Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Ραγδαίες εξελίξεις - Συνελήφθη υπάλληλος της τράπεζας για την μεγάλη ληστεία του αεροδρομίου


Σε σπίτι στα Εξάρχεια βρέθηκε το μεγαλύτερο μέρος της λείας
- Συνολικά πέντε άτομα ανακρίνονται από την αστυνομία
- Υπάλληλος της τράπεζας φέρεται να είναι ο πληροφοριοδότης
- Πληροφορίες ότι το ζευγάρι που προσήχθη είναι συγγενείς γνωστού επιχειρηματία

Ξετυλίγεται σιγά σιγά το κουβάρι της "περίεργης" και καλοστημένης ληστείας..
... στο υποκατάστημα της Alpha Bank στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος", που είχε λεία τουλάχιστον 1,4 εκ. ευρώ.

Η ληστεία που μοιάζει βγαλμένη από χολιγουντιανή ταινία έγινε την περασμένη Κυριακή. Οι υπάλληλοι της τράπεζας είχαν δεχτεί τηλεφώνημα δύο ημέρες πριν. Με αυτό τους ενημέρωναν ότι εταιρεία επισκευών θα έστελνε εργάτες για να κάνουν κάποια τεχνική δουλειά στην τράπεζα.

Τους έδωσαν μάλιστα και τα ονόματα και τους είπαν ότι θα φορούσαν καρτελάκι με τα στοιχεία της εταιρείας- η οποία φέρεται να είναι υπαρκτή αλλά ιδέα δεν είχε ότι χρησιμοποίησαν το όνομά της ως "παγίδα".

Έτσι όταν γύρω στις τέσσερις το μεσημέρι έφτασε ο "τεχνικός" με την μπλε στολή η φύλαξη τον άφησε να περάσει, αφού μάλιστα τα στοιχεία που είχαν συμφωνούσαν με αυτά που τους είπε.

Μόλις ο "τεχνικός" μπήκε στην τράπεζα έβγαλε σύμφωνα με πληροφορίες, ένα μέτρο και άρχισε να μετρά για τις "επισκευές", μετακινούμενος παράλληλα προς το χρηματοκιβώτιο της τράπεζας. Όταν έφτασε κοντά σε αυτό έβγαλε από την εργαλειοθήκη του ένα πιστόλι και απείλησε τους υπαλλήλους.

Αφού τους ακινητοποίησε τους ανάγκασε να δώσουν τον συνδυασμό του χρηματοκιβωτίου, από όπου άρπαξε 1,5 σχεδόν εκ. ευρώ, που αποθήκευσε σε τρεις σχολικές τσάντες. Έκλεισε τους υπαλλήλους στο γραφείο και σαν κύριος έφυγε από την είσοδο και επιβιβάστηκε σε ταξί με το οποίο διέφυγε ανενόχλητος.

Η μαρτυρία του οδηγού ταξί ήταν σύμφωνα με πληροφορίες "πολύτιμη" για την αστυνομία, καθώς οδήγησε στις προσαγωγές. Αρχικά προσήχθησαν την Παρασκευή στη ΓΑΔΑ για ανάκριση τρία άτομα, ένα ζευγάρι και ένας άνδρας αλβανικής καταγωγής. Σε διαμέρισμα του τελευταίου μάλιστα βρέθηκε και ποσό που θεωρείται ότι είναι το μεγαλύτερο μέρος της λείας, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν επίσης όπλα και σφαίρες.

Κατά την χθεσινή ανάκριση κανείς από τους προσαχθέντες δεν έχει ομολογήσει εμπλοκή στη ληστεία.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας όμως Παρασκευή προς Σάββατο, στην ασφάλεια προσήχθησαν ακόμη δύο άτομα. Στην κατοχή του ενός βρέθηκαν 293.880 ευρώ.Το ποσό εικάζεται ότι προέρχεται από τη λεία της ληστείας. Στην κατοχή του βρέθηκε επίσης και ένα πιστόλι - ρέπλικα.

Πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί και μεταδίδονται με επιφύλαξη αναφέρουν ότι μεταξύ των προσαχθέντων βρίσκονται και υπάλλλοι της τράπεζας, εκ των οποίων ένας φέρεται να είναι ο πληροφοριοδότης.

Αστυνομικές πηγές μιλούν ανεπίσημα για υπάλληλο που φέρεται να έχει σχέση με κάποιον από την ασφάλεια της τράπεζας, χωρίς να έχει βρεθεί κάτι που να δείχνει εμπλοκή του τελευταίου. Το ζευγάρι δε φέρεται να είναι ο γαμπρός και η κόρη γνωστού επιχειρηματία.

Για την πολύκροτη υπόθεση αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από την ΕΛ.ΑΣ. εντός της ημέρας.
protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου