Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Διεθνής κινητοποίηση για να βρεθεί λύση στο ελληνικό πρόβλημα! Όλοι πανικόβλητοι και εμείς....στον κόσμο μας!


Την ίδια στιγμή η Αθήνα ασχολείται με τα... ταξί

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι διαβουλεύσεις στην ευρωζώνη σε μια δραματική προσπάθεια να υπάρξει συμφωνία για το ελληνικό χρέος στην αυριανή έκτακτη σύνοδο κορυφής.

Σαρκοζί και Μέρκελ συναντώνται εκτάκτως το απόγευμα στο Βερολίνο λίγες ώρες πριν την σύνοδο σε μια ύστατη προσπάθεια αυτή να μην οδηγηθεί σε ναυάγιο. Η Αθήνα κρατά την αναπνοή της ελπίζοντας σε μια λύση ενώ την ίδια στιγμή πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν από την κυβέρνηση να μη συμφωνήσει σε λύση που θα θεωρηθεί πιστωτικό γεγονός.

Οι χθεσινές επικοινωνίες του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς αποδείχθηκε μια ακόμα άνευ σημασίας κίνηση αφού έμεινε στα τυπικά μιας πολύ τυπικής ενημέρωσης.

Και ενώ αυτά συμβαίνουν στην Αθήνα η κινητοποίηση εξεύρεση λύσης για την Ελλάδα και κατ επέκταση την ευρωζώνη είναι διεθνής.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα και η καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, συμφώνησαν ότι είναι σημαντικό να επιλυθεί η κρίση χρέους της ευρωζώνης προκειμένου να στηριχθεί η παγκόσμια οικονομία, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δύο ηγέτες.

Η γερμανίδα καγκελάριος βέβαια είτε για λόγους τακτικής είτε γιατί κάτι γνωρίζει επιπλέον προέβλεψε ότι η σύνοδος των ηγετών των κρατών-μελών της ευρωζώνης την Πέμπτη, στην οποία αναμένεται να διευκρινιστούν οι λεπτομέρειες σχετικά με το νέο πακέτο δανεισμού της Ελλάδας, δεν αναμένεται να έχει κάποιο «θεαματικό» αποτέλεσμα.

Στις Βρυξέλλες όμως έχει προγραμματιστεί σήμερα το απόγευμα τηλεφωνική διάσκεψη μεταξύ των Βρυξελλών και των χωρών της Ευρωζώνης για να σχηματοποιηθεί μια απόφαση σχετικά με το πακέτο στήριξης της Ελλάδας. Μέσα σ αυτό το κλίμα η Κριστίν Λαγκάρτ έρχεται στην Ευρώπη ενόψει της συνόδου αυτή τη φορά σαν πρόεδρος του ΔΝΤ.

Ας σημειωθεί ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επέκρινε τη ζώνη του ευρώ ότι δεν έχει «συνεκτικό σχέδιο δράσης» για την κρίση του δημόσιου χρέους, το οποίο θα μπορούσε να έχει μια «εντελώς απρόβλεπτη έκβαση» δεδομένων των «αδυναμιών» του τραπεζικού τομέα.

newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου