Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Κίτρινος πόλεμος: Αρση... μπαρών σήμερα από τους ταξιτζήδες - Κατάληψη στο Αχίλλειο της Κέρκυρας (update)


Το καταστροφικό «Αντάρτικο» δεν σταματαει σε όλη τη χώρα με αιφνιδιαστικές καταλήψεις δρόμων, διοδίων, λιμανιών, αεροδρομίων και δημοσίων υπηρεσιών.


Ανοικτές από τις 09.30 το πρωί οι μπάρες στα διόδια Ελευσίνας από τους ιδιοκτήτες ταξί που συνεχίζουν για 5η ημέρα τις κινητοποιήσεις τους.

Επίσης δηλώνουν οτι θα κρατήσουν ανοικτή όλη μέρα τη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου. Οι ιδιοκτήτες ταξί της Θεσσαλονίκης θα σηκώσουν για όλη την διάρκεια της ημέρας τις μπάρες στα διόδια των Μαλγάρων.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα, προς το παρόν έχουμε αποκλεισμούς δημοσίων οργανισμών. Στα Χανιά έχουν αποκλείσει τις ΔΟΥ, ενω στο Ηράκλειο συνεδριάζουν για να δουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Στην εθνική οδό Πατρών - Πύργου, οι ταξιτζήδες έχουν κλείσει έως τις 11 το δρόμο στο ύψος των Λαστέϊκων.

Στην Κέρκυρα έχουν ήδη καταλάβει τα εκδοτηρια εισιτηρίων στο Αχίλλειο και η τάση είναι να κάνουν κινητοποιήσεις στο αεροδρόμιο. 'Οπως δήλωσε στο Newsit, ο Πρόεδρος ιδιοκτητών ταξί Κέρκυρας, Θεόδωρος Νιάρης "εντοπίστηκαν και έχουν καταγγελθεί φαινόμενα πειρατείας."

Οι καταλήψεις που ταλαιπωρούν καθημερινά χιλιάδες τουρίστες και κάνουν τον γύρο του κόσμου μέσω των ξένων μέσων μαζικής ενημέρωσης, ανάγκασαν χθες τη διοίκηση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) να στείλει κατεπείγουσα επιστολή στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε ζητώντας την προστασία του τουρισμού.
Συγκεκριμένα, ο ΣΕΤΕ ζητά την ενεργοποίηση των εισαγγελικών και αστυνομικών Αρχών - στις οποίες καταλογίζει αδράνεια και ανοχή - προκειμένου να δοθεί λύση στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί λόγω των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας των ιδιοκτητών ταξί.

Ο Σύνδεσμος καλεί τον κ. Τέντε να δώσει τις κατάλληλες οδηγίες και εντολές, διότι, όπως αναφέρει, «τυχόν παράταση ή επανάληψη των φαινομένων κατάληψης ή αποκλεισμού οδών, λιμένων και αεροδρομίων μας, δεν μας αφήνει άλλα περιθώρια από το να κινήσουμε κάθε νόμιμη διαδικασία κατά παντός υπευθύνου, συμπεριλαμβανομένων όσων παραλείπουν να εκπληρώσουν τα νόμιμα καθήκοντά τους». Σύμφωνα με το ΣΕΤΕ, «παρά τις προφανείς παραβάσεις του νόμου (παρακώλυση συγκοινωνιών, παρεμπόδιση διακίνησης επιβατών, κ.λπ.) σε πολλές περιοχές της χώρας, η στάση ορισμένων εισαγγελικών και αστυνομικών αρχών αγγίζει προδήλως τα όρια της παράβασης καθήκοντος».
Εισαγγελικές πηγές παρέπεμπαν στην προκαταρκτική εξέταση που είχε διαταχθεί από το πρωί της περασμένης Δευτέρας με εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένης Ράικου να σχηματίζονται εις βάρος των ιδιοκτητών ταξί δικογραφίες για αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα όπως παρακώλυση συγκοινωνιών και παρεμπόδιση διακίνησης επιβατών.

newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου