Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου 2013

"Μπαλάκι" στα χέρια βρωμοπασόκων και κομμουνιστών η Προεδρία της Δημοκρατίας!

Στην αποκάλυψη ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος σκέφτεται να προτείνει τον Φώτη Κουβέλη για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας προχωρεί το "Πρώτο Θέμα", επισημαίνοντας ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι ο ομόλογός του της ..."Δημοκρατικής" Αριστεράς είναι ο "καταλληλότερος" για να διαδεχθεί τον επίσης "κατάλληλο" Κάρολο Παπούλια, το 2015.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του "Πρώτου Θέματος", η πρόταση Βενιζέλου για την... υποψηφιότητα Κουβέλη για την Προεδρία της Δημοκρατίας αναμένεται να έχει θετική αποδοχή και από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας (αλίμονο!), καθώς ο Αντώνης Σαμαράς και η Συγγρού αναγνωρίζουν τη σημαντική προσφορά του προέδρου της ΔΗΜΑΡ στη συγκρότηση και στη στήριξη της κυβέρνησης συνεργασίας υπό τον σημερινό Πρωθυπουργό, σε πείσμα των φωνών λαϊκισμού, καθώς και της έντονης πίεσης που άσκησε και εξακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στο σύνολο της Κεντροαριστεράς.

Τυχόν πρόταση για υποψηφιότητα Κουβέλη θα έλθει να ανατρέψει μια… εθιμική σειρά, καθώς από το 2000 και μετά, η Κεντροδεξιά και η Κεντροαριστερά εκλέγουν εναλλάξ τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μέσα από έναν ιδιότυπο ..."Μεγάλο Συνασπισμό" στην ψηφοφορία για την προεδρική εκλογή.

Μετά τον Κωστή Στεφανόπουλο και τον Κάρολο Παπούλια λοιπόν, θεωρητικά αυτή τη φορά θα ήταν η σειρά της Κεντροδεξιάς, με τον Σταύρο Δήμα να φαντάζει ως απόλυτο φαβορί από την πλευρά των στελεχών που έχουν ιδεολογική και κομματική αφετηρία στον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο.

Η πρόταση για την υποψηφιότητα Κουβέλη ωστόσο, εφόσον τελικά υποβληθεί, μοιάζει να επισκιάζει κάθε άλλη σκέψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου