Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Επαναπροσλήψεις και αποχώρηση των ΜΑΤ ζήτησαν οι χαλυβουργοί

Την άμεση επαναπρόσληψη κάποιων από τους απολυμένους συναδέλφους τους και την άμεση αποχώρηση των ΜΑΤ από τον χώρο του εργοστασίου ζήτησε το...
...Σωματείο των εργαζομένων στην Ελληνική Χαλυβουργία κατά τη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Εργασίας Γ. Βρούτση.

Ο υπουργός, που συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις με τη διοίκηση του εργοστασίου, επιφυλάχθηκε να απαντήσει στα αιτήματα αυτά αύριο. Οι απεργοί άφησαν αιχμές κατά του Γ. Βρούτση, ότι δεν κρατά τις δεσμεύσεις του, δεδομένου ότι τα MAT παραμένουν στο εργοστάσιο.

Αντίθετα, όπως εκείνοι επεσήμαναν, σε ένδειξη καλής θέλησης τα τελευταία 24ωρα έχουν αποσυρθεί από την είσοδο του εργοστασίου, καθώς ο υπουργός Εργασίας είχε θέσει ως προϋπόθεση για το διάλογο να είναι η μονάδα της Χαλυβουργίας ανοιχτή «χωρίς αλυσίδες και λουκέτα και χωρίς ΜΑΤ».

Επίσης, το αίτημα που έθεσαν οι εργαζόμενοι σε ό,τι αφορά τους απολυμένους συναδέλφους τους, κινείται στο πλαίσιο της συμβιβαστικής πρότασης που είχαν καταθέσει από την αρχή του διαλόγου για σταδιακή επαναπρόσληψη των απολυθέντων. Το πρωί του Σαββάτου οι εργαζόμενοι στην Ελληνική Χαλυβουργία έχουν νέα γενική συνέλευση για τον καθορισμό της στάσης τους.

Πηγή: newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου