Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

«Μακάρι να μπορούσα να ξεχρεώσω»


Τι λέει η άνεργη μητέρα που σώθηκε από τα χρέη της

«Μακάρι να μπορούσα να δώσω τα χρήματα που χρωστούσα, αλλά δεν είχα δουλειά. Τώρα βλέπω τα πράγματα με μεγαλύτερη αισιοδοξία».


Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια της 45χρονης άνεργης δανειολήπτριας, που εργαζόταν ως λογίστρια, μετά την απόφαση-σταθμό του Ειρηνοδικείου Λάρισας να διαγραφούν τα χρέη της προς τράπεζα.

Το σύνολο του οφειλόμενου ποσού της δανειολήπτριας- μητέρα ενός παιδιού που σπουδάζει σε πόλη μακριά από το σπίτι του- ήταν 26.179,65.


Οι έως σήμερα σχετικές αποφάσεις προχωρούσαν στη διαγραφή ποσών, που δεν ξεπερνούσαν το 60% της συνολικής οφειλής και είναι η πρώτη φορά που λαμβάνεται τέτοια απόφαση από ελληνικό δικαστήριο ανοίγοντας τον δρόμο για ανάλογες περιπτώσεις.


Η 45χρονη, μιλώντας στην Espresso, δηλώνει ότι βλέπει το μέλλον με χαμόγελο και πως με την καρδιά της ξαλαφρωμένη, μπορεί τώρα να ψάξει να βρει δουλειά με μεγαλύτερη όρεξη: «Είναι πολύ σημαντικό να έχει σταματήσει το τηλέφωνό σου σαν τρελό και από την άλλη άκρη της γραμμής να ακούγονται εξοργισμένοι τραπεζικοί υπάλληλοι και διευθυντές να σού ζητούν με τον πιο άσχημο τρόπο να πληρώσεις τις οφειλές σου. Μακάρι να μπορούσα να ξεχρεώσω», τόνισε και κατέληξε: «Φυσικά δεν τρέφω αυταπάτες. Γνωρίζω πολύ καλά ότι οι τράπεζες έχουν το δικαίωμα να κάνουν ένσταση και όταν βρω δουλειά, είμαι σίγουρη πως θα προχωρήσουν σε αυτή την κίνηση. Για την ώρα μπορώ να ηρεμήσω και να σκέφτομαι αισιόδοξα».


newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου