Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Επόμενος “εθνικός στόχος” του ΠΑΣΟΚ η χρεοκοπία της χώρας!


Οι πληροφορίες που έρχονται  κατατείνουν στο ίδιο γεγονός. Ο κ. Παπανδρέου φαίνεται ότι έχει αποδεχθεί και συμφωνήσει σε κάποιας μορφής  συντεταγμένη χρεοκοπία της χώρας μας, εντός του ευρώ. Αυτό πρακτικά σημαίνει ένα «κούρεμα» του ελληνικού χρέους που κατέχουν ιδιώτες ομολογιούχοι, το οποίο μπορεί ενδεχομένως να ξεπεράσει ακόμα και το 50%! Διευκρινίζεται ό,τι τα διακρατικά δάνεια, όπως και εκείνα του ΔΝΤ, παραμένουν άθικτα! Δηλαδή, τα 110 δις ευρώ του Μνημονίου θα τα αποπληρώσουμε μέχρι τέλους.

Από πού οδηγούμεθα στο συμπέρασμα αυτό:
Πρώτον, χθές ο Πρωθυπουργός της Ιρλανδίας ανακοίνωσε  την επιστροφή της χώρας του στις αγορές το 2012.  Αλλά και για την  Πορτογαλία γίνεται μια  εργώδης προσπάθεια να πειστούν οι αγορές ο,τι όλα εξελίσσονται ομαλά, το «πρόγραμμα αποδίδει» και σύντομα θα έχουμε αποτελέσματα.

Ενδεχομένως, να «βγάλουν» και την Πορτογαλία στις αγορές ενωρίτερα του αναμενόμενου. Με τον τρόπο αυτό, ΔΝΤ, Ε.Ε και ΕΚΤ, σώζουν τα προσχήματα.   Η αποτυχία στην Ελλάδα, οφείλεται  στους …Ελληνες  και την Κυβέρνησή τους!

Δεύτερον, η Γερμανίδα Καγκελάριος, άνοιξε θέμα αναθεώρησης όχι μόνο της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου , αλλά ακόμα και των συνθηκών που ρυθμίζουν το ευρώ, με απώτερο σκοπό να παρασχεθεί η δυνατότητα «αποβολής» των ατάκτων χωρών. Παράλληλα, υπήρξε και μια συντονισμένη ομοβροντία δηλώσεων αρμοδίων και αναρμόδιων παραγόντων, αλλά και κατευθυνόμενων δημοσιευμάτων στον τύπο, που κατέληγαν στην ίδια διαπίστωση: το κούρεμα του 21% δεν επαρκεί, χρειάζεται μεγαλύτερο επειδή άλλαξαν τα θεμελιώδη επί των οποίων στηρίχθηκε η συμφωνία του Ιουλίου.

Τρίτον, η συζήτηση για την ανάγκη ανακεφαλαιοποίησης των ευρωπαϊκών τραπεζών που άνοιξε με πρωτοβουλία των δυο ισχυρών κυριών, της κας Λαγκάρντ και της κας Μέρκελ.

Τέταρτον, η ίδια η ελληνική κυβέρνηση, δια του επι των Οικονομικών Αντιπροέδρου, ομολόγησε και παραδέχθηκε ότι το σενάριο για μεγαλύτερο «κούρεμα» είναι στο …τραπέζι. Όταν το λέει αυτό ο καθ’ ύλην αρμόδιος, είναι πλέον τετελεσμένο γεγονός.

Πέμπτον, η συστηματική κωλυσιεργία της Τρόϊκα.  «Πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι οι εμπειρογνώμονες της τρόικας συστηματικά κωλυσιεργούν και καθυστερούν να «κλείσουν» τον έλεγχο της ελληνικής οικονομίας. Τις τελευταίες ημέρες θέτουν συνεχώς και νέα θέματα όπως το θέμα της κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων  εργασίας στον ιδιωτικό τομέα αλλά και η απαίτηση για σχηματισμό αποθεματικού ύψους 2 δισ. ευρώ (!) για το 2012 φέρνοντας σε απόγνωση την κυβέρνηση. Οι πιo υποψιασμένοι υποθέτουν ότι προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο εν όψει άλλων κρίσιμων αποφάσεων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Κατ’ ουσίαν υπερβαίνουν τον ρόλο τους και από σύμβουλοι μετατρέπονται σε «δολιοφθορείς» της ελληνικής προσπάθειας.» Είναι από το κύριο άρθρο του σημερινού ΒΗΜΑΤΟΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου