Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΝΟΜΙΚΙΣΜΟΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Αυτό είναι το μοναδικό όπλο απέναντι στη Χρυσή Αυγή: Περισσότερη Δημοκρατία
Η ιστορία έχει δείξει ότι η πρόταση του Βενιζέλου μπορεί να φέρει ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα από τα προσδοκώμενα
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μοιάζει να μη συνειδητοποιεί ότι η πρόταση του έχει κενά και ελλοχεύει ο κίνδυνος να ενισχύσει τη Χρυσή Αυγή

Η Ελλάδα έχει άμεση ανάγκη από περισσότερη Δημοκρατία και λιγότερο Ευάγγελο Βενιζέλο. Έχει ανάγκη από καλύτερους πολιτικούς, καλύτερη Βουλή, καλύτερα κόμματα, καλύτερη δικαιοσύνη και όχι... από αυταρχισμό, από λογοκρισία, από απαγορεύσεις και ό,τι συντελεί στην είσοδο της χώρας και του λαού σε μια νέα σκοτεινή εποχή.

Η δήλωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ότι η Χρυσή Αυγή είναι εκτός του συνταγματικού φάσματος της χώρας, είναι αντισυνταγματική οντότητα και ότι σήμερα ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος θα παρουσιάσει τις πρωτοβουλίες του σε ειδική συνέντευξη τύπου, καλώντας «όλα τα άλλα πολιτικά κόμματα που εκπροσωπούνται στη Βουλή των Ελλήνων να συσπειρωθούμε ως κόμματα του συνταγματικού τόξου εναντίον του αντισυνταγματικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής», θεωρήθηκε από όλο το πολιτικό φάσμα και τον Τύπο ως το προοίμιο μιας πρότασης για την απαγόρευση λειτουργίας του φασιστικού αυτού κόμματος.

Η χώρα μας έχει βιώσει μεγάλες περιόδους πολιτικής και κοινωνικής ανωμαλίας. Ήδη βρίσκεται σε παρακμή, σε διεθνή επιτήρηση υπό τον ασφυκτικό έλεγχο των δανειστών που φέρει την υπογραφή και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, το Κοινοβούλιο έχει περιθωριοποιηθεί με τη σύμφωνη γνώμη του συνταγματολόγου Ευάγγ. Βενιζέλου, η φτώχεια, η ανεργία και τα Μνημόνια καταστρέφουν την προοπτική και τα όνειρα μιας ολόκληρης γενιάς και ως απάντηση σε αυτή την τραγωδία, ο κ. Βενιζέλος θέλει πιθανόν, να απαγορευθεί η λειτουργία της Χρυσής Αυγής.

Οι απαγορεύσεις κομμάτων όπου επιβλήθηκαν προκάλεσαν τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που επιδίωκαν οι εμπνευστές αυτών των αποφάσεων. Στην Τουρκία η απαγόρευση των ισλαμικών κομμάτων εκτόξευσε τον Ερντογάν στην απόλυτη κυριαρχία. Το ίδιο έγινε σε όλα τα μουσουλμανικά κράτη, καθώς η αυταρχική διακυβέρνηση έφερε στην εξουσία τη Μουσουλμανική Αδελφότητα. Όσο περισσότερο τα λεγόμενα ευρωπαϊκά κόμματα περιορίζουν δικαιώματα και κατακτήσεις, εν ονόματι της Ε.Ε., τόσο αυξάνονται τα ευρωσκεπτικιστικά κόμματα. Η απαγόρευση λειτουργίας ενός κόμματος δεν μπορεί να αποδώσει, γιατί εύκολα μπορεί να μετονομαστεί και να συνεχίσει τη δράση του. Ακόμη και αν αυτό δεν γίνει, σε όλη την Ελλάδα θα αναπτυχθούν δίκτυα με την ανοχή ενός τμήματος της Αστυνομίας, που ήδη είναι κοντά στη Χρυσή Αυγή, και η κοινωνία θα χωριστεί στα στρατόπεδα των οπαδών και των αντιπάλων. Και μόνο η σκέψη τού τι μπορεί να συμβεί στη συνέχεια προκαλεί τρόμο. Αν η Χρυσή Αυγή έχει στους κόλπους της εγκληματίες, υπάρχουν νόμοι και δικαστήρια. Η αντιμετώπιση μιας ιδεολογίας ή μιας νοοτροπίας, όμως, είναι διαφορετικό πράγμα.

«Συνταγματάρχης»

Ο Αλ. Τσίπρας, σε μια έντονη συζήτηση που είχε στη Βουλή με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, είχε πει ότι ενεργεί περισσότερο ως συνταγματάρχης παρά ως συνταγματολόγος. Ο κ. Βενιζέλος, εξαιρετικά αμφιλεγόμενος νομικός, εξελίσσεται σε αινιγματικό πολιτικό. Εν ονόματι της πατρίδας καταδικάζει τον λαό στη φτώχεια, εν ονόματι της διαφάνειας κρύβει τη λίστα Λαγκάρντ, εν ονόματι της εθνικής κυριαρχίας υπογράφει μια φρικτή πολιτική υποτέλειας, εν ονόματι της Δημοκρατίας ίσως θα μας πει σήμερα πώς πρέπει να αντιμετωπιστούν η Χρυσή Αυγή και ο φασισμός της.

Αυτό που θα ήθελε να ακούσει ο λαός σήμερα είναι ένα σχέδιο για την ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας, για την αντιμετώπιση της φτώχειας και μια εκστρατεία για περισσότερη και ποιοτικότερη Δημοκρατία, γιατί μόνο έτσι η Χρυσή Αυγή θα βρεθεί και εκτός Βουλής και στο περιθώριο. Όσο και αν ακούγεται σκληρό το τελευταίο στάδιο του ΠΑΣΟΚ, ενός κόμματος προοδευτικού, σοσιαλιστικού, ριζοσπαστικού, εκσυγχρονιστικού και τώρα Μνημονιακού, είναι ο κ. Βενιζέλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου