Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Ο Βαξεβάνης μιλαει για.. όλους και για.. όλα


Μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη έδωσε στο prezatv Ο Κώστας Βαξεβανης όπου μεταξύ άλλων αναφέρει…
«Μέχρι σήμερα μιλάγαμε για μια διαπλοκή μεταξύ επιχειρηματιών, πολιτικών και δημοσιογράφων  .Αυτό το πράγμα πλέον δεν υπάρχει. Έχει γίνει ακόμη χειρότερο. Δεν μιλάμε για διαπλοκή πλέον και αλληλοκάλυψη συμφερόντων.
Μιλάμε για ένα κλειστό κύκλωμα εξουσίας το οποίο λειτουργεί αυθαίρετα, όπως γουστάρει , όποτε γουστάρει και μετά θεσμοθετεί για να καλυφθεί. Αν πάρετε διάφορα παραδείγματα ,ειδικά στο τομέα  των τραπεζών θα καταλάβετε.
Βλέπετε τι έγινε με την Proton Bank.Την ώρα που ερευνούσε η δικαιοσύνη την Proton Bank για 780 εκατομμύρια, καμιά τράπεζα της Ελλάδας δεν έκανε σχετικό έλεγχο γι αυτό. Ούτε για καμιά άλλη τράπεζα.
Στη Τράπεζα της Ελλάδος που είναι θεσμικό όργανο ,ο Βενιζέλος της δίνει 100 εκατομμύρια για να την ενισχύσει , το λογιστήριο του κράτους λέει πως αυτό είναι παράνομο, εκείνος το κάνει και πάει και κάνει νόμο  για να μην έχει ευθύνη .
Μιλάμε για ενα κλειστό σύστημα εξουσίας το οποίο πια δρα παρακρατικά. Είναι πέρα απο κάθε έλεγχο.
Η Proton έδωσε 80 εκατομμύρια σε offshore εταιρείες ,οι οποίες offshore εταιρείες χωρίς αντίκρισμα, χωρίς να έχουν το νόμιμο αντίκρισμα, έκαναν αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς. Ποιος το ερεύνησε αυτό;
Αναγκάστηκε η Τράπεζα της Ελλάδας να πει πως αυτό έγινε παράτυπα και παράνομα. Ποιος το το ερεύνησε;
Και αυτές οι offshore εταιρείες, συναντιούνται με άλλες offshore εταιρείες, οι οποίες επίσης είναι στην Πειραιώς κάτω απο έναν επιχειρηματία. Και εμφανίζεται τώρα η κάθε μια τράπεζα να κάνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στη διπλανή τράπεζα. Και κάνουν έναν κύκλο ...δηλαδή δεν βγάζουν καν λεφτά απο την τσέπη. Μεταφέρονται εικονικά ποσά ,η άλφα τράπεζα δίνει δάνειο για να κάνει αύξηση μετοχικοί κεφαλαίου η βήτα τράπεζα , η βήτα δίνει λεφτά στη γ' τράπεζα για να κάνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και μετα η γ'τραπεζα δίνει ξανά τα λεφτά στην Άλφα τράπεζα.
Καταρρέει ολόκληρη η Κύπρος. Και πάμε πίσω στην ιστορία που λέμε...O Steven Gray έβγαλε ένα  θέμα όπως βγάλαμε και εμείς για το πως η Marfin και τα αφεντικά της έκαναν αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου που έπρεπε να διερευνηθούν. Έδωσαν πχ στο Βατοπέδι 115 εκατομμύρια ευρώ ,τα οποία επέστρεψε το Βατοπέδι ,ως αύξηση μετοχικού κεφαλαίου εταιρειών συμφερόντων Marfin . Αυτό το έγραψε ο Steven Gray .Το γράψαμε και εμείς ,.Το έβγαλαν τα κανάλια και τα blogs.
Για οτι αφορούσε όμως την Πειραιώς δεν γράφτηκε τίποτε .»


«Όταν ερευνούσαμε εμείς το θέμα με τις τράπεζες, πριν απο 3 τεύχη, εμφανίζονται  διάφορα blogs μέσα σε 40 λεπτά, να βαφτίζουν   ,έναν απο τους πιο καλούς ερευνητές του Reuters τον Steven Gray,ως άνθρωπο που ήρθε να χτυπήσει την Ελλάδα.
Υπάρχει χρηματοδότηση των blogs απο συγκεκριμένους επιχειρηματικούς παράγοντες. Ανοίξτε τα blogs και δείτε αν εχει χτυπηθεί ποτέ η Τράπεζα Πειραιώς ή εάν έχει χτυπηθεί ποτέ απο τα συγκεκριμένα blogs ο Μαρινακης. Χτυπιούνται πάντα οι συγκεκριμένοι και μετά γίνεται μια κωλοτουμπα και χτυπιούνται κάποιοι άλλοι.» 
«Είμαι υπέρ της ελευθερίας στα blogs. Αλλά πρέπει όλοι αυτοί οι τύποι ,οι οποίοι είναι εκβιαστές , οι οποίοι παίρνουν λεφτά για παίζουν το πιστόλι...
Και ανοίγω παρένθεση εδώ....
Όλοι αυτοί οι πεμπτοκλασατοι δημοσιογράφοι, οι οποίοι ειναι αποτυχημένοι απο παντού και δεν τους ήξερε η μάνα τους πριν ανοίξουν ένα blog και αρχίζουν να μπαίνουν σε αυτή τη λειτουργία, τους έχουν προσλάβει μεγάλα αφεντικά. Τι τους θέλουν; Τι θέλει τον κυριο Παπατρεχαγυρευε ,έναν άθλιο δημοσιογράφο, ένας μεγάλος δημοσιογράφος και τον παίρνει στη δούλεψη του, αν δεν τον θέλει για πιστόλι;
Τόσο κάλος δημοσιογράφος είναι; Υπάρχουν 2500 άνεργοι δημοσιογράφοι ,μερικοί απο αυτούς είναι εξαιρετικοί. Τι τον θέλει λοιπόν;
Αυτά τα θέματα πρέπει να τα σταθμίσουμε και όσοι θέλουν να παλέψουν ενάντια στο άνοιγμα της επωνυμίας των blogs ,πρέπει να παλέψουν σε όλον αυτόν τον παρακρατικό μηχανισμό. Αλλιώς όλοι αυτοί θα χρησιμοποιηθούν για να χτυπηθούν τα blogs .Εαν δεν θέλουμε να χτυπηθούν τα blogs και η δυνατότητα που δίνουν για να γράφουμε πράγματα χωρίς να υπάρχει λογοκρισία κτλ πρέπει να υπερασπιστείς την ελευθερία των blogs Και οχι την ασυδοσία .
Είμαι υπέρ της προσπάθειας λοιπόν, είτε είμαστε δημοσιογράφοι είτε ερασιτέχνες, να υπάρξει μια αυτορύθμιση. Η αυτορύθμιση είναι θέση μάχης ενάντια σε όλο αυτό το μηχανισμό που βρομίζει οτι υπάρχει.
Έκαναν σαν τα μούτρα τους τις τηλεοράσεις, τα ραδιόφωνα, τις εφημερίδες και θέλουν να κάνουν σαν τα μούτρα τους και το διαδίκτυο.
Το διαδίκτυο δεν είναι ακίνδυνο. Δεν είναι νομοτελειακά τίμιο. Υπάρχουν τα πάντα στο διαδίκτυο, αλλά υπάρχει ένα καλό.»
Ολόκληρη η συνέντευξη εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου