Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ! ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ - "ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ" ΕΧΕΙ ΑΦΗΣΕΙ ΑΦΩΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΝΟΥΣ!

Όλο το Αίγιο συζητά για την δράση του Εισαγγελέα της περιοχής, Ματθαίου Μάκου ο οποίος στην κυριολεξία εργάζεται... νύχτα μέρα!
Είναι χαρακτηριστικό πως ο κ. Μάκος μέχρι και στο Νοσοκομείο της περιοχής έκανε «έφοδο» και μάλιστα στις 4 τα ξημερώματα, προκειμένου να διαπιστώσει αν όλα βαίνουν καλώς σε σχέση με τις εφημερίες (η τήρηση των εφημεριών είναι πλέον στις αρμοδιότητες της Εισαγγελίας). Ο κ. Μάκος συνοδεία δικαστικού υπαλλήλου και αστυνομικών μπήκε στο Νοσοκομείο Αιγίου στις 4 τα ξημερώματα, συζήτησε με γιατρούς, διαπίστωσε πως άπαντες βρίσκονταν στις θέσεις τους, ενώ πήγε και στα εξωτερικά ιατρεία του Νοσηλευτικού Ιδρύματος, όπου έγινε δεκτός με ικανοποίηση από τους ασθενείς και τους συγγενείς τους που διαπίστωναν με ευχάριστη έκπληξη πως ένας Εισαγγελικός λειτουργός... έκανε το καθήκον του. Ούτε καν ο Διοικητής του Νοσοκομείου δεν γνώριζε για την επίσκεψη του κ. Μάκου. Κάποιοι από τους ασθενείς θέλησαν να εκφράσουν και εμπράκτως την ικανοποίησή τους για την «έφοδο» του Εισαγγελέα, τον πλησίαζαν και του έδιναν συγχαρητήρια!

Και στα «παραλιακά»

Ο αεικίνητος Εισαγγελέας δεν περιορίστηκε στην έφοδο στο Νοσοκομείο Αιγίου. Είχε κάνει «ντου» και στα παραλιακά καταστήματα της πόλης (εστιατόρια, ταβέρνες, καφέ, κλαμπ κλπ) αφού υπήρχαν καταγγελίες για πολεοδομικές -κυρίως- παραβάσεις αλλά και αναφορές για καθεστώς «ανοχής» που επικρατούσε στην περιοχή. Ο κ. Μάκος έλεγξε ένα προς ένα όλα τα καταστήματα (συνοδευόταν και πάλι από αστυνομικούς) και μάλιστα σε κάποιους αναμένεται να επιβληθούν «τσουχτερά» πρόστιμα, καθώς παρατηρήθηκε πως λειτουργούσαν ασύδοτα, χωρίς άδειες. Πληροφορίες αναφέρουν πως στο Εισαγγελικό γραφείο είχαν φθάσει πολλές καταγγελίες για τις παραπάνω παραβάσεις από την πλευρά των ιδιοκτητών καταστημάτων εστίασης, κάποιες δε έφεραν την υπογραφή... συναδέλφων τους καταστηματαρχών!

Θα πρέπει να σημειωθεί πως ο Εισαγγελέας Ματαθίος Μάκος, είναι ιδιαίτερα αγαπητός στο Αίγιο, αφού η πόρτα του γραφείου του στο Δικαστικό Μέγαρο της πόλης είναι ανοιχτή για όλους. Σε πολλές δε περιπτώσεις, όταν διαπιστώσει το δίκαιο της καταγγελίας ή αναφοράς κάποιου πολίτη, δίνει... επί τόπου λύση έτσι ώστε να αποφεύγονται η γραφειοκρατία και οι καθυστερήσεις. 

Πηγή: dete.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου