Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Ο νυν Α/ΓΕΕΘΑ και ο επίδοξος διάδοχος στη Κω. "Πόλεμος για τις κρίσεις"!

Ο Α/ΓΕΕΘΑ αντιπτέραρχος Ι.Γιάγκος και ο Α/ΓΕΣ αντιστράτηγος Φ.Φράγκος ,επιθεωρούν πλάϊ,πλάϊ το άγημα στην 80 ΑΔΤΕ ,στη Κω όπου βρέθηκαν χθες. Όλα δείχνουν ότι οι δυο τους θα βρεθούν απέναντι για τη θέση του Α/ΓΕΕΘΑ. Ο ένας να την διατηρήσει,ο άλλος να την κερδίσει. Το ερώτημα είναι πόσο σύντομα θα γίνει αυτό.
Δύο τα "στρατόπεδα" στο υπουργικό επιτελείο και γίνεται "πόλεμος" ποιο θα.....
επικρατήσει. Το ένα θέλει εδώ και τώρα κρίσεις γιατί κρίνει ότι "το κλίμα και οι σχέσεις που εχουν διαμορφωθεί μεταξύ των Αρχηγών δεν είναι επιτρέπουν μεγάλες και γρήγορες τομές στις ΕΔ".

Το άλλο εκτιμά ότι ο θόρυβος που θα προκληθεί αν ανοίξει θέμα κρίσεων Αρχηγών μέσα στον Αύγουστο, θα κάνει πολιτικά ζημιά στον ΥΕΘΑ Π.Μπεγλίτη,αφού η κίνησή του θα ερμηνευθεί ως κίνηση σκοπιμότητας ανάλογης με αυτή του Β.Μεϊμαράκη το καλοκαίρι του 2009.


Υπάρχει βέβαια και μια τρίτη τάση που προσπαθεί να φέρει κοντά τα δύο "στρατόπεδα" Να μην γίνουν κρίσεις μέσα στον Αύγουστο, αλλά τον Οκτώβριο.


Όπως και να ΄χει το ζήτημα με τη παρούσα πολιτική ηγεσία όποτε κι αν γίνουν οι κρίσεις φαβορί για Α/ΓΕΕΘΑ ,παραμένει ο Ι.Γιάγκος! Κι αυτό γιατί με τα σημερινά δεδομένα θεωρείται πάρα πολύ πιθανή η αποστρατεία Α/ΓΕΣ και Α/ΓΕΑ. Ο Α/ΓΕΝ παραμένει και μάλιστα το όνομά του είχε "παίξει" ως εναλλακτική λύση για τη θέση του Α/ΓΕΕΘΑ. Σενάριο που αυτή τη στιγμή μάλλον έχει εξασθενήσει.


http://www.onalert.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου