Κυριακή 27 Μαΐου 2012

ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΛΟΓΑ ΑΥΤΟΣ ΤΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΕΔΩ!!

Η σημερινή παρουσία σας κ.Παπούλια είναι κατόπιν εορτής για την πατρίδα.

Έπρεπε το 2009 όταν μάθατε για το ΔΝΤ να είχατε καταφύγει σε δημοψήφισμα.


Πριν κάποιες βδομάδες κ.Πρόεδρε σας ζήτησα να πάρετε την ιδιότητα του Έλληνα πολίτη και να υπερασπισθείτε την κοινή μας πατρίδα.


Αντ’ αυτού επιτρέψατε αρχής γενομένης από κάποια εβραϊκή οργάνωση να δεχθείτε επιστολή, η οποία εξύβριζε τις 440.000 Έλληνες, που ψήφισαν την οργάνωση του....

 κ.Μιχαλολιάκου, ως φασιστική….

Ελπίζω και εύχομαι να τους απαντήσατε, πως οι περιώνυμοι αυτοί δημοκράτες, κάνουν τα ίδια και χειρότερα στους Παλαιστίνιους.


Όπως φρονούν οι επιστολογράφοι σας κ.Πρόεδρε, θεωρούν τους 440.000 Έλληνες κακοήθη απειλή για την δημοκρατία.


Αλήθεια πια δημοκρατία ζει η σημερινή Ελλάδα;


Την δημοκρατία της Μέρκελ και της Τρόικας την θεωρείτε δημοκρατία για τους Έλληνες;


Οι πάλαι ποτέ συνεργάτες σας στο ΠΑΣΟΚ μετέβαλαν την Ελλάδα σε πειραματόζωο.


Ο κ.Παπανδρέου μίλαγε με την κα.Μέρκελ και όπως γράφει η WALL STREET JOURNAL, η καγκελάριος Άγγελα είπε στον Γιωργάκη, ότι το μνημόνιο ήταν σκοπίμως τόσο οδυνηρό για να φοβηθούν και τα άλλα κράτη μέλη και να μην θέλουν τα ίδια!!!


Το δημοσίευμα αποκαλύπτει πως το ΔΝΤ προσπάθησε να εστιασθεί στις διαρθρωτικές αλλαγές και οι περικοπές δαπανών να γίνουν σταδιακά ώστε να προστατευθεί η οικονομία. Και η Ελλάδα βιεί το ΟΧΙ της Γερμανίας στις θέσεις του ΔΝΤ.


Ακόμη ο κ. Ριτ.Πάρκερ πρώην σύμβουλος του Γιώργου, ο οποίος δήλωσε στο SKY NEWS ότι είχε συζητήσει με τον Παπανδρέου την επιστροφή στην δραχμή. Υποστήριξε ακόμη πως υπήρξαν νομπελίστες οικονομολόγοι οι οποίοι είχαν τεθεί υπέρ της επιστροφής της χώρας μας στην δραχμή, αφού μια μικρή υποτίμησή της θα έκανε ελκυστικές τις εξαγωγές σε υπερατλαντικές αγορές.


Το ότι η Μέρκελ πήρε τον κ.Παπούλια στο τηλέφωνο και του μίλησε για δημοψήφισμα δεν με παραξενεύει, διότι η Μέρκελ συμπεριφέρεται σε όλους τους Έλληνες αξιωματούχους σαν να είναι ο αρχηγός του ελληνικού κράτους.


Εκεί μας κατάντησε η οικογενειοκρατία η οποία έσκασε μύτη και στις εκλογές της 6/5. Είδα κάτι βλαστάρια παλαιών πολιτικών να χτυπάνε πρωτιές.


Ακούστε κ.Παπούλια τι έκανε ο Ισλανδός πρόεδρος ο Ολαφούρ Ράγκναρ Γκρίμσον, όταν τα ισλανδικά λαμόγια της βουλής του πήγαν ένα μνημόνιο παρόμοιο με το μνημόνιο 1 για υπογραφή, το γύρισε πίσω ενεργοποίησε το μόνο δικαίωμα που είχε, που κι εσείς το έχετε και έκανε δημοψήφισμα.


Δικαιολογήθηκε ως εξής: Δεν μπορώ εγώ ή οι λίγοι βουλευτές που ψήφισαν αυτόν τον νόμο, να αναλάβω την ευθύνη να τον επικυρώσω.


Να επικυρώσω ένα νόμο που θα επηρεάσει την ζωή κάθε πολίτη της χώρας μου. Σ’ ένα τόσο σοβαρό θέμα μόνο ο λαός μπορεί να αποφασίσει!!!


Ντάλε κουάλε με μας, τους πασάρανε ένα νέο μνημόνιο 2, την ίδια απάντηση πήραν από τον πρόεδρό τους. Ο λαός τα απέρριψε και τα δύο κι ο πρόεδρος μαζί με την γυναίκα του βγήκε στους δρόμους μαζί με τους διαμαρτυρόμενους Ισλανδούς υπερασπιζόμενος τον λαό του, που του ζήταγαν να πληρώσει τα σπασμένα των τραπεζών.


Και κλείνω με την απάντησή του στους επικριτές του. «Στα μεγάλα θέματα δεν αποφασίζουν προσωρινοί ηγέτες. Ηγέτης είναι ο λαός και αυτός θα αποφασίσει».


Αυτό θα πει δημοκρατία κ.κ. Κυβερνήτες της άτυχης Ελλάδας, που έπεσε στα χέρια σας και την διαλύσατε χωρίς ντροπή.


Και πάμε στην εφημερίδα LE MOND. Oι απανταχού του κόσμου νοήμονες, δεν μπορούν να καταλάβουν τι σόι πολιτικοί είναι αυτοί που εκλέγουν οι Έλληνες. Απευθύνθηκαν λοιπόν σε ψυχιάτρους. Ο αρθρογράφος κ.Abain Salles διερωτάται πως στην χώρα του Οιδίποδα και των Ατρίδων, η πολιτική είναι από οπουδήποτε αλλού, ιστορία μεταξύ οικογενειών, οι αναλυτές βρήκαν πολύ δουλειά. Η διάγνωση; «παράνοια και ναρκισσισμός».


Σίγουρα μόνο ψυχίατροι μας χρειάζονται όταν βγάζουμε παρανοϊκούς (για να μην τους χαρακτηρίσω όπως τους ταιριάζει) πολιτικούς για να μας διοικήσουν.


Οι εκλογές της 6/5 έδειξαν μια αναλαμπή του φρονήματος μας και της λεβεντιάς της φυλής μας, η οποία τους είπε να πάνε στα τσακίδια, αυτοί και τα μνημόνια τους, με ότι αυτό συνεπάγεται!!!


Με αφορμή μια επιστολή αναγνώστη στον Αδέσμευτο, θα αναφερθώ στην αντιδημοκρατική αλλά και υβριστική συμπεριφορά της κρατικής ηγεσίας, προς τις 440.000 ψηφοφόρων του κόμματος του κ. Μιχαλολιάκου. Ο πραγματικός αυτός δημοκράτης ο κ.Αθ.Μινάρδος που δηλώνει πως δεν έχει σχέση με αυτό το κόμμα, αμφισβητεί όμως το δικαίωμα του ανωτάτου άρχοντος, να αποκλείει, ενώ καλεί τα άλλα κόμματα τα ψηφισθέντα , ένα κόμμα που δεν έπεσε με αλεξίπτωτο από τον ουρανό στην Βουλή, εκλέχθηκε από χιλιάδες Έλληνες ψηφοφόρους, επειδή το θέλει ή το ζητάει κάποιο ή κάποια άλλα κόμματα. Ο ανώτατος άρχων είναι υποχρεωμένος από το σύνταγμα να σέβεται την οποιαδήποτε ετυμηγορία τους ελληνικού λαού…


Ένας πραγματικός Έλληνας, τον οποίο γνωρίζω πολύ καλά ο Λάκων βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος που είναι καθηγητής Πανεπιστημίου και υποδιευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημίου Αθηνών στο ΚΑΤ, έβαλε πάνω από τα τυχόν προσωπικά του συμφέροντα την πατρίδα.


Και ζήτησε από τον Βενιζέλο να μην συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτια, δηλαδή στις λίστες τον Παπανδρέου και τον Παπακωνσταντίνου και την ίδια άποψη διατύπωσαν και άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ.


Το ΠΑΣΟΚ διαλύθηκε στην ουσία. Λυπάμαι γιατί κάποιοι άνθρωποι σαν τον Θανάση Τσούρα και τον Λεωνίδα Γρηγοράκο υφίστανται αυτήν την ταλαιπωρία βλέποντας να φυλλοροούν όλες οι προσδοκίες τους για μια σωστή διακυβέρνηση του τόπου.


Συγκεκριμένα ο κ.Γρηγοράκος μίλησε για πολιτικές και ποινικές ευθύνες της προηγούμενης ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ. Και πολύ καλά έκανε….


Οι Σπαρτιάτες πάνω από όλα είναι φανατικοί πατριώτες….


Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ έπαψε όλους όσους θα τολμούσαν να τον αμφισβητήσουν. Και τους οποίους ο ελληνικός λαός τους έστειλε στον αγύριστο. Βεβαίως τον βόηθησε το σύστημα το εκτός Ελλάδος που τον χρειάζεται, έστω και κουτσουρεμένο, για τα δικά του συμφέροντα.


Μας είπε λοιπόν πως το χρέος μειώθηκε. Λοιπόν στα τέλη του 2011 το χρέος ήταν στα 367 δις ευρώ.


Το Bloomberg στις 9/4 και μετά το PSI το ανεβάζει στα 395 δις ευρώ.


Το αυξήσατε κ. Βενιζέλο με την παρέα των τριών κομμάτων υπό τον κ. Παπαδήμο, κατά 28 δις ευρώ!!! Αυτά λένε οι ξένοι οικονομολόγοι που ακόμα ασχολούνται μαζί μας.


Από την άλλη πλευρά καταντήσανε οι κυβερνόντες τους Έλληνες της Β. Ελλάδος να κυκλοφορούν με βουλγάρικες πινακίδες. Η Β. Ελλάς καταναλώνει στην Βουλγαρία, διότι τα πάντα είναι προσιτά στα μειωμένα ελληνικά εισοδήματα. Από την δραχμή που βασίλευε στην Β. Ελλάδα καταντήσαμε ζητιάνοι του λέβα της γειτονικής Βουλγαρίας, της οποίας το κόστος των προϊόντων είναι ανάλογο με τις αμοιβές των εργαζομένων. Στην Βουλγαρία της ΕΕ η διοίκηση του τόπου σέβεται τον λαό που διοικεί.


Από ότι μου λένε κάποιες φίλες που μένουν στην Γαλλία, ο Ολάν θα πρέπει να κάνει άγαλμα στην καμαριέρα, που έφαγε τον Στρος Καν. Ο ορυμαγδός τον μηνύσεων έβγαλε τον Στρος Καν από το κάδρο των προεδρικών του διεκδικήσεων, για τον θρόνο της Γαλλίας.


Στις 20 Μαΐου ημέρα Κυριακή άκουσα στο Κανάλι 3 της ΕΡΤ, τον κ.κ. Άνθιμο να ευγνωμονεί τον κ. Παπαδήμο και να λέει πως είναι τόσο καλός που κατάφερε να τα βγάλει πέρα και πως πρέπει εμείς οι Έλληνες υπήκοοι των αγορών να τον ευγνωμονούμε.


Από πότε έγινε παγκοσμιοποιημένος ο φλογερός ιεράρχης, ο Αμύντωρ των ελληνικών δικαίων;


Σίγουρα θα πρέπει να μετανόησε για τα όσα είπε στο κήρυγμά του, διαβάζοντας την Αυριανή της 21ης Μαΐου.


Αυτά που γράφει ο Κουρής τα άκουσα από ξένο αξιωματούχο της Κοινής Αγοράς, που είπε πως οι υπουργοί των Οικονομικών της ευρωζώνης ήταν κατηγορηματικά αντίθετοι στην πληρωμή του ομολόγου, διότι δεν είχε υπαχθεί στο PSI.


Όμως ο κ. Παπαδήμος πλήρωσε στον διεθνή κερδοσκόπο Κένεθ Νταρτ, το ποσόν των 435 εκατομμυρίων ευρώ, για ομόλογο που αυτό το λαμόγιο το είχε αγοράσει σχεδόν τζάμπα όταν ξέσπασε η κρίση στην Ελλάδα.


Ο ίδιος τζογαδόρος είχε αγοράσει ομόλογα της Αργεντινής υποτιμημένα και τα αμερικανικά δικαστήρια αποφάσισαν να μην πληρωθούν….Δηλαδή ο κ.Παπαδήμος χάρισε 435 εκατομμύρια ευρώ στον κ.Κένεθ Νταρτ….


Αν δεν κάνω λάθος ο σημερινός υπηρεσιακός υπουργός οικονομικών κ.Γ. Ζανιάς ήταν σύμβουλος του Γιώργου και παρέμεινε και του κ. Παπαδήμου…


Και μια που μπήκαμε στο χορό, πρέπει να σας πληροφορήσω πως υπηρεσιακός πρωθυπουργός ο κ. Πικραμένος ήταν πρόεδρος του Συμβουλίου Επικρατείας και θεώρησε απόλυτα συνταγματικό το Μνημόνιο 1 και τις μειώσεις μισθών και συντάξεων που επεβλήθησαν από τον Παπακωνσταντίνου και βεβαίως το όλον ΠΑΣΟΚ.


Απερρίφθησαν δε από την ολομέλεια του ΣτΕ, όλες οι προσφυγές εναντίον της συνταγματικότητας του Αρμαγεδδώνα που έστειλε 3000 να γίνουν αυτόχειρες και σχεδόν 2 εκατομμύρια Έλληνες στα συσσίτια και στα παγκάκια.


Και ένα νέο, που μας γυρνάει χιλιάδες χρόνια πίσω. Τις 25/5 θα γίνει η νέα δίκη του Σωκράτη στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών στις 18:30. Δικάστηκε στο ομόσπονδο Δικαστήριο της Νέας Υόρκης και αθωώθηκε. Επ’ αυτού θα επανέλθω, αξίζει τον κόπο.


Κλείνω μερικές αράδες από τους στοίχους του Παναγιώτη Κρητικού του τέως αντιπροέδρου της Βουλής…



Ένα Γουδή μωρέ ν’ αστράψει να βροντήσει


Τούτη την ώρα της βαρείας ξενοδουλείας


Καρδιές ειλώτων και ραγιάδων ν’ αφυπνίσει


και τάφο ομαδικό ν’ ανοίξει της δειλίας.



Ένα Γουδή μωρέ κι ένας Ζορμπάς τούτη την ώρα,


Να φέρει το χαμόγελο της λύτρωσης στη χώρα.


Χαριτίνη Ρασιά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου