Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Δημοκρατία που είναι τόσο απάνθρωπη, δεν της αξίζει σεβασμός


Ο τελευταίος χουντικός, που βρίσκεται στη φυλακή εδώ και 37 χρόνια, είναι ο Νικόλαος Ντερτιλής. Και δεν είναι διατεθειμένος, όπως ο ίδιος δηλώνει, παρά τα προβλήματα υγείας, που αντιμετωπίζει, παρά το προχωρημένο της ηλικίας του και παρά τις παροτρύνσεις γνωστών του, να κάνει αίτηση αποφυλάκισης, δηλαδή να υπογράψει, όπως υποστηρίζει, δήλωση μετανοίας. Εξακολουθεί να πιστεύει ότι στις 21 Απριλίου του 1967 «σώθηκε ο τόπος μας από βέβαιο αιματοκύλισμα». Θεωρεί ότι οι πολιτικοί έβαλαν τον ίδιο και τους άλλους της δικτατορίας στη φυλακή, γιατί «έσωσαν την πατρίδα»!

Το υπάνθρωπο δόγμα «όταν λέμε ισόβια εννοούμε ισόβια», ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΕ και έπρεπε να δοθεί τέλος. Το δόγμα αυτό είναι ξένο στα ανθρώπινα ιδεώδη του απλού Έλληνα.
Εάν νομίζουν όλοι αυτοί οι …νεοπροδότες πως κινδυνεύει το πολιτικό καθεστώς της χώρας από έναν ασθενή γέροντα, είναι άχρηστοι και ανίκανοι .Το ότι είναι ανάλγητοι απάνθρωποι και άκρως εκδικητικοί στους αντιπάλους τους είναι γνωστό ,αλλά αυτό ξεπερνά τα όρια. Ας φροντίσει ο δανειστής του αισχρού κολοσπιτου να δώσει άνευ όρων αμνηστία κρατώντας έστω τα ελάχιστα όρια ανθρωπισμού.
Και όλα αυτά από κάποιους που είμαστε κάθετα κατά των χουντών, αλλά αυτό δεν ακυρώνει τον ανθρωπισμό μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου