Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου 2013

Οι τούρκοι θέλουν απεγνωσμένα τον τουρκόφιλο Αναστασιάδη και θα τον…. έχουν σε..συσκευασία ..δώρου. .Ανοικτά υπέρ του προεδρικού υποψηφίου Νίκου Ανααστασιάδη τάσσονται οι τουρκοκύπριοι και τουρκικός Τύπος σε μια εκστρατεία επηρεασμού του κυπριακού εκλογικού σώματος.
Στις 11 Ιανουαρίου 2013 ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ δήλωνε ότι νίκη του Νίκου Αναστασιάδη θα ήταν η καλύτερη περίπτωση αυτή τη στιγμή αφού:
«την περίοδο του σχεδίου Ανάν, ο κ. Αναστασιάδης έκανε ότι χρειαζόταν για την επίλυση του Κυπριακού, προβάλλοντας παράλληλα και την άποψη ότι πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη σημασία στην πολιτική συμμαχία του Αναστασιάδη (με το ΔΗΚΟ)» [Καθημερινή Κύπρου/ΚΥΠΕ 11/01/2013].
Αλλά και ο Σερντάρ Ντενκτάς, γιος του Ραούφ Ντενκτάς, ελπίζει στον Νίκο Αναστασιάδη. Στις 30 Σεπτεμβρίου του 2012 θα δηλώσει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Πολίτης:
«Ελπίζουμε πως κάτι θα αλλάξει, εάν ο κύριος Αναστασιάδης κερδίσει τις εκλογές αυτές – από όσα διαβάζουμε και ακούμε από Ελληνοκύπριους φίλους, ο κύριος Αναστασιάδης θα κερδίσει τις εκλογές αυτές. Ο κ. Αναστασιάδης έχει μια πιο ήπια προσέγγιση για πολλά θέματα, όπως το βλέπω εγώ φυσικά.» [Πολίτης 30/09/2012]
Οι ελπίδες των Τούρκων στο πρόσωπο του Νίκου Αναστασιάδη εκφράζονται και μέσα από το άρθρο του Yusuf Kanli στη Hürriyet στις 15 Φεβρουαρίου 2013. Ο αρθρογράφος τονίζει:
«Πριν από λίγους μήνες, ο  Αναστασιάδης συζητούσε πιθανότητα χαλαρής ομοσπονδίας στα πρότυπα συνομοσπονδίας. Τώρα, πιεζόμενος να κερδίσει με την πολύτιμη στήριξη της ακροδεξιάς, φαίνεται να εγκαταλείπει τις θέσεις του. Τις εγκατέλειψε όμως;». [Hürriyet 15/02/2013]
Στο ίδιο άρθρο επισημαίνεται και η προσδοκία των Τούρκων στη σύγκληση πενταμελούς-διεθνούς διάσκεψης ώστε να μετατοπιστούν οι ευθύνες για τον συμβιβασμό στις «δύο μητέρες πατρίδες». Αξίζει να σημειωθεί πως την ίδια στιγμή Τούρκοι δημοσιογράφοι, μεταξύ τους και αυτός της Hürriyet, σε συνέντευξη στις 19 Σεπτεμβρίου 2012  λένε κατάμουτρα στον Γιώργο Λιλλήκα πως εύχονται να μην εκλεγεί αυτός [Ελεύθερη Κύπρος 08/02/2013], προφανώς διότι ευνοούν την εκλογή Αναστασιάδη!
Την ίδια στάση κρατά και η Zaman όπου στις 10 Φεβρουαρίου 2013 δημοσιεύει άρθρο που  τιτλοφορείται: «Οι Τούρκοι ευνοούν τον Αναστασιάδη στις εκλογές της “Ελληνικής Κύπρου”» [Zaman 10/02/2013] και σημειώνει ότι η πλειοψηφία των Τούρκων ευνοεί την εκλογή Αναστασιάδη στις επερχόμενες εκλογές και τονίζει ότι πρόκειται για τον αγαπημένο υποψήφιο στην «Τουρκική Δημοκρατία της Βορείας Κύπρου».
defencenet.gr
Από το η Κύπρος κείται μακράν, πήγαμε στο ..η Λευκωσία αποφασίζει και η Ελλάδα ακολουθεί και τώρα στο …η Κύπρος δεν υπάρχει στα ..ενδιαφέροντα μας...
Θα το πληρώσουμε πολύ ακριβά αυτό , αλλά οι προδότες θα έχουν φύγει για να …ΔΙΔΑΞΟΥΝ ΣΕ ΞΕΝΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου