Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Οι Τούρκοι "σβήνουν" τα Δωδεκάνησα

Οργή προκαλεί τουρκικός χάρτης που παρουσιάζει τις επεκτατικές βλέψεις της γείτονος στο Αιγαίο, ενώ ήδη η εν λόγω φωτογραφία κάνει το γύρο του διαδικτύου.
Στο χάρτη που εγείρει ερωτηματικά για τα ακριβή αίτια κυκλοφορίας του, Τούρκοι συντάκτες τοπικών ΜΜΕ χρωματίζουν με κίτρινο χρώμα την υφαλοκρηπίδα που οι Έλληνες ισχυρίζονται πως κατέχουν, με πορτοκαλί της Κύπρου, με γαλάζιο χρώμα φαίνεται η υφαλοκρηπίδα που έχουν οι Τούρκοι και με το σκούρο μπλε αυτή που σαφώς θα ήθελαν να αποκτήσουν.
Αν βέβαια κανείς ρίξει μία περισσότερο προσεχτική ματιά, το πλέον προκλητικό σημείο είναι ότι οι Τούρκοι έχουν διαγράψει από τον εν λόγω χάρτη τα Δωδεκάνησα, ενώ αφήνουν να εννοηθεί ότι η τουρκική κυριαρχία φτάνει μέχρι λίγα μίλια νοτιότερα της Κρήτης.
Να σημειωθεί βέβαια ότι στο Διεθνές Δίκαιο καταγράφονται όλα τα εθνικά σύνορα και αν η Ελλάδα επιδιώξει να δώσει συνέχεια στη διαμάχη, μπορεί να το επικαλεστεί.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Άγκυρα είναι αναμενόμενο θα θέσει ζήτημα ζωτικού χώρου, ενώ θα μας υπενθυμίσει ότι έχει τις μεγαλύτερες σε έκταση ακτές σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο, ενώ ήδη η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο είναι τεταμένη.

www.news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου