Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Πανελλήνιο σοκ από τον θάνατο των τριών παιδιών που κάηκαν στην Καβάλα

Μοιραία για τη ζωή του στάθηκε η απόφαση 15χρονου μαθητή να πέσει στις φλόγες για να σώσει τα δύο μικρότερα αδελφάκια του, που είχαν εγκλωβιστεί στο σπίτι των παππούδων τους, στο οποίο ξέσπασε πυρκαγιά, στη Μεσορόπη Καβάλας...
Ενα φλεγόμενο δοκάρι έπεσε και καταπλάκωσε τον 15χρονο Τηλέμαχο Τσιμιρίκα, ενώ λίγο αργότερα οι πυροσβέστες ανέσυραν απανθρακωμένα και τα δύο αδέρφια του, τον 5χρονο Ανδρέα και τον 7χρονο Γεράσιμο.
Συγκλονισμένοι οι κάτοικοι της Μεσορόπης στο Παγγαίο είδαν και τον άλλο γιο της οικογένειας, τον 19χρονο Θανάση, φοιτητή της Ιατρικής στην Αλεξανδρούπολη, να ρίχνεται στη μάχη με τις πύρινες φλόγες και να βγάζει έξω από το σπίτι τις αδελφές του, ηλικίας 4 και 5 χρόνων. 
Ανείπωτη η τραγωδία που χτύπησε την πολύτεκνη οικογένεια του Γιώργου Τσιμιρίκα, υπαλλήλου της ΔΕΗ στην Καβάλα και της συζύγου του, Ειρήνης Αυγερινού, καθηγήτριας γαλλικών στο 5ο λύκειο και στο 7ο γυμνάσιο της πόλης.
Σε κατάσταση σοκ και με εγκαύματα, οι γονείς των παιδιών, καθώς επίσης ο παππούς και η γιαγιά τους, μεταφέρθηκαν για τις πρώτες βοήθειες στο Κέντρο Υγείας Ελευθερούπολης. «Ολα έγιναν σε λίγα λεπτά. Είμαστε σοκαρισμένοι γιατί δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα», δήλωσε ο πρόεδρος της Κοινότητας Μεσορόπης, Β. Μποζούδης.
 
Σύμφωνα με το «Έθνος», ο Γ. Τσιμιρίκας κατάγεται από τη Μεσορόπη και κάθε Σαββατοκύριακο η οικογένεια επισκεπτόταν τους γονείς του. Οπως έγινε και αυτό το Σαββατοκύριακο και μαζί τους πήραν τα 6 από τα 10 τους παιδιά. Από άγνωστη αιτία μια σπίθα έφερε την καταστροφή στις 5 τα ξημερώματα του Σαββάτου. Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε -πιθανόν από την ξυλόσομπα-, πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις.
Οι γονείς και το ηλικιωμένο ζευγάρι βγήκαν έντρομοι έξω με ελαφρά εγκαύματα. Λίγο αργότερα βγήκε ο 19χρονος Θανάσης με τα δύο κορίτσια στην αγκαλιά του, αλλά και ο 15χρονος Τηλέμαχος. 
Σε κατάσταση αλλοφροσύνης η μητέρα φώναζε ότι τα δύο της αγόρια, 5 και 7 χρόνων, κοιμόταν στον πρώτο όροφο και δεν είχαν βγει. Κάποιοι κάτοικοι επιχείρησαν να μπουν στο σπίτι, το οποίο όμως είχε λαμπαδιάσει και από παντού ξεπηδούσαν τεράστιες φλόγες. 
Σε μια πρωτοφανή κίνηση αυτοθυσίας, ο Τηλέμαχος όρμησε στο σπίτι, ενώ όλοι του φώναζαν πως είναι παράτολμο να μπει μέσα στη φωτιά. Δεν πρόλαβε να κάνει μερικά βήματα, όταν ένα δοκάρι από την ξύλινη σκεπή έπεσε και τον τραυμάτισε θανάσιμα.
Πηγή: newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου