Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

ΝΑΤη η ταλαιπωρία – Απίστευτες εικόνες για τα χρήματα των φαρμάκων


Από τα ξημερώματα για δύο και τρεις μέρες περιμένουν οι Έλληνες ναυτικοί προκειμένου να εξυπηρετηθούν.

Πλέον για να εισπράξουν τη συμμετοχή του ταμείου για τα φάρμακά τους πρέπει πρώτα να πάνε στο φαρμακείο να πάρουν απόδειξη πληρωμής και ύστερα να στηθούν για ώρες στην ουρά του Οίκου Ναύτου ώστε να εισπράξουν.


Γιατί όλη αυτή η ταλαιπωρία; Πολύ απλά διότι δεν μπορεί να εξυπηρετηθούν παρά μόνο 200 άτομα την ημέρα με αποτέλεσμα καθημερινά η ουρά να μεγαλώνει.

Άνθρωποι με σοβαρά προβλήματα υγείας υποχρεώνονται να στέκονται σε ουρές ταλαιπωρίας.


Οι άνθρωποι ζητούν το απλό και το αυτονόητο να δοθεί η δυνατότητα να εξυπηρετούνται περισσότερα άτομα, είτε έστω να γίνει μια ηλεκτρονική εγκατάσταση ώστε να υπάρχει μια σειρά προτεραιότητας και να μην είναι υποχρεωμένοι να στέκονται όρθιοι σε σε σκάλες και πεζοδρόμια περιμένοντας.


Η λέξη “αίσχος” αναβαίνει στα στόματα όλων. Καθώς εκτός της τριτοκοσμικής εικόνας, όπως φάνηκε στο ρεπορτάζ της πρωινής εκπομπής του Σκάι, υπάρχει και απόλυτα βιοποριστικό ζήτημα υπό την έννοια πως είναι πολλοί εκείνοι που έχουν πληρώσει από την τσέπη τους εκατοντάδες ευρώ και επί ημέρες δεν μπορούν να εισπράξουν τα χρήματα που δικαιούνται.


Οι υπεύθυνοι λένε ότι πλέον οι ασφαλισμένοι θα παίρνουν 200 αριθμούς προτεραιότητας την ημέρα ώστε τουλάχιστον να σταματήσουν τα επιεικώς απαράδεκτα φαινόμενα για την ουρά.

Ως προς το θέμα της πληρωμής ... απάντηση δεν υπάρχει.

newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου