Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

Με κομμένη την ανάσα περιμένουν κίνηση του Πούτιν.


Η επέμβαση στη Συρία έχει ήδη αρχίσει! Ποιες δυτικές δυνάμεις και με ποιους πολεμούν τον Άσαντ .
Είναι πολλά πλέον τα στοιχεία που δείχνουν ότι η Συρία,πολύ περισσότερο απ' ότι αναμενόταν, καθίσταται τσιφλίκι ξένων μισθοφόρων.Τα συριακά ΜΜΕ τη Δευτέρα μετέδωσαν ότι τα κυβερνητικά στρατεύματα αιχμαλώτισαν στην πόλη Χαλέπι σε βόρεια περιοχή της χώρας ομάδα αξιωματικών από την Τουρκία και τη Σαουδική Αραβία.
 Σ΄αυτή την οικονομική πρωτεύουσα της Συρίας τα κυβερνητικά στρατεύματα συνεχίζουν τη μεγάλη επιχείρηση εναντίον των ανταρτών του «Ελεύθερου Συριακού Στρατού».

Μεταδίδεται ότι ξένοι «στρατιώτες της τύχης» - άγνωστο από ποιά κέντρα καθοδηγούμενοι - κυριεύουν χωριά και συνοικίες της πόλης και τις παραδίδουν στον λεγόμενο «Ελεύθερο Συριακό Στρατό».

Αυτή η είδηση δεν είναι φυσικά η μόνη:Νωρίτερα τα δυτικά ΜΜΕ είχαν ανακοινώσει ότι η παροχή «στρατιωτικής υποστήριξης» στους ενόπλους πραγματοποιείται από μυστική βάση στην περιοχή της πόλης Ανταν στη Νότια Τουρκία. Η βάση αυτή κατασκευάστηκε από την Τουρκία, τη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ. Κοντά της λειτουργεί η βάση της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ Ιντζιρλίκ.Η Άγκυρα έχει διαψεύσει την ύπαρξη κέντρου εκπαίδευσης ανταρτών από τη Συρία. Όμως σύμφωνα με έμπιστες πηγές της Τaraf «οι εκπαιδευτές είναι από την Σαουδική Αραβία και το Κατάρ, όμως κανείς δεν είναι σίγουρος αν υπάρχουν και Τούρκοι εκπαιδευτές. Το σίγουρο είναι πως το στρατόπεδο είναι υπό την επίβλεψη της Άγκυρας».
Με βάση άρθρο του Μάικλ Βάις στην αγγλική εφημερίδα Daily Telegraph, οιΣύροι "επαναστάτες" ανέφεραν πως παίρνουν όπλα από την Τουρκία. Στη σχετική είδηση που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Μπιργκιούν, καταγράφεται πως "επαναστάτες" που συναντήθηκαν με τον Βάις στο Χατάι του είπε πως:

"Η Τουρκία δεν αρκείται στην προμήθεια κάποιων ελαφρών όπλων, αλλά εκπαιδεύει και στην Κωνσταντινούπολη ομάδα ειδικών δυνάμεων που επιλέγει μέσα από τους επαναστάτες". Με βάση αυτά που διηγήθηκαν άτομα από τις μονάδες των εξεγερμένων, η Τουρκία δίνει στα σύνορα με την Συρία, όπλα τύπου ΑΚ-47 στους επαναστάτες. Λένε πως όσο και αν δεν είναι γνωστό από πού προέρχονται, πάντως λέγεται πως τα δίνει η Τουρκία. Αυτά που περιγράφηκαν στον Βάις συμπίπτουν με αυτά που έγραψε και η Washington Post για προμήθεια όπλων από την περιοχή του Κόλπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου