνες στους πραγματικούς υπαίτιους. Καθώς, πέραν όλων των άλλων, το σκάνδαλο της «Αλληλεγγύης» έχει μπλοκάρει και το φιλανθρωπικό έργο της «Αγάπης», αφού το Δημόσιο δεν δίνει πλέον χρήματα για το πρόγραμμα «Ψυχαργώς» (πρόγραμμα περίθαλψης ασθενών και ηλικιωμένων), συμψηφίζοντας το ποσό από τα κονδύλια που εξανεμίστηκαν.

Η απόδοση ευθυνών

Η αγωγή με την οποία διεκδικούνται τα απολεσθέντα εκατομμύρια στρέφεται σε βάρος των:

* Δημήτρη Φουρλεμάδη, διευθύνοντος συμβούλου της «Αλληλεγγύης» από της ιδρύσεώς της το 2002 μέχρι τις 13/5/2008, στον οποίο είχαν περιέλθει όλες οι εξουσίες του Διοικητικού Συμβουλίου ύστερα από εντολή του μακαριστού αρχιεπισκόπου Αθηνών Χριστόδουλου.

* Γεωργίας Λυμπέρη, πρώην επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η οποία αμισθί εργάστηκε στην «Αλληλεγγύη» από 13/9/2005 έως τον Ιούνιο του 2008 και της είχε ανατεθεί ο εσωτερικός έλεγχος των οικονομικών της ΜΚΟ και η παρακολούθηση της εκτέλεσης των διαφόρων προγραμμάτων των υπουργείων και μάλιστα του υπουργείου Εξωτερικών. Συνεπέγραφε τις επιταγές εξόδων της «Αλληλεγγύης» και γενικά ήταν το νούμερο 2 στην Ιεραρχία της.

* Βασίλη Μαχαίρα, λογιστή και οικονομικού διευθυντή της «Αλληλεγγύης», ο οποίος ήλεγχε και συνυπέγραφε τις πληρωμές της «Αλληλεγγύης».

Οπως αναφέρεται στην αγωγή, ο πρώτος εναγόμενος «ενήργησε με την άμεση και αναγκαία σύμπραξη των άλλων δύο».

Ασύλληπτες ατασθαλίες

Μετά τους διαχειριστικούς ελέγχους που διενεργήθηκαν κι αφού ήδη το υπουργείο Εξωτερικών είχε ζητήσει λεπτομερή απολογισμό διαχείρισης, συγκροτήθηκε επιτροπή (στην οποια συμμετείχαν και οι Μητροπολίτες Ηλείας, Γερμανός και Σιδηροκάστρου, Μακάριος) ακροάσεως διατελεσάντων μελών του Δ.Σ. «Αλληλεγγύης» και λοιπών εμπλεκόμενων προσώπων. Στην επιτροπή δεν παρουσιάστηκαν οι Φουρλεμάδης (απέστειλε επιστολή), Λυμπέρη (απέστειλε εξώδικη δήλωση) και Μαχαίρας.

Σύμφωνα με την έκθεση πεπραγμένων της επιτροπής και το σχετικό της πόρισμα, που επισυνάπτονται στην αγωγή, καταλογίστηκαν ευθύνες στον:

* Δημήτρη Φουρλεμάδη για:

- Τον καταλογισμό από το ΥΠΕΞ των περίπου 6.700.000 ευρώ σε βάρος της «Αλληλεγγύης» από το πρόγραμμα των κοτόπουλων στο Ιράκ, καθώς το ποσόν των 5.600.000 ευρώ που έλαβε η «Αλληλεγγύη» ως πρώτη δόση από το ΥΠΕΞ και το οποίο ανέλαβε ολόκληρο δεν φαίνεται πού δαπανήθηκε.

Λέγεται μάλιστα ότι δόθηκε ολόκληρο σε εφοπλιστή από τον οποίο λίγες ημέρες νωρίτερα είχε λάβει ισόποσο δάνειο προκειμένου η «Αλληλεγγύη» να επιστρέψει το ποσό στο ΥΠΕΞ, το οποίο είχε λάβει νωρίτερα ως προκαταβολή για παρόμοιο πρόγραμμα το οποίο επίσης δεν πραγματοποιήθηκε.

Ευθύνεται λοιπόν και για τη δεύτερη προκαταβολή που έλαβε για δαπάνες εκτός προγράμματος «διά ανοίκειες δαπάνες», με συνέπεια η ΜΚΟ να μην έχει το ποσόν για να εκτελέσει το πρόγραμμα ή να επιστρέψει την προκαταβολή. Δεν ενημέρωσε μάλιστα τη νέα διοίκηση της «Αλληλεγγύης» για τον καταλογισμό του ΥΠΕΞ ώστε να πράξει τα δέοντα.

- Ευθύνεται γιατί ενώ παρέλαβε κι άλλες προκαταβολές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από το ΥΠΕΞ για διάφορα άλλα προγράμματα δεν εκτελέστηκαν τα έργα, τα χρήματα δεν επιστράφηκαν στο ΥΠΕΞ ούτε βρέθηκαν στους λογαριασμούς της «Αλληλεγγύης».

Ο κ. Φουρλεμάδης:

- Προέβη -κατά τους ενάγοντες- σε αγορές υλικών ή εξοφλήσεις τιμολογίων δαπανών ξένων προς το έργο και τους καταστατικούς σκοπούς της «Αλληλεγγύης», όπως αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών και δωρεά τους στη Μητρόπολη Νέας Σμύρνης και την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος ή εξοφλήσεις τιμολογίων του Διορθόδοξου Κέντρου. Δαπανήθηκαν ακόμη μεγάλα ποσά άνω των 100.000 ευρώ για ναύλωση αεροσκάφους για ταξίδι του μακαριστού Χριστόδουλου στο Κόσοβο, αγορά αρχιερατικών εγκολπίων, σταυρών και ποιμαντικών ράβδων, κεριού εκκλησιών, ημερολογίων, έντυπων βιβλίων κ.λπ.

- Αγόρασε 371.093 κιλά πουλερικά, αξίας 742.186 ευρώ, τα οποία βρέθηκαν στα ψυγεία χαλασμένα και δαπανήθηκαν κι άλλες 100.000 για την καταστροφή τους.

- Το ίδιο συνέβη και με την αποστολή 70 τόνων ζυμαρικών στη Συρία απ’ όπου επιστράφηκαν ως ακατάλληλα.

- Ελαβε από την Ιερά Σύνοδο 345.000 ευρώ για τα θύματα του Λιβάνου που τα χρησιμοποίησε για άλλους σκοπούς αλλοιώνοντας τα παραστατικά είσπραξης των επιταγών.

- Μίσθωσε ακίνητα χωρίς να υπάρχει ανάγκη και τα ποσά κατέβαλλε η «Αλληλεγγύη».

- Αγόρασε τέσσερα πολυώροφα ακίνητα δαπανώντας και τεράστια ποσά για τη διαρρύθμισή τους.

- Ενώ ο έρανος για τα θύματα του τσουνάμι απέφερε 1.663.900,63 ευρώ, η «Αλληλεγγύη» παρέδωσε στο ΥΠΕΞ μόνο 1.355.000 ευρώ και δεν φαίνεται τι έγινε το υπόλοιπο των 308.000 ευρώ.

- Στα έργα και τις ημέρες της «Αλληλεγγύης» επί ημερών Φουρλεμάδη προστίθενται -σύμφωνα με την αγωγή- προκαταβολές για προγράμματα όπως κατασκευή σχολής επαγγελματικής κατάρτισης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Β. Σουμάτρα Ινδονησίας, που δεν πραγματοποιήθηκε, καθώς και η είσπραξη προκαταβολής για κατασκευή σχολείου-ορφανοτροφείου στην ίδια περιοχή, έργο που επίσης δεν εκτελέστηκε ποτέ. * [Κατερίνα Κατή, Ελευθεροτυπία]
πηγη:http://ellas2.wordpress.com

Η “επιμήκυνση αποπληρωμής” σε απλά ελληνικά!

Από χθες το βράδυ που το ΔΝΤ "άναψε" το πράσινο φως στη χώρα μας για την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου, ακούγονται πολλά σενάρια για το πώς μεταφράζεται κάτι τέτοιο στην πράξη. Αν θελήσει κάποιος να το υπεραπλουστεύσει, η επιμήκυνση σημαίνει ότι ναι μεν δεν σωθήκαμε, αλλά ξαφνικά η σωτηρία που φάνταζε αδύνατη,... μπορεί υπό αυστηρούς όρους να γίνει πιθανή. Το πρόβλημα είναι ότι αυτούς τους "όρους" δεν τους θέτει η Ελλάδα- τουλάχιστον τους περισσσότερους!

Το θέμα της παράτασης του χρόνου αποπληρωμής, δε έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία! Όταν η Τρόικα αντιλήφθηκε πως τα οικονομικά μέτρα που απαιτούσε να εφαρμοστούν στην Ελλάδα, οδηγούσαν σε παταγώδη αποτυχία, έθεσε στο τραπέζι την επιμήκυνση του χρέους.

Είναι σαφές ότι αν η κατάσταση της χώρας ήταν διαφορετική ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα ήταν ανεπιθύμητο- όταν όμως βρίσκεσαι σε αδιέξοδο και στα πρόθυρα της χρεοκοπίας δυστυχώς αναγκάζεσαι να πεις και "ευχαριστώ"!

Τι σημαίνει στην πράξη η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής

Τι σημαίνει στην πράξη αυτή η επιμήκυνση; Αν και είναι ακόμη λίγο νωρίς -καθώς δεν έχουμε ακούσει ακόμα τις προϋποθέσεις που θα θέσουν οι υπόλοιποι ευρωπαίοι για να μας δώσουν το τελικό οκ- ουσιαστικά η χρονική παράταση σημαίνει ότι η χώρα θα πληρώνει μικρότερη δόση, αλλά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και -κυρίως!- με υψηλότερα επιτόκια! Οπως ακριβώς συμβαίνει και σε ένα απλό καταναλωτικό δάνειο, περισσότερες δόσεις σημαίνει μεγαλύτερο επιτόκιο, άρα τελικά καταβολή μεγαλύτερου ποσού για περισσότερα χρόνια!

Φανταστείτε ότι η Ελλάδα είναι μία επιχείρηση που έχει πάρει ένα υπέρογκο δάνειο διάρκειας 10 ετών, αλλά αδυνατεί να το αποπληρώσει. Η πτώχευση είναι η μόνη λύση και τότε η τράπεζα κάνει την ακόλουθη πρόταση: αν δεχτείς να μου πληρώνεις για 20 χρόνια το μισό ποσό της δόσης σου, ΙΣΩΣ σώσεις την επιχείρησή σου!

Εκείνη τη στιγμή, δεν σκέφτεσαι ότι τελικά το ποσό που θα αποπληρώσεις θα είναι πολύ μεγαλύτερο του αρχικού, δεν προβληματίζεσαι γιατί με αυτήν την συμφωνία γίνεσαι "υπόδουλος" του δανειστή σου για περισσότερα χρόνια, δεν αξιολογείς καν τη λέξη ΙΣΩΣ, που υπάρχει στην πρόταση. Απλώς δέχεσαι, γιατί έτσι ελπίζεις πως θα τα καταφέρεις!

Τι περιμένουμε τώρα

Είναι λοιπόν ουτοπικό και πρόωρο να μιλάμε για "σωτηρία", αλλά σίγουρα μπορούμε να χαρακτηρίσουμε ως "ανάσα ζωής" μια τέτοια προοπτική. Τι θα πρέπει να περιμένουμε τώρα:

1) ποιοί θα είναι οι νέοι όροι (τα "ψιλά γράμματα") που θα κληθούμε να αποδεχτούμε για να εξασφαλίσουμε την "παράταση ζωής"

2) πώς θα αντιμετωπισθεί μία τέτοια εξέλιξη από τις αγορές

3) η παράταση του χρόνου αποπληρωμής θα συνοδευτεί άραγε από αντίστοιχη παράταση του μηνμονίου για τον ίδιο χρόνο;

4) θα υπάρξει "χαλάρωση" των εξουθενωτικών οικονομικών μέτρων για τους έλληνες πολίτες; Αυτό δεν μπορεί να είναι σίγουρο αφού η επιμήκυνση δεν ήρθε ως "ψήφος εμπιστοσύνης για την αξιοπιστία και τις ικανότητες της Ελλάδας", αλλά ως λύση έκτακτης ανάγκης ένα βήμα πριν την καταστροφή!

Ο Παπακωνσταντίνου για το ενδεχόμενο επιμήκυνσης της αποπληρωμής

Έχει ενδιαφέρον πάντως, να θυμηθούμε τι είχε απαντήσει ο κ. Παπακωνσταντίνου στις 17/10/10, όταν σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Real News, είχε ερωτηθεί για το ενδεχόμενο επιμήκυνσης της αποπληρωμής:

Real News: "Επιμήκυνση της αποπληρωμής των δανείων τι θα σημαίνει για τη χώρα;"
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: "Πριν από λίγους μήνες, η χώρα μας βρέθηκε κοντά στο να μην μπορεί να αποπληρώσει τρέχουσες δανειακές υποχρεώσεις. Σήμερα, δεχόμαστε συγχαρητήρια για την αποφασιστικότητα που έχει επιδείξει ο Ελληνικός λαός στο να αντιμετωπίσει τα προβλήματά του. Χτίζουμε ξανά την εμπιστοσύνη και την αξιοπιστία της χώρας μας εφαρμόζοντας με συνέπεια το πρόγραμμά μας.

Και αυτό ακριβώς υποδηλούν και οι δηλώσεις σχετικά με την πιθανότητα επιμήκυνσης της αποπληρωμής των δανείων. Οποιαδήποτε, όμως, επίσημη σχετική συζήτηση είναι μακριά και σε κάθε περίπτωση θα στηριχθεί μόνο στη δική μας επιτυχία, στη μείωση των ελλειμμάτων, στην ανάκαμψη της ανάπτυξης, σε όλα αυτά που θα δημιουργήσουν ξανά ένα κλίμα εμπιστοσύνης".

Πηγή:Gossip TV

Ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος βάλει κατά Πάγκαλου μέσω internet!

Με άρθρο μέσω διαδικτύου (!!) και τίτλο «Ο παραγωγικός κύριος Θεόδωρος Πάγκαλος» , απαντά ο ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιος στις δηλώσεις του κ. Πάγκαλου περί «αντιπαραγωγικών Ιερέων και στρατιωτικών».

Στο προσωπικό του blog ο κ. Αμβρόσιος αφιερώνει το παρακάτω άρθρο στον "παραγωγικό κύριο Θεόδωρο Πάγκαλο":

" Σύμφωνα μέ πρόσφατες δηλώσεις του κ. Θεόδωρου Πάγκαλου, Αντιπροέδρου της Κυβερνήσεως, οι στρατιωτικοί καί οι ιερείς δεν ανήκουν στις παραγωγικές τάξεις της Κοινωνίας. 'Επειτα από τή προηγούμενη μεγάλη γκάφα του "μαζί τά φάγαμε" έρχεται μια νέα απρέπεια, λέγω "απρέπεια" για να χαρακτηρίσω με τόν πιό επιεική όρο τό εγκληματικό λάθος του κ. Αντιπροέδρου, εννοώ το προ- αναφερθέν νέο ολίσθημα της γλώσσης του! Και τα δύο ολισθήματα είναι α-π-α-ρ-ά-δ-ε-κ-τ-α!

Άν η παραγωγικότης ενός θεσμικού οργάνου εκρίνετο με κριτήριο τον σωματικό του τύπο, τότε ο κ. Πάγκαλος θα έπρεπε να εθεωρείτο παραγωγικώτατος!

Άν η παραγωγικότης ενός θεσμικού οργάνου εκρίνετο με κριτήριο την ταχύτητα στη διαδικασία παραδόσεως ενός πολιτικού σέ ξένες δυνάμεις, τότε επίσης ο κ. Πάγκαλος θα έπρεπε να εθεωρείτο παραγωγικώτατος! Ας θυμηθούμε την περίπτωση Οτσαλάν, όταν ο κ. Πάγκαλος ήταν Υπουργός των Εξωτερικών.

Άν επίσης η παραγωγικότης ενός θεσμικού οργάνου εκρίνετο με κριτήριο τα περιουσιακά του στοιχεία, είτε δηλ. με το πλήθος των ακινήτων, είτε μέ τήν ποιότητά τους καί τήν χλιδή τους, (βίλλες, πισίνες κλπ) τότε και πάλιν ο κ. Πάγκαλος θα έπρεπε να εθεωρείτο παραγωγικώτατος!

Άν ακόμη η παραγωγικότης ενός θεσμικού οργάνου εκρίνετο με κριτήριο τον τρόπο συμπεριφοράς πρός τόν συνάνθρωπο, για μια ακόμη φορά ο κ. Πάγκαλος θα έπρεπε να εθερωρείτο παραγωγικώτατος! Συχνά πυκνά με τά λόγια του προσβάλλει ομάδες εντίμων ανθρώπων, οι οποίοι προσφέρουν τις υπηρεσίες των στην Πατρίδα, όπως οι στρατιωτικοί καί οι κληρικοί, τους οποίους υβρίζει!

Μοναδική περίπτωση, στην οποία ο κ. Πάγκαλος θα μπορούσε να υστερήσει ως πρός την παραγωγικότητα, θα ήταν η συμμετοχή του σε off-shore εταιρείες. Στόν τομέα αυτό π-α-ρ-α-γ-ω-γ-ι-κ-ώ-τ-α-τ-ο-ς θεωρείται κάποιος άλλος πρ. συνάδελφός του στήν Βουλή καί την Κυβέρνηση, δηλ. πρ.Υπουργός, ο οποίος καταγγέλλεται ότι έχει συμμετοχή σέ 180 off-shore εταιρείες"!

Πηγή:Newscode

Παρ΄ολιγο να λιντσάρουν τον Κακλαμάνη στην παλ. βουλή

Απόψε έγινε μια εκδήλωση στην παλιά βουλή για την Θράκη, με συντονιστή τον Στρατηγό Αλευρομάγειρο, και ομιλητές τους , Κ. Καραϊσκο έκδοτη του Αντιφωνητή, Παναγιώτη Σγουρίδη βουλευτή, ,Γ.Καραμπελιά εκδότη του ΑΡΔΗΝ, και την ηρωική δασκάλα ΧΑΡΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης εμφανίστηκε στην αίθουσα όπου έσφυζε από κόσμο, και ο πρώην πρόεδρος της βουλής... Απόστολος ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ του οποίο έσπευσε ο συντονιστής Κος Αλευρομάγειρος να αναγγείλει την παρουσία. Πριν το τέλος της εκδήλωσις σηκώθηκε η ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ και ζήτησε από τον συντονιστή της όλης εκδήλωσις μέσω αυτού, να απευθύνει μια ερώτηση στον παριστάμενο ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ ,και το αίτημα της έγινε δεκτό.

Απευθυνόμενη λοιπόν στον πρώην πρόεδρο της βουλής τον ρώτησε, «μέχρι ποιου σημείου πρέπει για να φτάσουν οι πράξεις και ενέργειες των Ματατζη, Ιλχαν, και Χατζηοσμάν, για να τους διώξετε από το ΠΑΣΟΚ;».

Απαντώντας ο ανεκδιήγητος Κακλαμάνης με το γνωστό, «άρες μάρες κουκουνάρες »,και κουβέντα για την ταμπακιέρα, έκανε τους παριστάμενους να εξαγριωθούν ,να του απευθύνουν λέξεις υβριστικές, τέτοιες που δεν τολμούμε ούτε να τις γράψουμε. Ο δε παριστάμενος ΝΑΞΑΚΗΣ εξαγριωμένος από την κοροϊδία, του είπε ότι εσείς παραδώσατε και τον ΟΤΣΑΛΑΝ, και βλέποντας οι διοργανωτές ότι η κατάσταση πάει να εκτραπεί από τους διαμαρτυρόμενους για την κοροϊδία και να γίνει ανεξέλικτη, αναγκάστηκαν να τον φυγαδεύσουν για να ηρεμίσουν τα πνεύματα.

Τώρα τι ήθελε να πάει σε μια τέτοια πατριωτική εκδήλωση ένας συμμετέχων στο γενικό ξεπούλημα της χώρας; Aγνωσται αι βουλαί του …παρ΄ολιγο…. λιντσαρισμένου.

Πηγή:Ίχνος

Πόρισμα “φωτιά” Ορκωτών Λογιστών για το όργιο κακοδιαχείρισης στην Ασπίς Πρόνοια

Πόρισμα φωτιά των Ορκωτών Λογιστών που έχουν αναλάβει τον έλεγχο των οικονομικών της ασφαλιστικής εταιρίας Ασπίς Πρόνοια που κατέρρευσε πριν ένα και πλέον χρόνο, προκαλώντας σοκ στην ασφαλιστική αγορά και αφήνοντας “ξεκρέμαστους” εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένους κυρίως με συμβόλαια ζωής και υγείας, περιλαμβάνει Ενημερωτικό Σημείωμα προς τους επόπτες εκκαθάρισης της εταιρίας.

Στον ενημερωτικό σημείωμα των ορκωτών λογιστών περιγράφονται μεταξύ άλλων τα παρακάτω:
Έλεγχος της νομιμότητας και της ορθότητας των συναλλαγών που είχαν καταχωρηθεί μέχρι την ημέρα ανάκλησης της αδείας της εταιρείας (21/09/09), προκειμένου να διαπιστωθεί ότι κάθε κονδύλι του Ισολογισμού, κατά ποσό και περιεχόμενο, είναι αληθινό.
Πρέπει να επισημανθεί ότι υπάρχει σημαντική λογιστική αταξία. Ποσά κονδυλίων μεταφέρονται διαδοχικά σε άσχετους λογαριασμούς, γεγονός που καθιστά εξαιρετικά δυσχερές και χρονοβόρο το έργο της εξακρίβωσης της ειλικρίνειας του περιεχομένου των λογαριασμών της εταιρείας. Θα αναφέρουμε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα:
Από το λογαριασμό 30.00 «Χρεώστες ασφαλίστρων κλάδου ζωής» ποσό € 7.125.045,81 μεταφέρθηκε Νοέμβριο- Δεκέμβριο 2008 στον άσχετο λογαριασμό 33.95.0000.000276 «ASPIS HOLDING PUBLIC LTD » και συνέχεια 31/12/2008 μεταφέρθηκε στους άσχετους λογαριασμούς 57.00.0101.025716 «ASPIS ΑΕ ΜΕΣΙΤΕΙΑΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ » € 7.010.000,00 και 81.00.0099.000001 «Λοιπά Έκτακτα Έξοδα »   € 115.045,81. Στη συνέχεια το ποσό των € 7.010.000 μεταφέρθηκε στις 04/03/09 στη χρέωση του λογαριασμού 44.601 «Προβλέψεις Επισφαλειών».  Με αυτόν τον τρόπο έμμεσα μια απαίτηση της εταιρείας AΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ   ΑΕΓΑ ποσού  € 7.125.045,81 έκλεισε στα αποτελέσματα χρήσεως της εταιρείας και εξαφανίστηκε με την αιτιολογία της «ανεπίδεκτης είσπραξης»   απαίτησης.
Επενδυτικά ασφαλιστήρια συμβόλαια ASSETS


ΠΗΓΗ http://exypno.blogspot.com/#ixzz16ku4bqkQ

Πόσο παχαίνει το βραδινό γεύμα;

Το να φάει κανείς το κύριο γεύμα του το βράδυ δεν σημαίνει απαραίτητα και αύξηση βάρους. Η απώλεια κιλών έρχεται όταν βρίσκεστε σε αρνητικό ενεργειακό ισοζύγιο, όταν δηλαδή τρώτε λιγότερες θερμίδες από αυτές που δαπανάτε μέσα στη μέρα.

Με την προϋπόθεση λοιπόν, πως η συνολική ημερήσια κατανάλωση θερμίδων δεν ξεπερνάει κάποιο συγκεκριμένο εύρος, μπορείτε να φάτε το κυρίως γεύμα σας αντί για το μεσημέρι το βράδυ.
Όμως θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς ορισμένες συμπεριφορές-παγίδες σίγουρα δεν θα σας οδηγήσουν στα επιθυμητά αποτελέσματα.
Για να είστε λοιπόν σίγουροι πως το βραδινό δεν θα σας φέρει περιττά κιλά:
1.Μην παραλείπετε γεύματα. Το αίσθημα της υπερβολικής πείνας θα σας οδηγήσει σε υπερκατανάλωση τροφής τις βραδινές ώρες, συνεπώς και σε σταδιακή αύξηση του βάρους. Ξεκινήστε τη μέρα σας με ένα σωστό πρωινό και συνεχίστε με μικρά και συχνά γεύματα που θα σας παρέχουν άμεσα την ενέργεια που χρειάζεστε μέχρι το βράδυ.
2.Επιλέξτε ένα ελαφρύ γεύμα για το μεσημέρι. Αν τρώτε το «μεγαλύτερο» πιάτο σας το βράδυ, τότε το μεσημεριανό δεν πρέπει να αποτελεί κυρίως γεύμα. Καταναλώστε για μεσημέρι μία σαλάτα ή τοστ με τυρί χαμηλό σε λιπαρά και ένα ποτήρι 100% φυσικό χυμό, ή μια έτοιμη σούπα με λίγες θερμίδες και ένα γιαούρτι 2%.
3.Φροντίστε να μην πάτε απευθείας για ύπνο μετά το βραδινό σας. Βρείτε χρόνο για κάποια δραστηριότητα μετά το γεύμα, ώστε να δώσετε στον οργανισμό σας τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει τις θερμίδες αυτές για την παραγωγή ενέργειας. Κάντε μια μικρή βόλτα στην περιοχή, βγάλτε έξω το σκύλο σας. Σε καμία περίπτωση μην ξαπλώσετε αμέσως στον καναπέ.
4.Μην κάνετε υπερβολές. Ακόμη κι αν το βραδινό είναι για σας το κυρίως γεύμα, πρέπει να αποτελεί ένα πιάτο που το χαρακτηρίζει το μέτρο και η ισορροπία. Επιλέξτε τρόφιμα από όλες τις ομάδες τροφίμων και μην το παρακάνετε με την ποσότητα. Η σύνθεση του πιάτου μπορεί να είναι η εξής: το ½ σαλάτα, το ¼ κάποια πηγή πρωτεΐνης (κοτόπουλο, ψάρι, κρέας, αυγό) και το άλλο ¼ κάποια πηγή υδατανθράκων (ψωμί, ζυμαρικά ή ρύζι, κατά προτίμηση ολικής άλεσης).
5.Αποφύγετε την τηλεόραση όσο τρώτε. Το φαγητό μπροστά στην τηλεόραση δεν το απολαμβάνετε πραγματικά, καθώς η προσοχή είναι στραμμένη αλλού. Επιπλέον, το μήνυμα του κορεσμού που ξεκινά από το στομάχι περνά «απαρατήρητο» από τον εγκέφαλο. Κλείστε λοιπόν τους δέκτες σας και καθίστε στο τραπέζι.
zougla.gr


Read more: http://thraki-devil.blogspot.com/2010/11/blog-post_7744.html#ixzz16kteOQ4G

ΕΡΤ: Τους πλήρωναν και για τις επαναλήψεις

Τ
ην έκθεσή τους μετά την Επιθεώρηση που πραγματοποίησαν στην ΕΡΤ παρέδωσαν σήμερα στον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλο Γερουλάνο και τον αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού Τηλέμαχο Χυτήρη οι Επιθεωρητές Ελέγχου Δημόσιας Διοίκησης. 

Η έκθεση εστάλη και στον εισαγγελέα και αφορά τα πορίσματα των Επιθεωρητών Ελέγχου αναφορικά με τις μικτές παραγωγές της ΕΡΤ, τη σύμβαση χορηγίας μεταξύ ΕΡΤ και ανώνυμης εταιρείας, καθώς και το ζήτημα της υλοποίησης των από 27/03/2007 προτάσεων της έκθεσης Επιθεώρησης Ελέγχου σχετικά με τηλεοπτικές παραγωγές της ΕΡΤ που, όπως διαπιστώθηκε, δεν υλοποιήθηκαν. 

Ειδικότερα, αναφορικά με τις μικτές παραγωγές ελέγχθηκαν λεπτομερώς 13 και διαπιστώθηκε ότι: 

- οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΡΤ δεν μεριμνούν για την κοστολόγηση της δικής της συμμετοχής στις μικτές παραγωγές, με αποτέλεσμα να αμφισβητείται σε πολλές περιπτώσεις αν αυτές οι παραγωγές είναι πράγματι οικονομικά συμφέρουσες για την ΕΡΤ. 

- οι ίδιες υπηρεσίες δεν φροντίζουν για την παρακολούθηση της πλήρους εκπλήρωσης των υποχρεώσεων των παραγωγών με συνέπειες: 

α) να επιβαρυνθεί η ΕΡΤ με την καταβολή πλήρους αμοιβής για επεισόδια που είναι επαναλήψεις προηγούμενων επεισοδίων
β) τη διπλή χρέωση της ΕΡΤ για δαπάνες οδοιπορικών εξόδων
γ) την καταβολή πλήρους αμοιβής στους παραγωγούς, αν και σε ορισμένες περιπτώσεις προέκυψε ότι δεν απασχόλησαν το σύνολο του προσωπικού που είχαν υποχρεωθεί να απασχολήσουν. 

- κατά τη διάρκεια εκπομπών μικτής παραγωγής που προβλήθηκαν στο δορυφορικό πρόγραμμα της ΕΡΤ (2006-2009) και είχαν και ομογενείς τηλεθεατές, πραγματοποιήθηκε σε μεγάλη έκταση απαγορευμένη διαφήμιση ξενοδοχειακών, τουριστικών, ναυτιλιακών, φαρμακευτικών και λοιπών επιχειρήσεων, με συνέπεια την απώλεια εσόδων για την ΕΡΤ, που κανονικά θα εισέπραττε αν ήταν νόμιμη η διαφήμιση, ενώ δεν επιβλήθηκαν κυρώσεις για την παράβαση σχετικού όρου της σύμβασης. 

Εξ άλλου, όσον αφορά τη σύμβαση χορηγίας μεταξύ ΕΡΤ και ανώνυμης εταιρείας διαπιστώθηκε εξαιρετικά ευνοϊκή αντιμετώπιση του χορηγού με αποτέλεσμα ζημιά σε βάρος της ΕΡΤ λόγω διαφυγόντων κερδών, ιδιαίτερα όσον αφορά τα διαφημιστικά σποτ των 40 δευτερολέπτων, το λογότυπο του χορηγού και τις προσωπικές αναφορές στον χορηγό και τις υπηρεσίες του από τους παρουσιαστές, που ουσιαστικά συνιστούν διαφήμιση και θα έπρεπε να τιμολογούνται με βάση τα ισχύοντα τιμολόγια της ΕΡΤ. 

http://dete.gr/news.php?article_id=14970

Ο Άγιος Ανδρέας ο Απόστολος

1.- Τόπος καταγωγής.

Τόπος που γεννήθηκε και μεγάλωσε ο απόστολος Ανδρέας ήταν η Βηθσαϊδά. Ήταν μία πόλη που ονείδισε ο Χριστός μας, διότι ενώ έκανε πλείστα όσα θαύματα στην πόλη αυτή εν τούτοις δεν πίστευσαν οι άνθρωποι. «Τότε ήρξατο ονειδίζειν τας πόλεις εν αις εγένοντο αι πλείσται δυνάμεις αυτού, ότι ου μετενόησαν· ουαί σοι, Χοραζίν, ουαί σοι Βηθσαϊδά· ότι ει εν Τύρω και Σιδώνι εγεννήθησαν αι δυνάμεις αι γενόμεναι εν υμίν, πάλαι αν εν σάκκω και σποδώ καθήμεναι μετενόησαν. πλην λέγω υμίν, Τύρω και Σιδώνι ανεκτότερον έσται εν ημέρα κρίσεως ή υμίν» (Ματθ.11,20-22). Τύρος και Σιδώνα ήταν φοινικικές ειδωλολατρικές και αμαρτωλές πόλεις. Σάκκος ήταν άγριο και σκληρό ένδυμα, που φορούσαν όταν πενθούσαν οι Εβραίοι και σποδός είναι η στάχτη, που ρίχνανε επάνω τους για να δείξουν την αφόρητη λύπη τους. Τα λόγια του Χριστού είναι φοβερά για τους κατοίκους της Βηθσαϊδά και της Χοραζίν. Λέγει ότι στην ημέρα της Β΄ Παρουσίας θα κριθούν πιο επιεικώς οι πόλεις αυτές, επειδή δεν είδαν τα θαύματα του Χριστού και δεν άκουσαν την διδασκαλία του, παρά οι ιουδαϊκές πόλεις όπως η Βηθσαϊδά.
Κι όμως απ’ αυτή τη καταραμένη πόλη βγήκαν τρεις απόστολοι· ο Ανδρέας, ο αδελφός του Πέτρος και ο Φίλιππος (Ιω.1,45). Και από την επίσης καταραμένη πόλη της Καπερναούμ (Ματθ. 11,23) βγήκε ο απόστολος και ευαγγελιστής Ματθαίος και μάλιστα από την τάξη των τελωνών. Ας μη απογοητεύονται λοιπόν οι εργάτες του ευαγγελίου, γιατί και η πιο σκληρή και άπιστη πόλη ή ενορία μπορεί να βγάλει μεγάλους αποστόλους και πατέρες της Εκκλησίας.

2.- Το όνομά του.

Το όνομά του ήταν ελληνικό όπως και το όνομα του αποστόλου Φιλίππου. Την εποχή εκείνη η ελληνική γλώσσα και ο ελληνικός πολιτισμός γενικώτερα ήταν τόσο διαδεδομένα, ώστε και Ισραηλίτες λάμβαναν ονόματα ελληνικά ή μετέτρεπαν τα ιουδαϊκά εις ελληνικά. Και οι επτά διάκονοι της Εκκλησίας των Ιεροσολύμων είχαν ελληνικά ονόματα· Στέφανος, Φίλιππος, Πρόχορος, Νικάνωρ, Τίμων, Παρμενάς, Νικόλαος (Πραξ. 6,5). Τα ονόματα Ανδρέας και Φίλιππος τα συναντούμε στον Ηρόδοτο, Παυσανία, Πλούταρχο και σε άλλους αρχαίους Έλληνες συγγραφείς. Το όνομα Ανδρέας σημαίνει ανδρείος ενάρετος, ηρωικός. Και το όνομά του το δικαίωσε ο απόστολος Ανδρέας, γιατί υπέστη μαρτυρικό θάνατο στην Πάτρα, σταυρωθείς σε σταυρό σχήματος Χ. Είναι ο μόνος εκ των δώδεκα αποστόλων που εργάσθηκε στην Ελλάδα και υπέστη μαρτύριο εις αυτήν.
Οι δύο απόστολοι Ανδρέας και Φίλιππος έχουν και μία ειδική περίπτωση που σχετίζονται με τους Έλληνες. Όταν Έλληνες -προσήλυτοι στον ιουδαϊσμό προφανώς- ζήτησαν να δουν τον Ιησού, απευθύνθηκαν στον Φίλιππο και ο Φίλιππος στον Ανδρέα και έτσι ανήγγειλαν και οι δύο το αίτημα των Ελλήνων στον Ιησού· και κείνος είπε τότε το περίφημο «ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο υιός του ανθρώπου» (Ιω. 12,20-23). Φαίνεται εδώ ότι οι απόστολοι Ανδρέας και Φίλιππος είχαν ευρύ πνεύμα και δεν κατατρυχόταν από ιουδαϊκούς εθνικισμούς και στενές αντιλήψεις. Γι’ αυτό φέρνουν τους Έλληνες κοντά στο Χριστό, για ν’ αυξηθεί ο κύκλος των μαθητών και με εθνικούς.
Επίσης έχουμε την περίπτωση του χορτασμού των πεντακισχιλίων με πέντε άρτους κρίθινους και δύο ψάρια, που ο Φίλιππος και ο Ανδρέας συζητούν με τον Χριστό πως θα χορτάσουν τόσους ανθρώπους (Ιω. 5,-9).
Στο Μαρκ. 1,29 παρουσιάζεται ο Ανδρέας να συγκατοικεί με τον αδελφό του Πέτρο στην Καπερναούμ και κει να τους επισκέπτεται ο Ιησούς για να θεραπεύσει την πεθερά του Πέτρου.
Πάλι στο Μαρκ. 13,3 ο Ανδρέας μαζί με τους άλλους κορυφαίους αποστόλους ρωτούν τον Ιησού πότε θα γίνει η καταστροφή της Ιερουσαλήμ και τα όσα έχουν σχέση με τη Β΄ Παρουσία.
Τελευταία φορά αναφέρεται ο Ανδρέας στις πράξεις των Αποστόλων (1,13-14), μετά την ανάληψη του Κυρίου, μαζί με τους άλλους μαθητές, την μητέρα του Κυρίου και τους αδελφούς του να περιμένουν στο υπερώο την κάθοδο του αγίου Πνεύματος.


3.- Επάγγελμα. Ήταν ψαράς κι αυτός και ο αδελφός του ο Πέτρος.

30 Νοεμβρίου Συναξαριστής

Ανδρέου Αποστόλου, Φρουμεντίου Αρχιεπισκόπου, Αλεξάνδρου Μηθύμνης.


Ὁ Ἅγιος Ἀνδρέας ὁ Ἀπόστολος ὁ Πρωτόκλητος

Μορφὴ βιβλική. Φυσιογνωμία προνομιοῦχος καὶ διαλεχτή. Πρῶτος ἀπ’ ὅλους τοὺς ἀποστόλους γνώρισε τὸν Ἰησοῦ, ἀλλὰ καὶ πρῶτος κλήθηκε νὰ τὸν ἀκολουθήσει, γι’ αὐτὸ καὶ Πρωτόκλητος. Τὸ ὄνομά του τὸ ἱερὸ κατέχει ἰδιαίτερη θέση στὴν ψυχὴ τῶν Ἑλλήνων.
Αὐτὸς εἶναι ὁ Ἀνδρέας ὁ Πρωτόκλητος μαθητὴς τοῦ Χριστοῦ καὶ ὁ ἕνας ἀπὸ τοὺς Ἀποστόλους τοῦ Ἔθνους μας.
Ὁ Ἀνδρέας καταγόταν ἀπὸ τὴν Βηθσαϊδᾶ τῆς Γαλιλαῖας καὶ ἦταν γιὸς τοῦ Ἰωνᾶ καὶ ἀδελφὸς τοῦ πρωτοκορυφαίου Ἀποστόλου Πέτρου. Τὸ ἐπάγγελμά του ἦταν ψαράς.
Ἦταν ὅμως ἀπὸ τὶς εὐγενικὲς ἐκεῖνες ψυχές, ποὺ μελετοῦσαν τοὺς προφῆτες καὶ περίμεναν μὲ λαχτάρα τὴν ἐκπλήρωση τῶν ὑποσχέσεων τοῦ Θεοῦ γιὰ τὴν σωτηρία τοῦ κόσμου.
Ὁ Ἀνδρέας μαζὶ μὲ τὸν Ἰωάννη τὸν Ἐὐαγγελιστὴ, ὑπῆρξαν στὴν ἀρχὴ μαθητὲς τοῦ Ἰωάννου τοῦ Προδρόμου. Κάποια μέρα μάλιστα, ποὺ βρισκόντουσαν στὶς ὄχθες τοῦ Ἰορδάνη καὶ ὁ Πρόδρομος τοὺς ἔδειξε τὸν Ἰησοῦ καὶ τοὺς εἶπε «ἴδε ὁ ἀμνὸς τοῦ Θεοῦ ὁ αἴρων τὴν ἁμαρτίαν τοῦ κόσμου», οἱ δυὸ ἁπλοϊκοὶ ἐκεῖνοι ψαράδες συγκινήθηκαν τόσο πολύ, ποὺ χωρὶς κανένα δισταγμὸ καὶ ἐπιφύλαξη ἀφήκαν ἀμέσως τὸν δάσκαλό τους καὶ ἀκολούθησαν τὸν Ἰησοῦ. Τὸν ἀκολούθησαν μὲ προθυμία καὶ ζῆλο κι ἔμειναν κοντά του ἐκείνη τὴν ἡμέρα. Τί εἶδαν καὶ τί ἄκουσαν ὅλες ἐκεῖνες τὶς ἀξέχαστες ὧρες; Χωρὶς ἄλλο, λόγια ἅγια καὶ θεία. Ρήματα ζωῆς αἰωνίου. Λόγια, ποὺ τοὺς συνεπῆραν τὴν ψυχὴ καὶ τοὺς ἔκαμαν νὰ πιστέψουν πὼς στ’ ἀλήθεια ὁ Ἰησοῦς ἦταν Ἐκεῖνος ποὺ περίμεναν.
Ὁ Μεσσίας. Ὁ Σωτήρας καὶ Λυτρωτὴς τῶν ἀνθρώπων.

Εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών: Φόρος ως... 90%


Φορολογία που θα φθάνει ως και το 90% θα επιβάλλεται στα μπόνους που λαμβάνουν τραπεζικοί υπάλληλοι, αλλά και στα ποσά που δίνονται σε υπαλλήλους του ευρύτερου δημόσιου τομέα που εντάσσονται σε προγράμματα εθελουσίας- πρόωρης αποχώρησης λόγω συμπλήρωσης των ... προϋποθέσεων συνταξιοδότησης.

Σε εγκύκλιο που έδωσε χθες στη δημοσιότητα ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Δ.Κουσελάς για πρώτη φορά διευκρινίζεται ότι με τη φορολογική κλίμακα που θα επιβαρυνθούν τα μπόνους θα φορολογηθούν και τα ποσά που χορηγούνται σε υπαλλήλους ΔΕΚΟ και άλλες δημόσιες υπηρεσίες με τη διαδικασία της εθελουσίας εξόδου.

Μάλιστα στην ίδια εγκύκλιο αναφέρεται ρητά ότι απαγορεύεται βάσει του νόμου η συμμετοχή των φορέων κοινωνικής ασφάλισης σε προγράμματα εθελουσίας- πρόωρης αποχώρησης προσωπικού των επιχειρήσεων του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Σε περίπτωση όμως που κάποια από τις επιχειρήσεις αυτές καταρτίσει, τυπικά ή άτυπα, προγράμματα εθελουσίας αποχώρησης υπαλλήλων της που έχουν συμπληρώσει ή συμπληρώνουν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης χορηγώντας οικονομικά κίνητρα πάσης φύσεως σε αυτούς τους υπαλλήλους, υποχρεούται να γνωστοποιήσει την καταβολή του ποσού στην αρμόδια ΔΟΥ του αποχωρούντος υπαλλήλου. Το οικονομικό αυτό κίνητρο υπάγεται στους νέους υψηλούς φορολογικούς συντελεστές που προβλέπονται στον τελευταίο φορολογικό νόμο.

Οπως διευκρινίζεται, παροχές σε χρήμα (μπόνους) πέραν των τακτικών αποδοχών και των υπερωριών που καταβάλλουν ως και το οικονομικό έτος 2013 τα πιστωτικά ιδρύματα τα οποία λειτουργούν στην Ελλάδα σε στελέχη τους φορολογούνται ως εξής:

* Για συνολικό ετήσιο εισόδημα ως 60.000 ευρώ, αν καταβληθούν πρόσθετες αμοιβές (μπόνους) ως 10% επί του συνόλου των ετήσιων τακτικών αποδοχών και υπερωριών (δηλαδή αν το μπόνους είναι ως 6.000 ευρώ), αυτές μπαίνουν στη φορολογική κλίμακα και επιβαρύνονται όπως τα υπόλοιπα εισοδήματα.

Ωστόσο ποσά που υπερβαίνουν το ποσό αυτό φορολογούνται αυτοτελώς με την κλίμακα που φαίνεται στον πίνακα. Ο φόρος παρακρατείται κατά την καταβολή ή την πίστωση των ποσών αυτών στους δικαιούχους και αποδίδεται στο Δημόσιο. Για τη σύγκριση μεταξύ των συνολικών ετήσιων τακτικών αποδοχών και υπερωριών και του συνολικού ετήσιου μπόνους του δικαιούχου (το αποτέλεσμα της οποίας κρίνει και τον τρόπο φορολόγησης των μπόνους) θα λαμβάνονται υπόψη τα αντίστοιχα καθαρά ποσά αυτών.

Στην περίπτωση που τα υπ΄ όψιν μπόνους χορηγούνται στους δικαιούχους μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής της δήλωσής τους, αυτοί υποχρεούνται να τα δηλώσουν με συμπληρωματική δήλωση μέσα στον επόμενο μήνα από αυτόν εντός του οποίου χορηγήθηκαν, χωρίς κυρώσεις.

gianaminsekoroidevoun.blogspot.com

η καλημέρα μας και χρονια πολλα!!

Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2010

χαρούμενο απόγευμα να έχουμε

Σε λειτουργία ο ημικόμβος Αλφειού Μεγαλόπολης

Από την Παρασκευή 26-11-2010 και εκτιμώμενη ώρα 13:00, τίθεται σε λειτουργία ο ημικόμβος "Αλφειού" Μεγαλόπολης του παραπάνω Αυτοκινητόδρομου...
και επιτρέπεται η κυκλοφορία των οχημάτων σε τμήματα του ημικόμβου, ως κατωτέρω:
- Στον κλάδο εξόδου στην κατεύθυνση προς Καλαμάτα (Χ/Θ 107+400 κλάδου εξόδου), έως και τη σύνδεση του κλάδου με την Π.Ε.Ο. Τρίπολης - Καλαμάτας, με όριο ταχύτητας 30 χλμ. / ώρα.
- Στον κλάδο εισόδου στην κατεύθυνση προς Αθήνα (Χ/Θ 106+600 κλάδου εισόδου), από τη σύνδεση του κλάδου με την Π.Ε.Ο. Τρίπολης Καλαμάτας, με όριο ταχύτητας 30 χλμ./ώρα.
- Στην Π.Ε.Ο. Τρίπολης - Καλαμάτας, από τη σύνδεση με τον κλάδο εξόδου του ημικόμβου "Αλφειού" (Μεγαλόπολη), έως και τη σύνδεση με τον κλάδο εισόδου του ιδίου ημικόμβου, με όριο ταχύτητας 50 χλμ./ώρα και στις δύο κατευθύνσεις ( προς Τρίπολη - Μεγαλόπολη και προς Καλαμάτα - Παραδείσια).
Η ταχύτητα που θα αναπτύσσουν τα οχήματα στις ανωτέρω οδούς, θα είναι σύμφωνα με την υφιστάμενη οδική σήμανση.
Η Κοινοπραξία κατασκευής ΜΟΡΕΑΣ Κ/Ξ. υποχρεούται να τοποθετεί και να συντηρεί την απαιτούμενη οδική σήμανση, καθώς επίσης να λαμβάνει όλα τα μέτρα που απαιτούνται για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας των οχημάτων, σύμφωνα με το άρθρο 9 του Ν. 2699/99(ΚΟΚ).

http://www.report24/
.

Πάτρα: O παππούς έδειρε τη γιαγιά για τα μάτια της ερωμένης του!Τον ξεμυάλισε μια 50χρονη Βουλγάρα
Ο... 84χρονος ερωτιάρης απαιτεί από την 76χρονη γυναίκα του, να τα μαζέψει και να φύγει από το σπίτι...
Όλα ξεκίνησαν το καλοκαίρι όταν ...
ο 84χρονος γνωρισε την 50χρονη Βουλγάρα, που έμελλε να ανάψει φωτιές τόσο στη ζωή του, όσο και στη ζωή των υπολοίπων μελών της οικογένειάς τους. Στην αρχή ο ηλικιωμένος ήταν συγκρατημένος, αλλά τις τελευταίες μέρες όχι μόνο δεν το κρατάει κρυφό, αλλά απαιτεί από την 76χρονη σύζυγό του, να τα μαζέψει και να φύγει!

Την τελευταία φορά μάλιστα που η γιαγιά αρνήθηκε να φύγει... ποιος είδε τον παππού και δεν τον φοβήθηκε. Την άρπαξε, τη χτύπησε άγρια στο πρόσωπο και στο σώμα και της είπε ότι η υπομονή του, έχει εξαντληθεί! Τα παιδιά τους, παίρνουν το μέρος της 76χρονης, αλλά ο παππούς δεν έχει όρεξη να το συζητήσει μαζί τους...

''Το σπίτι είναι στο όνομά μου και θα γίνει αυτό που λέω εγώ'' φέρεται να λέει στους στενούς του συγγενείς. Η γιαγιά πάντως δεν κάθισε με σταυρωμένα τα χέρια. Όταν ο άνδρας της, την χτύπησε κατήγγειλε τον ξυλοδαρμό της, στην αστυνομία και αναμένεται να κάνει και ιατροδικαστική εξέταση για να έχει αποδείξεις για τους ισχυρισμούς της.

Όσο για την 50χρονη που έχει ξεμυαλίσει τον 84χρονο; Όπως λένε τα παιδιά του, δεν έχει σταματήσει να τον πιέζει να ζήσουν μαζί, με απώτερο στόχο να του ''φάει'' το σπίτι. Τα παιδιά του ηλικιωμένου ζευγαριού υποστηρίζουν ότι πολλές φορές στο πρόσφατο παρελθόν, είχε περάσει έξω από το σπίτι και φώναζε στη γιαγια: ''σου πήρα τον άνδρα, τώρα θα σου πάρω και το σπίτι''!

Όπως και να 'χει πρόκειται για μια υπόθεση που παίρνει το δρόμο της Δικαιόσυνης καθώς η γιαγιά κατέθεσε μήνυση στον άνδρα της για τον ξυλοδαρμό...

newsit

Αρχισαν οι περικοπέςΠαρελθόν από την Παρασκευή ο υπεύθυνος μυθοπλασίας και σειρών του καναλιού.

Ο Σταύρος Στάγκος από την Παρασκευή δε βρίσκεται στο δυναμικό του ΑΝΤΕΝΝΑ. Αυτή η απομάκρυνση δεν είναι η μόνη, ακολουθούν κι άλλες. Στο δελτίο τύπου ...που εξέδωσε ο ΑΝΤ1 για την αποχώρηση του Γιώργου Λεβέντη τον ευχαριστούσε γιατί " έκανε τις πρώτες απαραίτητες κινήσεις για τη μείωση του λειτουργικού κόστους του καναλιού".
Τώρα που ανέλαβε και ως Γενικός Διευθυντής τηλεόρασης ο από το Μάιο Chief Operating Officer του Ομίλου Alexander Holland ήλθε, προφανώς, η ώρα να γίνουν και οι περαιτέρω "κινήσεις" για ακόμη μεγαλύτερες "απαραίτητες" περικοπές παντού. Αυτό σημαίνει νέες μειώσεις στις αμοιβές στελεχών αλλά και καμμιά εικοσαριά απολύσεις μέχρι το τέλος του ημερολογιακού έτους. Τέσσερεις εξ αυτών θα αφορούν δημοσιογράφους.
Οι νέες περικοπές είναι βέβαια δρομολογημένες από το περασμένο καλοκαίρι όταν και ζητήθηκε από τους διευθυντές όλων των τομέων να παρουσιάσουν σε εύλογο χρόνο τις σχετικές εισηγήσεις τους.

Εκεί που έχει, ως γνωστόν, αποφασιστεί παρέμβαση εκ βάθρων είναι στο ραδιόφωνο. Ήδη το τελευταίο διάστημα έχουν "αποκεφαλιστεί" επτά άτομα, ενώ ο Μάκης Πουνέντης έχει αναλάβει να εκπονήσει το νέο πλάνο για τον ΑΝΤ1 radio.

Το νέο αυτό πλάνο αναμένεται να μπει άμεσα σε εφαρμογή,εκτός...απροόπτου.

Στο Μαρούσι διατείνονται οτι η συχνότητα δεν θα χάσει και πολύ τον ενημερωτικό της χαρακτήρα. Στο έμψυχο δυναμικό θα προστεθεί μάλιστα και ο πολιτικός συντάκτης της εφημερίδας "Τα Νέα" Γιώργος Παπαχρήστος, ο οποίος θα κάνει δίδυμο με την Κατερίνα Γκαγκάκη.
newsit

Πήγαμε πίσω 25 χρόνια στους μισθούς!


Στοιχεία σοκ από την ΓΣΕΕ

“Ελλάς, Ελλήνων και φτωχών”, θα μπορούσε να είναι η παράφραση του αλήστου μνήμης σλόγκαν μιας εποχής που όλοι θέλουμε να ξεχάσουμε... για μια εποχή που, όπως φαίνεται, θα την ζήσουμε για αρκετά χρόνια.

Τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ, στο πλαίσιο ειδικής ημερίδας του Εργατικού Κέντρου Αθηνών, πραγματικά σοκάρουν, αφού δείχνουν ότι η κρίση και τα μέτρα που έχουν ληφθεί στο πλαίσιο του Μνημονίου θα φέρουν κάτω από τα επίπεδα του 1984 τον κατώτατο μισθό των εργαζομένων.

Και να πει κανείς ότι έχουμε να κάνουμε με ένα καινούργιο και περαστικό φαινόμενο… Το αντίθετο, καθώς οι επιστημονικοί συνεργάτες των Συνδικάτων τόνισαν ότι η Ελλάδα έχει διαχρονικά διπλάσιο ποσοστό φτώχειας από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, καθώς φτάνει στο 14% περίπου.

Την ίδια ώρα, μπορεί ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης να βάζει στο στόχαστρο για την καταπολέμηση της ακρίβειας τις πολυεθνικές και τις πρακτικές τους, ωστόσο για έναν ακόμη μήνα τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής αναδεικνύουν ότι ο πληθωρισμός δεν είναι εισαγόμενο “φρούτο” αλλά έχει τις ρίζες του στην εγχώρια παραγωγή, η οποία βεβαίως είναι αντιμέτωπη με τα υπέρογκα κόστη που δημιουργούν οι φόροι.

Τον Οκτώβριο, ο γενικός δείκτης τιμών στην βιομηχανία παρουσίασε αύξηση της τάξης του 5% σε ετήσια βάση και έχει πια εκτοξευθεί σε προ της κρίσης επίπεδα. Είναι, δε, χαρακτηριστικό ότι οι τιμές στην παραγωγή “τσιμπάνε”, έστω και οριακά, κάθε μήνα, αφού ο δείκτης ανεβαίνει συνεχώς από τον Ιούλιο και μετά!

Τα στοιχεία αυτά παραπέμπουν σε διαδοχικά κύματα ακρίβειας που θα εκδηλωθούν στην αγορά, πλήττοντας περαιτέρω το εισόδημα των καταναλωτών, με πλέον ανησυχητικό ότι από τους επιμέρους δείκτες χαρακτηρίζεται από άνοδο αυτός της βιομηχανίας τροφίμων, τόσο στην εγχώρια αγορά όσο και στο εξωτερικό…

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΤΟ MEGA


Μετά τις απολύσεις των ανταποκριτών του σε Γιάννινα και Κέρκυρα, ήρθε η σειρά της Θεσσαλονίκης. Με συνοπτικές διαδικασίες οι Κροίσοι της ενημέρωσης και όχι μόνο, απέλυσαν χτες από το παράρτημα Θεσσαλονίκης του MEGA CHANNEL άλλους δύο δημοσιογράφους, εκ των οποίων, μάλιστα, ο ένας είναι ο ... εργασιακός εκπρόσωπος της ΕΣΗΕΜ-Θ στα ιδιωτικά κανάλια.
Σημειώνουμε ότι στο παράρτημα, την προηγούμενη των απολύσεων, ανακοινώθηκαν σειρά μέτρων, υποτίθεται, για να αποφευχθούν οι απολύσεις.
Συνάδελφοι εργαζόμενοι στα παραρτήματα Θεσσαλονίκης των πανελλαδικών ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών, η θύελλα είναι έφτασε. Είναι σίγουρο ότι οι απολύσεις και οι επιθέσεις στα εισοδήματα μας, θα συνεχιστούν και κάποια παραρτήματα ίσως ακολουθήσουν το δρόμο του STAR CHANNEL στο οποίο αρχές καλοκαιριού, άγρια χαράματα, έβαλαν λουκέτο.
Η μόνη λύση για να αντιμετωπίσουμε την συνδυασμένη σφοδρή αυτή επίθεση από τρόικα κράτος και εργοδότες οι οποίοι προσπαθούν με μειώσεις μισθών, κατάργηση ΣΣΕ και απολύσεις να φορτώσουν την κρίση τους στις πλάτες των εργαζομένων, είναι η συσπείρωση στα Σωματεία μας και η δυναμική αντίδρασή μας.
Η Ενωτική δράση των σωματείων του τύπου είναι πλέον μονόδρομος.
Σαν πρώτη κίνηση, η Διοίκηση της Ένωσης καλούμε τους Τεχνικούς που εργάζονται στο παράρτημα Θεσσαλονίκης του MEGA σε συγκέντρωση την Δευτέρα 29 Νοεμβρίου στις 15.00 στον χώρο εργασίας τους και συμμετέχουμε στην απεργία όλων των Ενώσεων τύπου την Τρίτη 30.11.2010
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΤΙΤΒΕ

ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ – ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ - ΜΕΤΑΔΟΘΕΙ

παροιμία


"Ένα "άπιστο" πέος βρίσκει το ταίρι του σε ένα "άπιστο" αιδοίο".

*παροιμία των Αρχαίων Σουμερίων*


η καλημέρα μας

καλημερούδιααααααααααα

μπισκότα σοκολάτας

Είναι  ένας πολύ ηλικιωμένος!!!
Ξαπλωμένος στο κρεβάτι, αργοπεθαίνει!!!

Ξαφνικά, μυρίζει το άρωμα του αγαπημένου του μπισκότου σοκολάτας.
Έρχεται από την κουζίνα.
Μαζεύει τις τελευταίες του δυνάμεις.
Ανασηκώνεται από το κρεβάτι.
Ακουμπώντας στον τοίχο, σιγά-σιγά, βγαίνει από το δωμάτιο.
Με μεγάλη προσπάθεια κατεβαίνει τις σκάλες κρατώντας τα κάγκελα με τα δύο του χέρια.
Λαχανιασμένος μπαίνει στην κουζίνα.
Εκεί, στο τραπέζι, απλωμένες εφημερίδες και επάνω τους ταψιά γεμάτα με μπισκότα σοκολάτας!

Ήταν στον παράδεισο;
Ή ήταν μια τελευταία πράξη αγάπης της αφοσιωμένης συζύγου, για να φύγει ευτυχισμένος;

Με μια τελευταία προσπάθεια πλησιάζει το τραπέζι.
Με το γερασμένο χέρι του πιάνει ένα μπισκότο που ήταν άκρη-άκρη.
Ξαφνικά μια σπάτουλα τον χτυπά στο χέρι και ακούει τη σύζυγό του, να του λέει:

- Άστα αυτά! Είναι για την κηδεία...

η λεσβία στον γυναικολόγο της!!

Πάει μια λεσβία στο γυναικολόγο.

 Την εξετάζει εκείνος και μετά από λίγο της δίνει συγχαρητήρια:

- Κυρία μου, δεν ξέρω τι να πω. Είκοσι χρόνια είμαι γιατρός και αυτός είναι ο πιο καθαρός κόλπος που έχω δει. Αλήθεια, πως τα καταφέρνετε;

- Παίρνω γυναίκα τρεις φορές την εβδομάδα!!!!


Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2010

καλο κυριακατικο απογευμα!!!

«Σπάει» στα δύο το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων

«Σπάει» στα δύο το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων

Σε ένα βήμα ως προς την αναδιάρθρωση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος προχωρά το υπουργείο Οικονομικών, με τον διαχωρισμό των υφιστάμενων δραστηριοτήτων του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων. Στο πλαίσιο αυτό, το ΤΠΚΔ θα συνεχίσει να παρέχει τη δημόσια υπηρεσία της παρακαταθήκης, ενώ παράλληλα σχεδιάζεται η δημιουργία θυγατρικoύ πιστωτικού φορέα, στον οποίο θα ενσωματωθούν οι σημερινές δραστηριότητες που αφορούν σε τραπεζικές εργασίες.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, για τον αποτελεσματικότερο σχεδιασμό της αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών του ΤΠΚΔ θα πραγματοποιηθεί ειδική μελέτη, ενώ η νέα δομή αναμένεται να οδηγήσει σε αναβάθμιση και περαιτέρω ανάπτυξη των υπηρεσιών του Οργανισμού. Το υπουργείο διαβεβαιώνει, παράλληλα, τους εργαζόμενους ότι με τις αλλαγές δεν δημιουργείται το οποιοδήποτε πρόβλημα ως προς το προσωπικό του Ταμείου και τους όρους εργασίας του.
Η κίνηση με το ΤΠΚΔ, εντάσσεται στις «10 μεγάλες προκλήσεις για την ελληνική οικονομία», που ανακοίνωσε πρόσφατα ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, και γίνεται, προκειμένου να μην υπάρχουν ζητήματα κρατικής ενίσχυσης ενός ιδιόμορφου μοντέλου, που δεν είναι ακριβώς ούτε τράπεζα, αλλά ούτε Ταμείο Παρακαταθηκών. Η επόμενη κίνηση, έως το τέλος του έτους, θα αφορά στην αναδιάρθρωση της ΑΤΕ, σε συμφωνία με την τρόικα, κυρίως όμως με την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τη συμμετοχή του Δημοσίου στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Αγροτικής.

Πηγή: ΑΠΕ


ΠΗΓΗ http://exypno.blogspot.com/#ixzz16a03ouDu

Δύο σενάρια για την «ελεγχόμενη χρεοκοπία»

 Bookmark and Share

H πραγματικότητα, όμως, είναι πολύ πιο σύνθετη: Eνα σημαντικό τμήμα της κυβερνώσας ελίτ και των MME στη Γερμανία διαπιστώνουν ότι ήταν αρκετή η συμφωνία Mέρκελ - Σαρκοζί στη Nτοβίλ στις 18 Oκτωβρίου για την «ελεγχόμενη χρεοκοπία» για να καταρρεύσει η Iρλανδία, να ακολουθεί με βεβαιότητα η Πορτογαλία, προαναγγέλλοντας πλέον ως πιθανή την ανάγκη διάσωσης της .Iσπανίας. Tο ανεξέλεγκτο αυτό ντόμινο φοβίζει το Bερολίνο με αποτέλεσμα να καταβάλλονται προσπάθειες ελέγχου της κρίσης.

Σε δημοσίευμα του Spiegel αυτής της εβδομάδας επισημαίνεται ότι η γερμανική πλευρά αμήχανη από την υπεραντίδραση των αγορών κρατά χαμηλό προφίλ στη διαπραγμάτευση που διεξάγεται στις Bρυξέλλες για τη διαμόρφωση των τελικών προτάσεων για μεταρρύθμιση της Συνθήκης της Λισαβόνας, που θα πρέπει να υποβληθούν στη Σύνοδο Kορυφής των «27» στα μέσά Δεκεμβρίου. Eπιπλέον το συνήθως καλά πληροφορημένο και έγκυρο γερμανικό περιοδικό αποδίδει σε κυβερνητικούς ειδήμονες τη διαπίστωση ότι η «ελεγχόμενη χρεοκοπία» δεν μπορεί να τεθεί σε ισχύ από το 2013 με το επιχείρημα ότι δεν θα υπάρχει μέχρι τότε επαρκής όγκος ομολόγων με τη ρήτρα υποχρεωτικής συμμετοχής σε ενδεχόμενη διάσωση της εκδότριας χώρας και κατά συνέπεια χρειάζεται μία μεταβατική περίοδος έξι έως οκτώ ετών για τη διάρκεια της οποίας πρέπει να ισχύσουν μεταβατικές ρυθμίσεις.

Ρήτρα συμμετοχής
Δύο μέρες μετά το δημοσίευμα του Spiegel, την Tετάρτη 24 Nοεμβρίου, διέρρευσε το προσχέδιο της γερμανικής θέσης για την έναρξη της διαπραγμάτευσης στη Σύνοδο Kορυφής του Δεκεμβρίου, με το Bερολίνο να ζητά την επιβολή της ρήτρας συμμετοχής σε διάσωση-αναδιάρθρωση στα ομόλογα που θα εκδίδονται από την αρχή του 2011, ώστε να είναι δυνατή η πλήρης λειτουργία του Mόνιμου Mηχανισμού Διαχείρισης Kρίσεων από το 2013.

Tο ερώτημα δεν είναι μόνον ποια από τις δύο παραπάνω εναλλακτικές προτάσεις θα είναι η τελική θέση του Bερολίνου, αν οδηγούμαστε δηλαδή σε σύγκρουση ή συμβιβασμό στη Σύνοδο Kορυφής του Δεκεμβρίου. Tο πραγματικό ερώτημα είναι αν η επίθεση των αγορών είναι αντιστρέψιμη, αν μπορεί να την αναχαιτίσει η όποια συμβιβαστική φόρμουλα, αν δηλαδή επί της ουσίας θα δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία στην Eυρωζώνη, όπως είχαν πράξει την άνοιξη μετά τη διάσωση της Aθήνας και την υιοθέτηση -με παρέμβαση Oμπάμα την τελευταία στιγμή- του Eυρωπαϊκού Mηχανισμού Xρηματοπιστωτικής Σταθερότητας EFSF.


Ισπανικός «εφιάλτης»
Είτε -για να το διατυπώσουμε αλλιώς- φθάσουμε στη Σύνοδο Kορυφής της E.E. στα μέσα του επόμενου μήνα χωρίς να έχει προσφύγει ή να επίκειται η υπαγωγή της Πορτογαλίας στο EFSF με όποιες άμεσες αποσταθεροποιητικές παρενέργειες θα συνεπάγεται η εξέλιξη αυτή για την Iσπανία. Tο μέγεθος της Iσπανίας -δύο φορές το συνολικό AEΠ της Eλλάδας, της Iρλανδίας και της Πορτογαλίας- καθιστά τον εγκλωβισμό της σε απαγορευτικό κόστος δανεισμού από τις αγορές, ως σημείο μη επιστροφής της κρίσης της Eυρωζώνης, καθώς είναι αμφίβολο αν η σημερινή κεφαλαιακή επάρκεια -μέσω εγγυήσεων των χωρών-μελών- του EFSF επαρκεί για ενδεχόμενη ανάγκη διάσωσης της Mαδρίτης. Tην ανησυχία αυτή προσπάθησε να διασκεδάσει ο επικεφαλής της Mπουντεσμπάνκ Bέμπερ με τη δήλωση ότι αν παραστεί ανάγκη θα αυξηθεί η κεφαλαιακή επάρκεια.

Στην περίπτωση αυτή, ο όποιος συμβιβασμός αναζητείται τώρα από τους «16» θα είναι ανεπαρκής, με μόνη λύση μία μετεξέλιξη της Eυρωζώνης προς την ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση από αυτήν που επιδιώκει η Γερμανία.

Δύο εκατομμύρια ευρώ κοστίζει η "ΔΙΑΥΓΕΙΑ" του Γ.Ραγκούση

Περισσότερες από 54.000 αποφάσεις έχουν ήδη δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα του προγράμματος "Διαύγεια" μέσα σε λιγότερο από δύο μήνες εφαρμογής του νόμου για τη διαφάνεια στο κράτος, τόνισε χθες βράδυ σε ομιλία του ο υπουργός Εσωτερικών.
Οπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Γιάννης Ραγκούσης, το κράτος δεν θα "δίνει" πλέον αποκλειστικές ειδήσεις, καθώς άπαντες, από τον πρωθυπουργό έως και τον...
χαμηλότερο ιεραρχικά στέλεχος της δημόσιας διοίκησης, υποχρεούνται να δημοσιεύουν τις αποφάσεις τους στο διαδίκτυο, άλλως δεν θα εφαρμόζονται.
Πόσο κοστίζει όμως το περίφημο πρόγραμμα "Διαύγεια";
Σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από δύο κλειστούς διαγωνισμούς για την λειτουργία του συγκεκριμένου προγράμματος, η "Διαύγεια" θα κοστίσει 1.914.273 ευρώ. Πρόκειται για δύο διαγωνισμούς που λήγουν στις 30 Νοεμβρίου και έχουν προκηρυχθεί για την προμήθεια εξοπλισμού και την υλοποίηση της δεύτερης φάσης λειτουργίας του προγράμματος. Ο πρώτος διαγωνισμός αφορά στο ποσό των 316.187 ευρώ και ο δεύτερος σε ποσό 1.598.086 ευρώ. Ένα κονδύλι σχεδόν 2 εκατομμυρίων ευρώ θα πληρωθεί για το "καμάρι" του υπουργού Εσωτερικών που μέχρι σήμερα έχει προκαλέσει πολλά παράπονα από υπουργούς που βλέπουν καθημερινά να δημοσιεύονται στο διαδίκτυο ακόμη και οι λογαριασμοί των κινητών τους τηλεφώνων ή τα χρήματα που ξοδεύουν για καφέδες στα κυλικεία των υπουργείων τους.
newpost

Όργιο σπατάλης στα υπουργεία...

...Όπως αποκαλύπτει σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα "Αποκαλύψεις"

Φουσκωμένοι λογαριασμοί τηλεφώνων, 'έκτακτες' δαπάνες για αισθητική αναβάθμιση των γραφείων της κυρία Νταλάρα, επιδοτήσεις ΜΚΟ με συμμετοχή 'φίλων' και άλλα παρόμοια περιστατικά που δίνουν το στίγμα της 'λιτότητας'.


Ο πρωθυπουργός βέβαια...

νίπτει τα χείρας του και συστήνει στους υπουργούς του μεγαλύτερη εκλογίκευση δαπανών. Να δούμε τι άλλο θα κάνει αυτή η κυβέρνηση για την πάρει με τα γιαούρτια ο ελληνικός λαός

Οι τελευτάιες κρίσιμες 100 ημέρες..

.
Κρίσιμες όχι μόνο για την εκταμίευση της τέταρτης δόσης του δανείου από την τρόικα, αλλά και για την παράταση της περιόδου αποπληρωμής του είναι οι επόμενες 100 ημέρες.
Η κυβέρνηση καλείται να καλύψει τον χαμένο χρόνο που μεσολάβησε από την πρώτη αξιολόγηση εφαρμογής του Μνημονίου (τον Αύγουστο) έως τη δεύτερη (τον Νοέμβριο) και να εφαρμόσει συγκεκριμένα διαρθρωτικά μέτρα μείωσης του ελλείμματος και ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας. Για να το πετύχει αυτό θα βρεθεί αντιμέτωπη με οργανωμένες συντεχνίες, όπως αυτές των ελλειμματικών ΔΕΚΟ και της ΔΕΗ, με τις οποίες είχε προνομιακές πολιτικές σχέσεις, αλλά και με ισχυρές επαγγελματικές ομάδες, όπως οι δικηγόροι, οι μηχανικοί, οι φαρμακοποιοί, οι συμβολαιογράφοι κ.ά.
Κι όλα αυτά σε ένα εξαιρετικά δυσμενές περιβάλλον, που διαμορφώνεται από τη βαθιά ύφεση στο εσωτερικό και από τη ραγδαία εξάπλωση της κρίσης χρέους και σε άλλες χώρες της περιφέρειας της Ευρωζώνης, με απρόβλεπτες συνέπειες και στη χώρα μας.
Το κύριο βάρος επωμίζονται τα ...
υπουργεία Οικονομικών, Υποδομών, Υγείας, Περιφερειακής Ανάπτυξης, Εργασίας και Περιβάλλοντος (Ενέργειας).
Το υπουργείο Οικονομικών πρέπει κατ’ αρχάς να επιτύχει τον στόχο του δημοσιονομικού ελλείμματος για φέτος (9,4% του ΑΕΠ) και να προσεγγίσει όσο το δυνατόν περισσότερο το κριτήριο επίδοσης ( performance criterion) που θέτει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για το πρωτογενές ταμειακό έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης και το οποίο έχει καθοριστεί στο 5,7% του ΑΕΠ. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το τελευταίο δίμηνο, το υπουργείο Οικονομικών πρέπει να εισπράξει έσοδα άνω των 5 δισ. ευρώ ανά μήνα.
Επίσης, καλείται να προχωρήσει στην αναδιοργάνωση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, δεδομένου ότι η ενίσχυση των δημοσίων εσόδων το 2011 και κυρίως τα επόμενα χρόνια προβλέπεται κυρίως από τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης μέσω της αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής.
Επιπλέον, το υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει να ολοκληρώσει έως το τέλος του έτους και να θέσει σε εφαρμογή από τον Ιανουάριο, συστήματα παρακολούθησης των εσόδων και των δαπανών του στενού και του ευρύτερου δημόσιου τομέα και πρωτίστως των ΔΕΚΟ, από τις οποίες προβλέπεται να εξοικονομηθούν 800 εκατ. ευρώ τον επόμενο χρόνο.
Τέλος, ο κ. Παπακωνσταντίνου θα πρέπει να προωθήσει το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων.
Ο υπουργός Υποδομών κ. Δημήτρης Ρέππας θα πρέπει να θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο αναδιάρθρωσης του ΟΣΕ που προβλέπει δραστικές περικοπές αποδοχών, αύξηση εισιτηρίων κ.ά., και να προχωρήσει αμέσως μετά σε ένα αντίστοιχο πρόγραμμα για τον ΟΑΣΑ.
Για τον υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λοβέρδο, μείζων στόχος είναι να ελέγξει τις δαπάνες του Εθνικού Συστήματος Υγείας, από το οποίο ο προϋπολογισμός προβλέπει εξοικονόμηση πόρων 2,1 δισ. ευρώ. Η τρόικα θεωρεί ότι ο στόχος αυτός είναι φιλόδοξος. Ωστόσο, το παρελθόν του κ. Λοβέρδου, δηλαδή η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος με διαδικασίες εξπρές, ήταν από τα βασικά επιχειρήματα που έκαμψαν τις αμφιβολίες τους.
Η υπουργός Εργασίας κ. Λούκα Κατσέλη πρέπει να προωθήσει ρύθμιση με την οποία οι επιχειρησιακές συμβάσεις θα κατισχύουν των κλαδικών. Επίσης, θα πρέπει να αναμορφώσει το θεσμικό πλαίσιο για την προσφυγή στη διαιτησία. Και οι δύο ρυθμίσεις θα κατατεθούν στη Βουλή, αφού πρώτα πάρουν την έγκριση της τρόικας, προκειμένου να μην υπάρξει νέα εμπλοκή, όπως αυτή που σημειώθηκε κατά την πρόσφατη επίσκεψη των ξένων εμπειρογνωμόνων στην Αθήνα.
Το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης θα πρέπει να προωθήσει νομοσχέδιο για την απλοποίηση αδειοδότησης των επιχειρήσεων.
Υπουργείο Περιβάλλοντος. Ενας από τους πιο δύσκολους στόχους είναι η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, επί της ουσίας η δυνατότητα πρόσβασης ιδιωτών στην παραγωγή ρεύματος στον λιγνίτη. Το ΔΝΤ μπορεί να μην ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για το θέμα, αλλά είναι σημείο αιχμής για την Κομισιόν. Η υπουργός ΠΕΚΑ κ. Τίνα Μπιρμπίλη διαπραγματεύεται απ’ ευθείας με τον αρμόδιο Επίτροπο κ. Χοακίν Αλμούνια, υπό την πίεση της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ που αρνείται οποιαδήποτε συζήτηση για πώληση ή ενοικίαση μονάδων της ΔΕΗ.
"ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ"

Οι 6 'σωματοφύλακες' της Τρόικας

Στην ομάδα συμμετέχουν οι Γ. Ραγκούσης, Γ. Παπακωνσταντίνου, Δ. Ρέππας, Α. Λοβέρδος, Λούκα Κατσέλη και ο Μ. Χρυσοχοΐδης. Οι έξι είναι επικεφαλής στους τομείς όπου υπάρχουν τα περισσότερα προβλήματα και καλούνται να προωθήσουν δύσκολες και αντιδημοφιλείς πολιτικές.

1. Ο Γ. Παπακωνσταντίνου πρέπει να εκτελέσει τις εντολές της τρόικας για αύξηση των εσόδων και περιστολή των δαπανών. Εχει δηλώσει ότι δεν τίθεται θέμα κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, όμως στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα δεσπόζει η πρόβλεψη (επιβεβαιώνεται από τις πρακτικές αρκετών επιχειρήσεων) ότι ο ιδιωτικός τομέας θα βρεθεί στο στόχαστρο. Ο υπουργός Οικονομικών οφείλει παράλληλα να πείσει τις τράπεζες να ενισχύσουν τη ρευστότητα στην αγορά.

2. Ο Δ. Ρέππας θα...
σηκώσει το βάρος της εξυγίανσης των ΔΕΚΟ. Συνεχίζει να υποστηρίζει ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις, αν και ο Π. Τόμσεν του ΔΝΤ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο «κάποιες ΔΕΚΟ να κλείσουν». Δύσκολα θα βρεθούν συνδικαλιστές να υπογράψουν συμφωνίες που θα προβλέπουν δραματική μείωση μισθών και αλλαγές στους κανονισμούς εργασίας.

3. Ο Γ. Ραγκούσης πρέπει να ελέγξει την εφαρμογή της οδηγίας πέντε αποχωρήσεις-μία πρόσληψη στον δημόσιο τομέα και να προωθήσει ταχύτατα τις συγχωνεύσεις οργανισμών.

4. Ο Μ. Χρυσοχοΐδης καλείται να κερδίσει το στοίχημα της ανάπτυξης μέσα σε εξαιρετικά αντίξοες διεθνείς συνθήκες που επιβαρύνονται από την εγχώρια γραφειοκρατία και τους ράθυμους ρυθμούς της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Την επόμενη βδομάδα πάντως θα καταθέσει τον αναπτυξιακό νόμο.

5. Η Λούκα Κατσέλη πρέπει να λύσει το γρίφο με τις συμβάσεις εργασίας, αν δηλαδή θα κατισχύουν, και σε ποιες περιπτώσεις, οι κλαδικές των επιχειρησιακών. Ισχυρίζεται ότι έχει τον τρόπο να το κάνει, ωστόσο και η τρόικα την περιμένει στη γωνία, αλλά και ορισμένοι συνάδελφοί της.

6. Τέλος, ο Α. Λοβέρδος είναι ο μόνος υπουργός που έλαβε δημοσίως τα εύσημα της τρόικας για τη θητεία του στο υπουργείο Εργασίας. Μιλώντας στην «Κ.Ε.» σημείωσε ότι «το πρόβλημα στο χώρο της υγείας δεν είναι η διαφθορά, αλλά η διοικητική ανωμαλία που παράγει διαφθορά». Είναι υποχρεωμένος να προχωρήσει σε συγχωνεύσεις (κάποιοι κάνουν λόγο για κλείσιμο) νοσοκομειακών μονάδων κι αυτό θα τον φέρει σε κόντρα με τα ισχυρά συνδικάτα.
Η υλοποίηση της στρατηγικής των «100 ημερών» απαιτεί αυστηρή πειθαρχία, καθημερινό έλεγχο και κυρίως συναντίληψη των εμπλεκομένων υπουργών. Συνεπώς διαφορετικό μοντέλο λειτουργίας της κυβέρνησης και άλλη νοοτροπία από τον πρωθυπουργό.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει;

Μαζί με ποιους κλαίει και που ενάμιση χρόνο πριν ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρωθυπουργός που όπως όλα δείχνουν ετοιμάζεται να επιστρατεύσει τους ναυτικούς;

Α ναι θυμήθηκα!
Πηγή:Τα κοάλα τίποτα

Μια εκπληκτική ιστορική ομοιότητα....

Γράφει topsaxtiri
Αν νομίζετε ότι η αναγκαιότητα και οι έκτακτες καταστάσεις που δεν προβλέοπονται από το Σύνταγμα,είναι νέα μόδα στη πολιτική κάνετε λάθος....Στο όνομα του πατριωτικού χρέους και της αναγκαιότητας λήψης μέτρων για τη προστασία από έξωθεν κινδύνους........
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ...
ο Χίτλερ ανέλαβε τη Καγκελαρία της Γερμανίας,με απολυτες εξουσίες εγκεκριμένες από τη Γερμανική Βουλή.....Κάντε ένα παραλληλισμό και αλλάξτε απλά τους έξωθεν κινδύνους με τη χρεωκοπία και τις απόλυτες εξουσίες με ενδοκομματικό μορατόριουμ για το καλό της πατρίδας και ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ και των λοιπών κομμάτων στο Κοινοβούλιο υπό την απειλή της χρεωκοπίας(με αντάλλαγμα τις "χαλαρές" Εξεταστικές Επιτροπές για οικονομία και Ομόλογα)....Βρήκαμε ένα σχετικό βιντεάκι(δυστυχώς έχει μόνο αγγλικούς υπότιτλους) και σας αφήνουμε να κάνετε τις συγκρίσεις....Οι εποχές άλαξαν η μεθοδολογία μένει ίδια ως πρός την επίτευξη των στόχων......

«Μαζί τα φάγαμε» λέει και ο Ιρλανδός «Πάγκαλος»!

Μας το "ταχυδρόμησε":
politicanea.blogspot.com

Ζηλεύοντας προφανώς την εμβριθή σκέψη αλλά και την πολιτική ουσία των λόγων του κ. Αντιπροέδρου της Κυβερνήσεως κ. Θ. Πάγκαλου, ο Ιρλανδός υπουργός Οικονομικών Μπράιαν Λένιχαν είπε τη δική του εκδοχή για το πώς..... η χώρα του έφτασε σε αυτό το σημείο.
«Όλοι συμμετείχαμε στο πάρτι», είπε αφήνοντας άναυδους τους πάντες μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή και προσπαθώντας να απαντήσει στις κατηγορίες ότι το σχέδιο λιτότητας είναι άδικο.
«Ας είμαστε ειλικρινείς. Αποδέχομαι ότι υπήρχαν αποτυχίες στο πολιτικό σύστημα. Αποδέχομαι ότι πρέπει να αναλάβω την ευθύνη σαν μέλος του κυβερνώντος κόμματος εκείνη την περίοδο. Αλλά ας είμαστε δίκαιοι: όλοι συμμετείχαμε στο πάρτι», είπε ο υπουργός .
Να υπενθυμισθεί ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος είχε κάνει έκανε μία αντίστοιχη δήλωση από το βήμα της Βουλής: «Η απάντηση σε όλους αυτούς που μας ρωτάνε 'πού φάγατε τα λεφτά;' είναι μία: Σας διορίζαμε για χρόνια, τα φάγαμε μαζί ακολουθώντας μία πρακτική αθλιότητας, εξαγοράς και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος».

Να καταργηθεί η Θερινή Ώρα. Υπέρ ή κατά;

Αν και η εφαρμογή της Θερινής Ώρας έχει καθιερωθεί ως μέτρο εξασφάλισης εξοικονόμησης ενέργειας, στην πραγματικότητα η πεποίθηση αυτή απέχει πολύ από την αλήθεια. Μελέτες που έγιναν από.......
ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια με αντικείμενο την Ιντιάνα πριν το 2006, όταν στην πολιτεία συνυπήρχαν τρεις διαφορετικές ώρες, αλλά και το Σίδνεϋ της Aυστραλίας, που παρέτεινε την περίοδο της Θερινής Ώρας ώστε να συμπεριλάβει ολόκληρη τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2000, καταδεικνύουν ότι όχι μόνο δεν υπάρχει καμία μείωση στην κατανάλωση ενέργειας αλλά παρατηρείται μάλιστα και μία μικρή αύξηση στην κατανάλωση ρεύματος κατά τους μήνες αμέσως μετά τη μετακίνηση των δεικτών των ρολογιών μία ώρα μπροστά.

Ενώ οι μελέτες αυτές θέτουν υπό αμφισβήτηση την υποσχεθείσα ενεργειακή εξοικονόμηση, δεν υπάρχει αμφιβολία για το κόστος που γεννάται από την εφαρμογή της Θερινής Ώρας. Κάνοντας ένα πρόχειρο υπολογισμό, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι στις ΗΠΑ ο πολύτιμος χρόνος που χάνεται από το διπλό πισωγύρισμα της ώρας αποτιμάται σε αξία σχεδόν 1,7 δισ. δολαρίων ανά έτος. Αυτό είναι το κόστος ευκαιρίας – ο χρόνος δηλαδή που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί σε πιο παραγωγικές δραστηριότητες.


Παραδοσιακά οι οικονομολόγοι υπολογίζουν το κόστος ευκαιρίας με όρους κατά κεφαλήν αμοιβών. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Bureau of Labor Statistics τον Ιανουάριο του 2010 το ωρομίσθιο του μέσου Αμερικανού ήταν 22,45 δολάρια.


Αν υποθέσουμε ότι ο καθένας μας χρειάζεται χρόνο 10 λεπτών για να αλλάξει όλα τα ρολόγια και τα ξυπνητήρια, το κόστος ευκαιρίας ισούται με 3,74 δολάρια ανά άτομο. Έτσι, το κόστος ευκαιρίας μίας αλλαγής ώρας για ολόκληρο το έθνος (βάσει του αμερικανικού πληθυσμού άνω των 18 ετών, εξαιρουμένων μόνο των κατοίκων την Αριζόνα, όπου δεν εφαρμόζεται η Θερινή Ώρα) αντιστοιχεί σε ποσό 836.117.536 δολαρίων. Εφόσον όμως τα ρολόγια πρέπει να αλλάζονται δις το χρόνο, το ποσό αυτό διπλασιάζεται.


Το κόστος αυτό πλήττει και τις επιχειρήσεις. Περισσότεροι από 1,5 δισ. άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πρέπει να ξαναρυθμίζουν τα ρολόγια και να αλλάζουν αντίστοιχα τα προγράμματά τους, έστω και αν οι χώρες τους δεν εφαρμόζουν επισήμως τη Θερινή Ώρα.


Από τη Θερινή Ώρα δεν προκύπτουν πραγματικά οφέλη, αλλά μόνο πολλές και απτές ζημίες. Το Κογκρέσο πρέπει να καταργήσει αυτή την τυραννία της αλλαγής της ώρας και να αφήσει τα ρολόγια μας στην ησυχία τους.


Υπέρ: Αποδεδειγμένα Οφέλη


Του Steve Calandrillo, University of Washington School of Law


Αντί να καταργήσει τη Θερινή Ώρα, το Κογκρέσο θα έπρεπε ίσως να επιβάλει την εφαρμογή της σε ολόκληρη τη διάρκεια του έτους.


Κατ’ αρχάς, παρά τις όποιες αντιρρήσεις, η εφαρμογή της Θερινής Ώρας εξοικονομεί ενέργεια. Γιατί; Πολύ μεγαλύτερες ποσότητες πετρελαίου, ηλεκτρικού ρεύματος και ενέργειας καταναλώνονται τις ώρες της νύχτας από ό,τι τις πρωινές ώρες, επειδή πολύ περισσότεροι Αμερικανοί είναι ξύπνιοι στις 5 το απόγευμα από ό,τι στις 6 το πρωί. Έτσι, μεταθέτοντας το φως της ημέρας κατά μία ώρα προς το βράδυ επιτυγχάνεται μείωση της κατανάλωσης στις βραδινές ώρες αιχμής, που υπερκαλύπτει τη μικρή αύξηση που προκαλείται νωρίς το πρωί λόγω της αλλαγής της ώρας.


Η Θερινή Ώρα όμως συγκεντρώνει και άλλα πολύ σπουδαιότερα οφέλη. Πολλά είναι τα είδη των εγκλημάτων, συμπεριλαμβανομένης της επίθεσης και της κλοπής, που διαπράττονται ως επί το πλείστον κατά τις νυχτερινές ώρες, ενώ συμβαίνουν πολύ σπανιότερα τις πρωινές. Ευτυχώς, η Θερινή Ώρα προσφέρει στην κοινωνία τη δυνατότητα να εκμεταλλεύεται προς το συμφέρον της την αγάπη των εγκληματιών για το ξενύχτι και την απέχθειά τους προς το πρωινό ξύπνημα.


Η μείωση της εγκληματικότητας που σχετίζεται με την παράταση των ωρών φυσικού φωτός βοηθά τόσο τα άτομα όσο και τις επιχειρήσεις. Από τα μέσα του 2008 έως τα μέσα του 2009, οι καταστηματάρχες στις ΗΠΑ έχασαν 42,2 δολ. από κλοπές, σύμφωνα με το Global Retail Theft Barometer, έτσι μία μείωση των κλοπών συνεπάγεται μεγάλες αποταμιεύσεις. Τα οφέλη αφορούν εξίσου τα μικρά και μεγάλα εμπορικά καταστήματα, εφόσον σύμφωνα με εκθέσεις της National Retail Federation το 2009, 92 τοις εκατό των καταστηματαρχών έπεσαν θύματα κλοπής.


Ακόμα πιο σημαντικό, ωστόσο, είναι το γεγονός ότι η Θερινή Ώρα σώζει ζωές. Με απλά λόγια, το σκοτάδι σκοτώνει. Η επέκταση της εφαρμογή της Θερινής Ώρας σε όλη τη διάρκεια του χρόνου μπορεί να σώσει περισσότερες από 350 ζωές Αμερικανών το χρόνο μέσω των μειωμένων τροχαίων ατυχημάτων που συμβαίνουν τη νύχτα. Σύμφωνα με το Insurance Institute for Highway Safety, η μετάβαση από το μεσημέρι στο σούρουπο προκαλεί αύξηση σε ποσοστό 300% των θανατηφόρων ατυχημάτων με θύματα πεζούς. Μετατοπίζοντας το σούρουπο μία ώρα αργότερα θα σωθούν ζωές, αφού την ώρα εκείνη θα υπάρχουν λιγότεροι μηχανόβιοι σε κυκλοφορία.


Τα οφέλη από την εφαρμογή της Θερινής Ώρας καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους -συμπεριλαμβανομένης της εξοικονόμησης ενέργειας, της μειωμένης εγκληματικότητας και του περιορισμού των τροχαίων ατυχημάτων- ξεκάθαρα υπερτερούν του όποιου κόστους. Ίσως είναι πλέον καιρός να μεταθέσουμε μπροστά κατά μία ώρα και αυτόν τον τρόπο σκέψης μας.

πηγη:http://www.capital.gr