Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Να γιατί είναι αφύλακτοι και απροστάτευτοι οι πολίτες



Φαίνεται απίστευτο, είναι όμως αλήθεια. Με το Άρθρο 22 του Νόμου 3938/2011, ο οποίος τιτλοφορείται 'Σύσταση Γραφείου Αντιμετώπισης Περιστατικών Αυθαιρεσίας - Θέματα Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη', επιτρέπεται η εμπορική παροχή υπηρεσιών ασφαλείας από την Αστυνομία προς τους ιδιώτες (νομικά ή/και φυσικά πρόσωπα).
Με πρόσχημα την οικονομική κρίση που βιώνει η Ελλάδα και σε συνέχεια άλλων 'εμπνευσμένων' μεταρρυθμίσεων (όπως η νομιμοποίηση αυθαιρέτων & η αύξηση του ΦΠΑ σε είδη/υπηρεσίες πρώτης ανάγκης), η δημόσια τάξη και ασφάλεια γίνονται εμπόρευμα. Κατ'αυτόν τον τρόπο και το κράτος αυξάνει τα έσοδά του και ο διαχωρισμός της κοινωνίας σε προνομιούχους & μη προνομιούχους πολίτες παγιώνεται.

Η πρώτη παράγραφος του Άρθρου 22 αναφέρει χαρακτηριστικά:
'Η Ελληνική Αστυνομία μπορεί να παρέχει, κατόπιν αιτήματος, υπηρεσίες και μέσα προς Ν.Π.Δ.Δ., Ν.Π.Ι.Δ. και τρίτους, όπως συνοδεία χρηματαποστολών, καλλιτεχνικών έργων, ιδιωτικών αγαθών μεγάλης αξίας και υπηρεσίες εκπαίδευσης σε ιδιώτες, με καταβολή ανταλλάγματος.'

(Το πλήρες κείμενο του Νόμου 3938/2011 έχει δημοσιευθεί στο Φύλλο 61 της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, διαθέσιμο ηλεκτρονικά στον ιστότοπο PoliceNET, http://www.policenet.gr/portal/downloads/astunomia-genika-nomothetemata/341.html)
Συνεπώς η Ελληνική Αστυνομία δεν εκπληρώνει το θεσμικό της ρόλο, δηλαδή την προστασία του πολίτη. Αντιθέτως υπηρετεί μία ολιγαρχία και ας αφήσουν τις ψευτοκαταγγελίες για απασχόληση του προσωπικού της σε φυλάξεις μεγαλόσχημων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου