Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

"Ηλεκτροπληξία" από τις αυξήσεις της ΔΕΗ

Tην επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθούν οι αυξήσεις-φωτιά που θα ισχύσουν στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος το 2012.
Η ΔΕΗ ζητεί μεσοσταθμικές αυξήσεις τουλάχιστον 15%, ενώ από την πλευρά του το υπουργείο Περιβάλλοντος προσανατολίζεται να εγκρίνει αυξήσεις της τάξεως του 10% με 12%, αφού πρώτα εξετάσει και την...
εισήγηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργεια, η ολομέλεια της οποίας συνεδρίασε την Πέμπτη.
Η ΔΕΗ, θύμα και αυτή της συνεχιζόμενης ύφεσης, ανακοίνωσε ζημίες για το τρίτο τρίμηνο του έτους για πρώτη φορά τα τελευταία δυο χρόνια, εξαιτίας της μειωμένης ζήτησης για ηλεκτρική ενέργεια και της αύξησης του κόστους παραγωγής.
«Το τέταρτο τρίμηνο θα είναι κακό, όπως ήταν και το τρίτο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο συνεδρίου του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου.
Η επιχείρηση βρίσκεται σε συζητήσεις με τράπεζες προκειμένου να εξασφαλίσει την αναχρηματοδότηση χρέους ύψους 1,2 δισ. ευρώ που λήγει το 2012, εκ των οποίων τα 700 εκατ. ευρώ περίπου λήγουν στα τέλη του πρώτου τριμήνου, πρόσθεσε ο κ. Ζερβός.
Η ΔΕΗ ελπίζει ότι η κυβέρνηση θα εγκρίνει εντός του Δεκεμβρίου τις προτεινόμενες αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος, οι οποίες θα βοηθήσουν την επιχείρηση να αντισταθμίσει τις επιπτώσεις της ύφεσης.
Ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Παπακωνσταντίνου μιλώντας στο ίδιο συνέδριο δήλωσε ότι τα νέα τιμολόγια θα ανακοινωθούν εντός των επόμενων 10 ημερών.
Σημειώνεται ότι αν εγκριθεί η πρόταση της ΡΑΕ για εξαμηνιαία αναπροσαρμογή των τιμολογίων της ΔΕΗ, τότε θα γίνουν αυξήσεις σε δύο φάσεις, μία τον Ιανουάριο και άλλη μία τον Ιούλιο.
http://dailynews24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου