Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Βάφτισαν τη δυστυχία και το σπαραγμό «σωτηρία» της Ελλάδας !...

Γράφει ο Μαγια

Παραδόθηκαν και επισήμως τα κλειδιά της χώρας στους «εταίρους» και δανειστές.

Η δοτή κυβέρνηση Παπαδήμου, βυθίζει τη χώρα στο πιο βαθύ σκοτάδι της σύγχρονης ιστορίας της.
Τα βλέπουμε, τα βιώνουμε. Η διεφθαρμένη και ανίκανη πολιτική τάξη, σε συνεργασία με τα εγχώρια παράσιτα και τους γερμανοτσολιάδες του ελληνικού Τύπου βαπτίζουν τη σωτηρία των τραπεζιτών και των τοκογλύφων, «σωτηρία» της Ελλάδας και του λαού της!!!
Είναι αδίστακτοι. Σπέρνουν τη δυστυχία και το σπαραγμό. Τελειώνουν ζωές. Διαγράφουν ανθρώπους. Εξοντώνουν έναν ολόκληρο λαό. Αλυσοδένουν τα.....
παιδιά μας.
«Νοιώθω ανακουφισμένος από το αποτέλεσμα του Eurogroup», δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος, εξαπολύοντας επίθεση εναντίον όσων καταψήφισαν τη νέα δανειακή σύμβαση της ντροπής και της υποτέλειας.
Ο Βενιζέλος, παρουσιάστηκε στην συνέντευξη Τύπου, με το γνωστό υπερφίαλο ύφος του σαν ο …σωτήρας της χώρας, εξοργίζοντας με το πέπλο ατιμωρησίας που πρόσφερε στους ποικιλόχρωμους ληστές με τα λευκά κολάρα, οι οποίοι έχουν φυγαδεύσει τα παράνομα πλούτη τους στο εξωτερικό.
Ικανοποιημένοι από τη συμφωνία εμφανίστηκαν και τα υπόλοιπα μέλη του ιερατείου των προθύμων. Από τον Παπανδρέου και τον Σαμαρά μέχρι τον Αδωνι και τον Στουρνάρα…
"Η Ελλάδα δεν σώθηκε ακόμα" παρά την έγκριση του νέου πακέτου στήριξης, υποστηρίζει η γερμανική financial times η οποία σε σχόλιό της επισημαίνει: "Αν οι Έλληνες χαίρονται με τη συμφωνία που επετεύχθη τότε ... μάλλον βιάζονται".
Δεν είναι αξιόπιστο το νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα και δεν πρόκειται να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο, υποστηρίζει ο νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν. Ισχυρίζεται μάλιστα ότι το πρόβλημα με το νέο πρόγραμμα είναι το ίδιο με όλα τα προηγούμενα. Σύμφωνα με τον κ. Κρούγκμαν, οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.
Η βουλευτής Λούκα Κατσέλη, οικονομολόγος με διεθνή εμπειρία και αναγνώριση, τον περασμένο Οκτώβριο, όταν καταψήφιζε το διαβόητο άρθρο 37, είχε προειδοποιήσει: «Αν ενδώσουμε στις παράλογες κι επικίνδυνες αξιώσεις της Tρόικας και των εγχώριων υποστηρικτών των νεοφιλελεύθερων κι αναποτελεσματικών πολιτικών που μας επιβάλουν, οι πιέσεις θα ενταθούν και η ύφεση θα βαθύνει».Ηταν η περίοδος, που ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος, κινδυνολογώντας, έδινε διαπιστευτήρια υποδειγματικής υπακοής στους Τροικανούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου