Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

Die Welt:«Λανθασμένη η είσοδος της Ελλάδας στο ευρώ»

Σε συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης που παραχώρησε στην γερμανική εφημερίδα Die Welt, ο κ.Τέο Βάιγκελ, υπουργός Οικονομικών επί καγκελαρίας, Χέλμουτ Κολ, τόνισε ότι η απόφαση να μπει η Ελλάδα στην ευρωζώνη ήταν απολύτως λανθασμένη.

Αντιτάχθηκε στην άποψη ότι έγιναν λάθη σε σχέση με την εισαγωγή του κοινού νομίσματος, εφόσον τα κριτήρια σταθερότητας προυπήρχαν, όπως είπε, αλλά υποστήριξε ότι η......

ευρωζώνη δεν τα εφάρμοσε και αδιαφόρησε απέναντι στην Ελλάδα, η οποία δεν θα έπρεπε να είχε γίνει πότε και σε καμιά περίπτωση μέλος της νομισματικής ένωσης….

Στο μεταξύ μεγάλα ινστιτούτα οικονομικών ερευνών της Γερμανίας εκφράζουν την ανησυχία τους για το μέλλον του ευρώ. Ο λ. Τόμας Στραουμπχάρ από το οικονομικό Ινστιτούτο του Αμβούργου κάνει λόγο για κλιμάκωση της κρίσης το 2012.


Στο θέμα του ευρωομολόγου είπε ότι δεν πρέπει να δαιμονοποιείται η συζήτηση στη Γερμανία. Ακόμη και σε μια δημοσιονομική ένωση, υπογράμμισε υπάρχει κοινό ταμείο, όπου οι ασθενέστερες και υπερχρεωμένες χώρες θα μπορούν να παίρνουν δάνεια. Το πώς θα λέγεται, μηχανισμός στήριξης ή ευρωομόλογο είναι δευτερεύων.


Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών κ. Κρίστοφ Σμιτ ζήτησε την άμεση εφαρμογή των αποφάσεων του πρόσφατου συμβουλίου κορυφής της Ε.Ε.


http://www.prionokordela.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου