Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

ΔΕΗ: Θα υπερκαλυφθεί ο στόχος της κυβέρνησης για το χαράτσι

Ο στόχος που έχει θέσει η κυβέρνηση για είσπραξη 1,7 δισ. ευρώ από το τέλος ακίνητης περιουσίας μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ μάλλον θα ξεπεραστεί, δήλωσε την Πέμπτη στο Reuters στέλεχος της ΔΕΗ, επισημαίνοντας ότι ήδη έχουν εισπραχθεί 650 εκατ. ευρώ και εκτιμώντας ότι τα έσοδα από το τέλος θα φθάσουν τελικά τα 2 δισ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά την οικονομική κατάσταση της ΔΕΗ, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός της Αρθούρος Ζερβός ανέφερε στο περιθώριο του συνεδρίου του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου, ότι η επιχείρηση συζητά με τράπεζες για να εξασφαλίσει την αναχρηματοδότηση χρέους ύψους 1,2 δισ. ευρώ που λήγει το 2012.
Από αυτά, τα περίπου 700 εκατ. ευρώ λήγουν στα τέλη του πρώτου τριμήνου, πρόσθεσε.
Εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι η κυβέρνηση θα εγκρίνει εντός του Δεκεμβρίου τις προτεινόμενες αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος, οι οποίες - όπως είπε - θα βοηθήσουν την επιχείρηση να αντισταθμίσει τις επιπτώσεις της ύφεσης.
Τις επόμενες 10 ημέρες θα «αποκαλυφθούν» τα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Η ΔΕΗ, θύμα και αυτή της συνεχιζόμενης ύφεσης, ανακοίνωσε ζημίες για το τρίτο τρίμηνο του έτους για πρώτη φορά τα τελευταία δυο χρόνια, εξαιτίας της μειωμένης ζήτησης για ηλεκτρική ενέργεια και της αύξησης του κόστους παραγωγής.
«Το τέταρτο τρίμηνο θα είναι κακό, όπως ήταν και το τρίτο», είπε ο κ. Ζερβός μιλώντας σε δημοσιογράφους.
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου