Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Στον αέρα οι διαδικασίες για το νέο πρόεδρο του πτωχευμένου ΠΑΣΟΚ

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ   ΣΩΤΗΡΙΑ   ΣΤΗΝ  ΚΡΑΤΙΚΗ  ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ
 ΝΑ  ΚΑΝΟΥΜΕ  ΕΡΑΝΟ  ΓΙΑ  ΤΟΥΣ  ΚΛΕΦΤΕΣ  ΤΟΥ  ΠΑΣΟΚ!!
 
Η τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται εδώ και μήνες το ΠΑΣΟΚ απειλεί να τινάξει στον αέρα κάθε είδους διαδικασία για τη διαδοχή του απερχόμενου προέδρου του Γιώργου Παπανδρέου.

Με τους απλήρωτους υπαλλήλους να απειλούν με κατάληψη των κεντρικών γραφείων της οδού Ιπποκράτους ανά πάσα στιγμή κινδυνεύει...
ακόμη και να μην μπορεί να λειτουργήσει στοιχειωδώς το κόμμα.
Ορισμένοι δε από αυτούς είναι σε τόσο τραγική οικονομική κατάσταση που σύμφωνα με πληροφορίες προσφεύγουν στα συσσίτια του δήμου Αθηναίων, ενώ διοργανώνονται και έρανοι μεταξύ των στελεχών για να καλυφθούν στοιχειώδεις βιοτικές τους ανάγκες.

Κάθε προσπάθεια για εξεύρεση λύσης φαίνεται να μην μπορεί να αποφέρει το παραμικρό καθώς όλες οι πηγές είναι κλειστές. Κανένας δεν είναι διατεθειμένος να δώσει ούτε ένα ευρώ, ο κομματικός μηχανισμός είναι διαλυμένος και φυσικά δεν υπάρχει δυνατότητα για νέο τραπεζικό δανεισμό.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο γραμματέας του κόμματος Μιχάλης Καρχιμάκης ήρθε σε επικοινωνία με τη Νέα Δημοκρατία, που επίσης βρίσκεται όπως είναι γνωστό σε δυσχερή οικονομική θέση, σε μια προσπάθεια συντονισμού των ενεργειών τους.

Από τη συζήτηση διαπιστώθηκε από την πλευρά της λεωφόρου Συγγρού υπάρχει έντονος σκεπτικισμός καθώς και εκεί αντιλαμβάνονται πως υπό τις παρούσες οικονομικές και οικονομικές συνθήκες κάθε προσπάθεια για ρυθμίσεις χρεών είτε για έκτακτες επιχορηγήσεις θα προκαλέσουν δυσμενή σχόλια και αντιδράσεις.

Και τα δύο κόμματα τηρούν στάση αναμονής και περιμένουν μια ρύθμιση ώστε να αποδεσμευτεί από τις τράπεζες ένα μέρος της πρώτης δόσης από την τακτική επιχορήγηση του 2012 κάτι το οποίο όμως είναι αβέβαιο.

Ουσιαστικά, τρεις εβδομάδες πριν την προκαθορισμένη ημερομηνία, στο ΠΑΣΟΚ κανείς δεν γνωρίζει με ποιο τρόπο ακριβώς θα γίνει η διαδικασία της ανάδειξης του νέου προέδρου γιατί ναι μεν ο κ. Παπανδρέου μπορεί να θέτει την προσφυγή στη βάση ως προαπαιτούμενο και ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος να συμφωνεί, αλλά η πραγματικότητα είναι αμείλικτη.

Η προγραμματισμένη για τις 3 και 4 Μαρτίου, Εθνική Συνδιάσκεψη, αναβλήθηκε για μία εβδομάδα. Αλλά αν πραγματοποιηθεί στις 10 και 11 Μαρτίου ουσιαστικά θα απομένει μόλις μία εβδομάδα έως τις 18 Μαρτίου που έχει καθοριστεί ως ημέρα εκλογής του νέου προέδρου.

Ισως τα πράγματα ξεκαθαρίσουν μέσα στις επόμενες ημέρες, αλλά με αποκαλύψεις όπως αυτή που αναφέρει ότι ο προσωπικός γυμναστής του κ. Παπανδρέου πληρώνεται με 2.500 ευρώ το μήνα από τα ταμεία του ΠΑΣΟΚ μάλλον οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου