Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

Οι γυναίκες του Τσοχατζόπουλου ήξεραν όλα τα "βρώμικα" μυστικά

Ποιος ήταν ο ρόλος και οι ευθύνες της πρώην συζύγου, της νυν και της φοροτεχνικής εκπροσώπου του Άκη Τσοχατζόπουλου. Πώς μεταφέρονταν οι "βαλίτσες" με το μαύρο χρήμα
Οι γυναίκες του Άκη Τσοχατζόπουλου έχουν περίοπτη θέση στην απολογία του ξαδέλφου του, Νίκου Ζήγρα, για την υπόθεση των offshore και των μιζών.
Ο ξάδελφός του μίλησε για την πρώην σύζυγο του πρώην υπουργού, Γκούντρουν, την προφυλακισμένη νυν σύζυγό του, Βίκυ Σταμάτη, αλλά και άλλες, όπως τη λογίστριά του, Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, επίσης φυλακισμένη και τ ην επίσης κατηγορουμένη Μαρία Ταλίτα Τσεκούρα  και την εμπλοκή της με την offshore NOBILIS, αλλά και μία γυναίκα που κατείχε θέση συμβούλου στο υπουργείο Άμυνας.
Όπως αναφέρουν τα "Νέα", για αυτήν την τελευταία ειδικά, ο Ν. Ζήγρας είπε:
"Επίσης θέλω να σας αναφέρω... να ελέγξετε πρόσωπα, όπως τη Μαργαρίτα Τ..., κάτοικο Ελβετίας, η οποία φέρεται ιδιοκτήτρια ενός υπερπολυτελούς διαμερίσματος στη Θεσσαλονίκη, το οποίο αγόρασε ο Τσοχατζόπουλος στο όνομα της κόρης του, Αρετής", καλώντας τις δικαστικές αρχές να ελέγξουν πώς πληρώθηκε το ακίνητο, ποια ήταν η σχέση της με τον Τσοχατζόπουλο και τη νυν σύζυγό του, καθώς και πώς βρέθηκε η Τ... να κατέχει θέση συμβούλου στο υπουργείο Άμυνας.
Ακόμη, όπως λέει, "θα πρέπει να ελέγξετε πόσες χιλιάδες πήγε στο εξωτερικό σε τσάντες η πρώην σύζυγός του, Γκούντρουν, προκειμένου να συναινέσει στο διαζύγιο.
"Γνωρίζω ότι πήρε με εφάπαξ καταβολή πάνω από 500.000 δολάρια και συμφώνησαν ο Τσοχατζόπουλος να της καταβάλλει κάθε μήνα το ποσό των 3.000 υερώ, ποσό το οποίο δεν δηλωνόταν πουθενά. Η Γκούντρουν από τότε που παντρεύτηκε τον Τσοχατζόπουλο, δεν είχε ποτέ δουλέψει από όσο γνωρίζω και ούτε είχε περιουσία στην Ελλάδα", είπε.
"Τόσο η νυν όσο και η πρώην σύζυγός του γνωρίζουν τα πάντα και αυτό διότι ο ίδιος ο Τσοχατζόπουλος εκμυστηρευόταν τα μυστικά του στις γυναίκες του, όπως ο ίδιος μου έλεγε", ανέφερε σε άλλο σημείο.
Για την προφυλακισμένη φοροτεχνικό, Φρόσω Λαμπροπούλου και την επίσης κατηγορούμενη Μαρία- Ταλίτα Τσεκούρα με την offshore NOBILIS, είπε, ότι ο πρώην υπουργός και η κα Λαμπροπούλου προσπάθησαν να βρουν ένα πρόσωπο στο εξωτερικό, κάτοικο ΗΠΑ, γαι να το χρίσουν ως μέτοχο  - ιδιοκτήτη της εταιρείας, χωρίς να μεταβιβάσει τις μετοχές ο Τσοχατζόπουλους και να προβούν με αυτόν τον τρόπο σε νομιμοποίηση της εταιρείας, που αγόρασε το ακίνητο στην Ακρόπολη.
"Πράγματι, βρέθηκε κάποιος πολύ φίλος της Λαμπροπούλου, μόνιμος κάτοικος ΗΠΑ, με το όνομα Ν.Γ.", σημείωσε, καλώντας και σε αυτό το σημείο τις Αρχές να ελέγξουν ποιος είναι ο ρόλος που διαδραμάτισε ο πατέρας της Μ. Τσεκούρα, αλλά  και η ίδια, νομιμοποιώντας τον Ν.Γ.
Τα πάντα γνώριζε και η Αρετή
Βολές και κατά της κόρης του πρώην υπουργού, Αρετής, άφησε μέσω  της απολογίας του ο Ζήγρας, που μεταξύ άλλων είπε:
"Αξιοσημείωτο είναι επίσης, το πόσα χρήματα έδωσε ο  Τσοχατζόπουλος, προκειμένου η κόρη του Αρετή να ιδρύσει εταιρεία κατασκευών - μελετών, μαζί με κάποια υπάλληλο του υπουργείου Δημοσίων Έργων, με το όνομα Καλτσά".
Αναφερόμενος δε στο ακίνητο της οδού Δεινοκράτους, είπε:
"Επιπλέον, ο Οικονομίδης προκειμένου να  παράσχει προσωπική εξυπηρέτηση στον Τσοχατζόπουλο, αγόρασε το 2005 το ακίνητο στη Δεινοκράτους, από την BLUE BELL, συμφερόντων Τσοχατζόπουλου", αγοραπωλησία για την οποία είπε ότι είναι εικονική, καθώς πληρώθηκαν μόνο οι φόροι και τα έξοδα και οι απώτερος στόχος της ήταν, όπως και συνέβη, να μεταβιβαστεί το εν λόγω ακίνητο στην Αρετή Τσοχατζοπούλου.
Σε άλλο σημείο, ο Ζήγρας αναφέρεται και στον γιο του πρώην υπουργού, Αλέξανδρο Τσοχατζόπουλο, ζητώντας να ελεγχθεί πώς ελήφθη το δάνειο από την αγορά του διαμερίσματός του στην οδό Ευελπίδων.
Τα ακίνητα και οι εταιρείες
Εταιρείες - οχήματα για την αγορά των ακινήτων και άλλες επενδύσεις, αλλά και τη διακίνηση του μαύρου χρήματος μέσω λογαριασμών στην Ελβετία, χρησιμοποιούσε ο πρώην υπουργός, σύμφωνα με την απολογία του Ζήγρα.
Όπως αναφέρει η "Δημοκρατία", "όταν χρειαζόταν, ο Τσοχατζόπουλος ταξίδευε στο εξωτερικό με το 'ληγμένο διαβατήριο' του Ζήγρα και χρησιμοποιούσε το όνομά του για τις προσωπικές του δουλειές, επαφές με τράπεζες, εταιρείες και δικηγορικά γραφεία, αλληλογραφία και παραμονή σε πολυτελή ξενοδοχεία.
Ο ίδιος ο Ζήγρας επιβεβαίωσε, ότι κατ΄εντολήν του ξαδέλφου του, ίδρυσε τις εταιρείες Torcasso και BLUE BELL, ενώ χρησιμοποίησε έναν φίλο του για να ιδρύσει την Pεta Investment. Το ίδιο, όπως είπε, έκανε και ο Ιωάννης Σμπώκος, ο οποίος ίδρυσε τη Nobilis.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου