Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Θα σπρώξουν την νοθεία και την καθυστέρηση των αποτελεσμάτων στους Anonymous ;


Σε επιφυλακή βρίσκονται τόσο η ΕΛΑΣ όσο και το Υπουργείο Εσωτερικών, υπό τον φόβο ηλεκτρονικών επιθέσεων το βράδυ των εκλογών. Μάλιστα, τις τελευταίες ημέρες αναζητούν τρόπους θωράκισης του συστήματος μετάδοσης του εκλογικού αποτελέσματος. Ιθύνοντες της εταιρείας Singular Logic, που έχει αναλάβει τη συλλογή και μετάδοση των αποτελεσμάτων την Κυριακή...... διαβεβαίωσαν πάντως σήμερα ότι το σύστημα είναι απόλυτα ασφαλές. Σημείωσαν επίσης ότι η εταιρεία έχει δεχθεί επιθέσεις από χάκερ και σε προηγούμενες εκλογές, χωρίς ωστόσο να υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα. Οι Anonymous Προαναγγέλλουν επίθεση την ημέρα των εκλογών, καταγγέλλουν ότι η Γερμανία ελέγχει τη Δικαιοσύνη και Χτύπημα στο υπουργείο των Εσωτερικών την ημέρα των εκλογών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα οι Anonymous ανέβασαν ένα νέο βίντεο, στο οποίο προειδοποιούν πως θα “χτυπήσουν” το βράδυ των εκλογών. (Δείτε την είδηση και το βίντεο  ΕΔΩ).

Mε επιστολή-βόμβα ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει ευθέως ζήτημα γνησιότητας του εκλογικού αποτελέσματος και διαδικασιών διεξαγωγής των εκλογών!

Μετά την Ρωσία που στέλνει παρατηρητές, μετά τον ΟΑΣΕ του οποίου κλιμάκιο αφίχθηκε εσπευσμένα στην Ελλάδα και είχε συναντήσεις με στελέχη των μικρών κομμάτων, τώρα έρχεται επίσημα ένα κόμμα το οποίο μάλιστα οι δημοσκοπήσεις το δείχνουν πολύ υψηλά και ζητεί εγγυήσεις και διευκρινίσεις προκειμένου το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής να είναι ανόθευτο. Μάλιστα "κτυπάει στην καρδιά" του συστήματος συλλογής και μετάδοσης των αποτελεσμάτων: Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά να παραχωρηθούν σε όλα τα κόμματα τα στοιχεία που αποδεικνύουν την σωστή τήρηση του αναγνωρισμένου προτύπου Ασφάλειας Πληροφοριακών Συστημάτων ISO27001:2005 που έχει ζητηθεί από το υπουργείο εσωτερικών να τηρεί η εταιρεία Singular Logic.

Για τη σωστή τήρηση, σημειώνουν, πρέπει να υπάρχουν και τα πιστοποιητικά που έχουν εκδοθεί από αναγνωρισμένο κέντρο πιστοποίησης ISO.

Οι ιθύνοντες της εταιρίας είχαν δηλώσει ότι η πρώτη ασφαλής εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος θα μπορούσε να γίνει στις 9:30 το βράδυ, ενώ τώρα λόγω των ιδιαιτεροτήτων αυτών των εκλογών, αλλά και για την ασφαλέστερη εκτίμηση, ενδεχομένως να μετατεθεί για τις 11 το βράδυ.

Βεβαίως, όπως είχε επισημανθεί και την προηγούμενη εβδομάδα από τους υπεύθυνους της Singular Logic, η ασφαλής εκτίμηση θα υπάρξει εφόσον ανταποκριθεί το 50 τοις εκατό του δείγματος των 5.000 εκλογικών τμημάτων, που θα είναι τυχαίο και αντιπροσωπευτικό από τις 56 εκλογικές περιφέρειες.

Σημειώνεται ότι η ανακοίνωση της ασφαλούς εκτίμησης του εκλογικού αποτελέσματος (με μικρή απόκλιση κοντά στο 0,5%) οφείλεται στο Σύστημα Ασφαλούς Μετάδοσης (SRT), που χρησιμοποιείται για δεύτερη φορά σε βουλευτικές εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου