Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Μείωση μέχρι 20% στα ειδικά μισθολόγια

ΨΑΛΙΔΙ ΠΑΝΤΟΥ

Μεγάλες μειώσεις μισθών θα δουν στις αποδοχές τους οι περίπου 200.000...

...δημόσιοι υπάλληλοι που αμείβονται με τα ειδικά μισθολόγια.

Λόγω και της μετάθεσης της επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου, η κυβέρνηση καλείται άμεσα να προχωρήσει στη μείωση των αποδοχών τους κατά 12% μεσοσταθμικά. Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι ορισμένες κατηγορίες υπαλλήλων θα υποστούν απώλειες που θα ανέλθουν μέχρι και στο 20%.
Οι μειώσεις θα πλήξουν τους δικαστικούς λειτουργούς, τους ένστολους, τους γιατρούς του ΕΣΥ, τους διπλωμάτες, καθηγητές ΑΕΙ και ΤΕΙ, καθώς και αρχιερείς, που είχαν εξαιρεθεί από τις διατάξεις του ενιαίου μισθολογίου.
Μάλιστα, το «μαχαίρι» στους μισθούς θα εφαρμοστεί αναδρομικά από το μισθό του Ιουλίου, τον οποίο οι περισσότεροι έχουν ήδη πληρωθεί, κάτι που σημαίνει ότι ορισμένες κατηγορίες υπαλλήλων ενδέχεται να πάρουν το μισθό του Σεπτεμβρίου «κουτσουρεμένο» μέχρι και .... 45%.
Κατάργηση επιδομάτων
Η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην κατάργηση των διάφορων επιδομάτων που λαμβάνουν οι υπάλληλοι των ειδικών μισθολογίων, όπως είχε γίνει και με το ενιαίο μισθολόγιο, ενώ απορρίπτεται ένα οριζόντιο «κούρεμα» στους μισθούς.
Τις μεγαλύτερες απώλειες θα τις υποστούν οι υψηλόβαθμοι ή οι έχοντες πολυετή προϋπηρεσία, ενώ αναμένεται ότι θα καταργηθούν τα επιδόματα χρόνου υπηρεσίας και θέσης ευθύνης.
Από την κατάργηση αναμένεται ότι θα διασωθούν ορισμένα κλαδικά επιδόματα, όπως το επίδομα κινδύνου και αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας για τους ενστόλους.
Όσα επιδόματα διατηρηθούν αναμένεται ότι θα ενσωματωθούν στον βασικό μισθό ενώ δεν αποκλείεται να προκύψουν και μικρές αυξήσεις (της τάξεως του 5%) στις τελικές αποδοχές των πλέον χαμηλόμισθων.

Πηγή: newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου