Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2011

Επ' αόριστον απεργία στα ταξί – Χτυπούν αλύπητα τον τουρισμό – Νέο χάος και σήμερα


Ας μην αρχίσω από τώρα γιατί θα λέτε ότι είμαστε και εμπαθείς....
Αλλά να το ξεκαθαρίσουμε ακόμη μία φορά. Δεν τα έχουμε με τους οδηγούς που δεινοπαθούν
Τα έχουμε με τους ιδιοκτήτες μεγαλοκαρχαρίες, με την κίτρινη μαφία που καταστρέφει την χώρα!

Καταστρέφουν τον μοναδικό κλάδο που φέρνει λεφτά στην χώρα, τον τουρισμό. Συνεχίζουν την απεργία οι ταξιτζήδες κλείνοντας τους δρόμους, λιμάνια και αεροδρόμια λες και τους ανήκουν!

Σε επ' αόριστον απεργία αποφάσισαν να προχωρήσουν οι ιδιοκτήτες ταξί, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο μεταφορών στις 10 το πρωί.

Οι ιδιοκτήτες ταξί αποφάσισαν κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, αντιδρώντας στην απελευθέρωση του επαγγέλματος.

Σήμερα, θα συνεδριάσει εκ νέου το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας προκειμένου να καθορίσει την περαιτέρω στάση του κλάδου.

Για άλλη μια μέρα λοιπόν η χώρα θα βρεθεί στο χάος με τον τουρισμό να δέχεται το τελειωτικό του χτύπημα! Χιλιάδες τουρίστες φτάνουν στην χώρα μας και ειδικά στα νησιά και αναγκάζονται να περπατάνε χιλιόμετρα με τις αποσκευές στα χέρια χωρίς να γνωρίζουν που θα πάνε.

Ακόμη πιο προκλητικοί όμως οι ταξιτζήδες που αιφνιδιαστικά κλείνουν δρόμους, λιμάνια και αεροδρόμια χωρίς να λογαριάζουν κανέναν ενώ η κυβέρνηση για άλλη μια φορά αρκείτε απλώς σε δηλώσεις.

Χθες το πρωί απέκλεισαν για δεύτερη ημέρα κομβικά σημεία. Κεντρικοί δρόμοι, αεροδρόμια και λιμάνια ήταν και χθες έρμαιο των ταξιτζήδων.

Πολιτική αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ με αφορμή τις απεργίες

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος κάλεσε τους ιδιοκτήτες ταξί να αναλογιστούν τις συνέπειες της κινητοποίησής τους στην οικονομία. Συνάμα, ζήτησε από την ΝΔ να πάρει θέση υπεύθυνα για το θέμα της απελευθέρωσης των ταξί.

Από την άλλη πλευρά, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, κ. Μιχελάκης προέβη σε σκληρή κριτική κατά της κυβέρνησης και του κ. Παπανδρέου λέγοντας πως «δεν έχει καμία πολιτική σε κανέναν τομέα». Επίσης, κάλεσε τον πρωθυπουργό να τοποθετηθεί στην «βεντέτα Ραγκούση - Ρέππα», που όπως έχει δηλώσει «δημιούργησαν το σοβαρό πρόβλημα στις συγκοινωνίες, ενώ υπονομεύουν και πλήττουν τη διεθνή εικόνα της χώρας, σε μια κρίσιμη στιγμή, που κορυφώνεται η τουριστική περίοδος».

Να ληφθούν υπόψη οι ιδιαίτερες συνθήκες που υπάρχουν σε νησιωτικές και ορεινές περιοχές ενόψει της απελευθέρωσης του επαγγέλματος των ταξί, ζητεί με ερώτησή του προς τον υπουργό Υποδομών και Δικτύων, Γιάννη Ραγκούση, ο βουλευτής Κυκλάδων του ΠΑΣΟΚ, Γεώργιος Παπαμανώλης.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, προτείνει η απελευθέρωση των ταξί στα νησιά να γίνει με προϋποθέσεις και η χορήγηση αδειών να δίνεται με συγκεκριμένα κριτήρια και να αφορούν χωριστά κάθε νησί, με ευθύνη και της αρμόδιας Περιφέρειας.

Σε καταγγελία των ακραίων συμπεριφορών μερίδας των επαγγελματιών ταξί, προχώρησε η Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΓΕΠΟΕΤ), υπογραμμίζοντας ότι «απεργία σημαίνει δεν δουλεύω. Όχι ότι συγχρόνως εμποδίζω τον άλλο επαγγελματία να εργαστεί, ούτε εμποδίζω αυτόν που εμπιστεύτηκε την χώρα μας να κάνει τις διακοπές του και τον ταλαιπωρώ, προπάντων δεν σημαίνει ότι κάνω ζημιά στον τουρισμό της χώρας μου».

Και ενώ οι πολιτικοί “τσακώνονται” και απλά ανταλλάσουν λόγια χωρίς να κάνουν πράξεις, η χώρα βυθίζεται ακόμη περισσότερο στο χάος. Οι πολίτες και οι τουρίστες κοιτάνε μη μπορώντας να κάνουν τίποτα και αυτοί.

newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου